"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganına 1 yıl ceza

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadının altındaki otoparkta iki odalı "polis ofisi" kuran polisler, savcı ve hakim olmadan "Kadı" sistemini anımsatan bir uygulama ile taraftarlara 1 yıl ceza verdi.

Yayınlanma: 28.01.2014 - 14:32
Abone Ol google-news

Fenerbahçe - Torku Konyaspor karşılaşması sonrası stadın merdivenlerden inerken Maraton üst tribününden 6 Fenerbahçe taraftarı sivil polisler tarafından alındı. Bir saat içinde de iki polis tarafından haklarında 1 yıl spor müsabakalarına men cezası verildi.

Hakkında spor müsabakalarına men kararı verilen taraftarlardan biri olan Selim Renkliyıldırım, olayın gelişimini şöyle anlattı:
"Konyaspor maçı sonrası stadın merdivenlerinden inerken bir polis yanıma geldi. Elindeki telefondan görüntümü gösterip,'Bu sen misin' dedi. Benim dedim. Bizimle gelir misiniz dediler. 5-6 kişiyi daha aynı şekilde aldılar. Stadın altında kurulan Polis karakolunda bir saat beklettiler. Ardından el yazısıyla yazılmış bir yazı getirdiler. İmzalamamı istediler. Tutanakta, Konyaspor taraftarının 'Ya Allah bismillah Allahu Ekber tezahüratına karşılık olarak kendilerine dışarıda görüşürüz  işaretleri ile galiz küfürler içeren tezahüratlar yaptığımız, taraftarı galeyana getirdiğimiz' yazıyordu."

"KÜFÜR ETMEDİK MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ DİYE BAĞIRDIK"

Renkliyıldırım, küfür etmediklerini, ''Ya Allah Bismillah Allahu Ekber' diye bağırmalarına karşı, sadece "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" diye bağırdığını söylemesine rağmen polislerin bunu dikkate almadığını, tutanakta, "Suçlamada yeterli kadraj donanımı olmadığı için kamera görüntüsü alınamamıştır" diye yazdığını belirtti.

Daha sonra iki polisin kendisine tebligat getirdiğini kaydeden Renkliyıldırım, "Bir yıl süre ile maça giremeyeceğimizi söylediler. Cumhuriyet savcısına itirazda bulunabilirsiniz deyip serbest bıraktılar" dedi.

İki polisin imzasıyla verilen tebligata göre bir yıl spor müsabakalarından men cezası verilen 5 taraftar hiçbir spor müsabakasına giremeyecek. Hatta Fenerbahçe'nin antremanını bile izleyemeyecek. Fenerbahçe'nin maçı olduğu gün karakola gidip imza verecek.

HUKUK MANTIĞINA AYKIRI

Konu üzerine danıştığımız Avukat Tansuğ Tezonarıcı, böyle bir kararın hukukun mantığına aykırı olduğunu belirterek şöyle dedi:

"6222 Sayılı kanuna göre polis böyle bir karar verebilir. Cumhuriyet Savcısı ya da mahkeme bunu kaldırabilir. Böyle bir kanun olmaz, Hukukun mantığına aykırı. İdari makamların yani polisin, kaymakamın hukukla içiçe girdiği bir kanun kabul edilmez. Şimdi mağdur, savcılığın soruşturma evresinde ve mahkemenin kovuşturma aşamasında suçlu olmadığını ispat etmek için uğraşacak. Ceza alan taraftarlar yasak kararının kaldırılması için hemen Cumhuriyet Savcılığı'na başvursun."

FENERBAHÇELİ TARAFTARLARA SİYASİ SLOGANDAN GÖZALTI


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler