F. Bahçe istediğini alamadı... Tur ümitleri Ukrayna'ya kaldı

Yaptığı transferlerle dikkat çeken ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma hedefindeki Fenerbahçe, 3. ön eleme ilk maçında konuk ettiği Shakhtar Donetsk'e diş geçiremedi.

Yayınlanma: 28.07.2015 - 19:58
Abone Ol google-news

700 gün sonra Avrupa kupası maçına çıkan sarı-lacivertliler ilk yarıda beklenen futbolu sergileyemezken, ikinci yarıda oyuna ağırlığını koydu. Ancak beklenen gol gelmedi ve karşılaşma golsüz sona erdi. Fenerbahçe, sahadan rövanş için avantajlı bir skor elde edemeden ayrılırken, tur ümitlerini 5 Ağustos'ta Liviv'de oynanacak rövanşa bıraktı. 

Fenerbahçe - Shakhtar (Foto Galeri)

İki takım ilk defa bir resmi maçta karşı karşıya gelirken, Fenerbahçe'nin Avrupa hasreti sona erdi. En son 27 Ağustos 2013'te Arsenal ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe 700 gün sonra bir Avrupa Kupası maçına çıktı. Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Ertuğrul Taşkıran, Mehmet Topuz ve Gökhan Gönül'ün yanı sıra kırmızı kart cezalısı Şener Özbayraklı bu maçta forma giyemedi.

MAÇIN 11'LERİ

F.BAHÇE: Volkan, Hasan Ali Kaldırım, Kjaer, Alves, Caner, Nani, M.Topal, Josef, Diego, Fernandao, Sow

SHAKHTAR DONETSK: Pyatov, Shevchuk, Ordets, Srna, Rakitskiy, Stepanenko, Fred, Marlos, Alex Teixeira, Gladkiy, Taison

 

Karşılaşmadan dakikalar:

1' Manuel Jorge Sousa'nın düdüğü ile karşılaşmaya Fenerbahçe başlıyor.
 
5' Fernandao'nun pasında topla buluşan Nani ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak kaleci Andriy Pyatov topu tokatlayarak uzaklaştırıyor.
 
13' Orta alanın biraz ilerisinden kazanılan serbest vuruşta Diego penaltı noktasına ortasını yapıyor. O noktada bulunan Simon Kjaer sırtı kaleye dönük bir şekilde kafa vuruşunu yapıyor ancak Andriy Pyatov topu rahatlıkla kontrol ediyor.
 
16' Dario Srna'nın savunma arkasına gönderdiği uzun topu kontrol eden Alex Teixeira ceza sahası içine girdikten sonra sağ çaprazdan müsait bir pozisyonda şutunu çekiyor ancak top az farkla auta çıkıyor.
 
21' Taison Freda sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Simon Kjaer topu uzaklaştırıyor.
 
26' Caner Erkin'in pasında topla buluşan Nani ceza yayının sol tarafından şutunu çekiyor ancak top, Shakhtar Donetsk defansından geri dönüyor.
 
35' Sağ kanatta topla buluşan Nani ön direğe doğru ortasını yapıyor. O noktaya hareketlenen Fernandao yakın mesafeden kafa vuruşunu yapıyor ancak top üstten auta çıkıyor.
 
39' Shakhtar Donetsk defansından seken topu önünde bulan Josef De Souza ceza sahası dışından gelişine şutunu çekiyor ancak top hemen önündeki Yaroslav Rakitskyi'den geri dönüyor.
 
45' Manuel Jorge Sousa düdüğünü çalıyor ve karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eriyor.
 
46' Manuel Jorge Sousa'nın düdüğü ile ikinci yarıya Shakhtar Donetsk başlıyor.
55' Sol kanatta topla buluşan Caner Erkin son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak Ivan Ordets topu uzaklaştıran isim oluyor.
 
64' Ceza yayı üzerinde yaşanan karambol sonrasında topu önünde bulan Taison Freda sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde auta çıkıyor.
 
70' Robin Van Persie'nin pasında topla buluşan Diego ceza yayının hemen gerisinden şutunu çekiyor ancak top kalenin solundan auta çıkıyor.
 
71' Fenerbahçe gole çok yaklaşıyor! Fernandao orta alanda topu kazandıktan sonra topla birlikte ceza sahasına giriyor ve pasını içeriye çeviriyor. O noktada bir anda boşta kalan topa hareketlenen Nani ve Robin Van Persie'den önce araya giren Ivan Ordets topu uzaklaştırmayı başarıyor.
81' Sağ kanatta topla buluşan Dario Srna, Caner Erkin'den sıyrıldıktan sonra sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top, Fenerbahçe defansından geri dönüyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler