Hamzaoğlu: Biz daha şanslı gözüküyoruz

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, yarın oynayacakları Süper Kupa finalinde kağıt üstünde biraz daha şanslı gözüktüklerini söyledi.

Yayınlanma: 08.08.2015 - 11:20
Abone Ol google-news

TFF Süper Kupa finalinde karşılaşacak Galatasaray ve Bursaspor’un teknik adam ve kaptanları Marriott Otel’de basın toplantısı düzenledi. Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, geçen yılı iyi bir finalle noktaladıklarını hatırlattı. Hamzaoğlu, “Bu sene de Bursaspor ile güzel bir maç ile sezona merhaba diyeceğiz. Bütün takımlar hazırlığını yaptılar. Biz de bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Bursaspor gibi iyi takım ile çok güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Sadece futbolun konuşulduğu keyif alınan, herkesin keyif alarak seyrettiği güzel bir maç olsun. Süper kupa da bizim için çok anlamlı. Çünkü geçtiğimiz sezonu iki kupayla tamamladık. İnşallah üçüncü ile de taçlandırırız. Bursaspor’un da bu kupayı ne kadar istediğinin farkındayız. Ama her şey sahada olacak ve sahada bitecek. Kaybedenin kazananı takdir ettiği güzel bir maç olacağını düşünüyorum.” ifadesinde bulundu. 

“YARINKİ MAÇ İÇİN BİRAZ DAHA ŞANSLI GİBİ GÖZÜKÜYORUZ KAĞIT ÜSTÜNDE”

Ertuğrul Sağlam’a yeni takımında başarılar dileyen Hamzaoğlu, "Takım olmak kolay değil, zaman istiyor. Kendisinin kısa sürede başaracağından eminim. Yarınki maç için biraz daha şanslı gibi gözüküyoruz kağıt üstünde. Çünkü kadromuzu büyük ölçüde koruduk. Takviyelerle daha güçlendirdiğimizi düşünüyorum. Ama yarın her şeye rağmen Bursaspor’a karşı oynayacağız. Henüz bazı eksiklikleri olabilir ama yarın mücadele olarak aşağıda kalacaklarını düşünmüyorum. Yarınki işimizin de zor olduğunun farkındayız. Ama zaten zorluklar bu işi güzel yapıyor.” şeklinde konuştu. 

“CAROLE ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLARDA BİZE ÇOK KATKI SAĞLAYACAK BİR OYUNCUMUZ”

Lionel Carole’ün kadroda niye yer almadığının sorulması üzerine Hamzaoğlu, “Carole geldiği günden beri performansını yükselterek devam eden bir oyuncumuz. Ama 18 kişilik bir kadroyla gelmek zorundayız. Kaldı ki sadece Carole değil, Sercan da, Rodriguez de, sakat oyuncularımız da kaldı. Tercihimizi böyle yaptık. Carole önümüzdeki maçlarda bize çok katkı sağlayacak bir oyuncumuz.” dedi. 

“TARAFTARLAR HİÇ ENDİŞE ETMESİN”

Taraftarların transfer konusundaki beklentilerini değerlendiren Hamzaoğlu, büyük camiaların takımlarından büyük transferler beklemesinin doğal olduğunu aktardı. Hamzaoğlu, şunları söyledi: "Taraftarlarımızın beklentilerini de çok doğal karşılıyorum. Ama içinde bulunduğumuz şartlar elimizdeki takımın yeterliliği. Zaten birkaç sene öncesinde ihtiyacımız olan transferleri yapmışız. Fatih hoca ile başlayan Mancini ve Prandelli ile devam eden. Geçtiğimiz sezon da iki kupayı kazanan bir takım var elimizde. Çok fazla eksiğimiz olmadığımız için transfer yapmadık. Sadece eksik olan bölgelerimizi güçlendirdik. Onun dışındaki amacımız mevcut kadromuzun gücünü artırmak ve beraber daha istikrarlı bir yapıya kavuşturmak. Taraftarlar hiç endişe etmesin. Bu sene deyine sahada Galatasaray’a layık bir şekilde mücadele eden bir takım olacak. İsimler çok önemli değil. Sahada Galatasaray takımı her zaman kendini hissettirecek.”

“UYGUN BİR OYUNCU BULURSAK BELKİ ALABİLİRİZ. KENDİ İÇİMİZDEN DE ÇÖZEBİLİRİZ”

Hamzaoğlu, transferin son gününe kadar kadroyu güçlendirebileceklerini söyleyerek, "Geçen sene defans bölgesinde oyuncularımızın sakatlıkları bir hayli fazlaydı. Uygun bir oyuncu bulursak belki alabiliriz. Kendi içimizden de çözebiliriz. Ay sonuna kadar vaktimiz var. bu konuda aceleci olmayı düşünmüyorum.” şeklinde konuştu.

“YARINKİ HEDEFİMİZ YİNE İZLEYENLERE GÜZEL FUTBOL SEYRETTİRİP ÜÇÜNCÜ KUPAYI DA KAZANABİLMEK”

Selçuk İnan da Bursaspor maçının sezonun ilk resmi maçı olduğunu belirterek, "Geçen sen almış olduğumuz iki kupa var. Son resmi maçımızı da Bursaspor ile oynamıştık. Yarınki hedefimiz yine izleyenlere güzel futbol seyrettirip üçüncü kupayı da kazanabilmek. Ama üçüncü kupadan önemlisi izleyen insanlara onların zevk alabilmesi için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Sadece futbolun güzelliklerini konuşsun herkes.” ifadelerini kullandı.

“MELO ÇOK ÖNEMLİ BİR OYUNCU BİZİM TAKIM İÇİN”

Melo ile yaklaşık 4 yıldır her maçta beraber oynadıklarını söyleyen Selçuk İnan, iyi bir ikili oluşturduklarını kaydetti. Selçuk İnan, “Melo çok önemli bir oyuncu bizim takım için. Oyunculuğu dışındaki gelişen bütün olaylar bizi çok ilgilendirmiyor. Ama Hamza hocanın bize her zaman söylediği bir şey var. Biz takım oyunu oynamaya çalışıyoruz. Melo’nun yerine kim görev alırsa onun yaptığını yapacaktır. Bilal çok yetenekli bir oyuncu. Kendini kanıtlamış bir oyuncu. Oyun stilleri Melo ile çok uyuşmasa da çok önemli bir oyuncu. Çok da iyi anlaşabileceğimizi düşünüyorum.” diye konuştu.

“ŞOV FUTBOLUN PARÇASIDIR AMA HER ŞEYDEN ÖNEMLİSİ İSTİKRAR”

‘Podolski dünyanın tanıdığı bir oyuncu’ diyen İnan, takıma çok katkı sağlayacağını ifade etti. Selçuk, şöyle devam etti: “Onun analizini Hamza hoca mutlaka yapmıştır. Hücum gücü olarak bize çok katkı sağlayacaktır. 4 yıldır çok önemli bir istikrar yakaladık. Muslera, Melo, ben. Bundaki en önemli etken bizim birer takım oyuncusu olmamız. Bu tip oyuncuları Galatasaray ve Türk futbolunda yer alması gerekiyor. Çünkü herşeyin başı istikrardır. Ülke futbolunu geliştirmek istiyorsak önce bu yönden bakmamız lazım. Şov futbolun parçasıdır ama her şeyden önemlisi istikrar.” 

Galatasaray ile Bursaspor yarın akşam saat 20.45’te Osmanlı Stadı’nda karşılaşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler