FBD: Stadımızın altı Karakol oldu

FBD Derneği Başkanı Bulcay: "Stadımızın altı şimdilik “karakol” haline getirilmiştir. Sessiz kalmamız halinde, bundan sonraki aşama ise Mabedimizin bir cezaevine dönüştürülmesi olacaktır."

Yayınlanma: 28.01.2014 - 18:02
Abone Ol google-news

Fenerbahçeliler Derneği (FBD) derneği Başkanı Avukat İlyas Bulcay, dünkü Fenerbahçe - Tortu Konyaspor maçı sonrası gözaltında tutulmasıyla ilgili açıklama yaptı. Bulcay, "Stadımızın altı şimdilik “karakol” haline getirilmiştir. Sessiz kalmamız halinde, bundan sonraki aşama ise Mabedimizin bir cezaevine dönüştürülmesi olacaktır" dedi. Bulcay açıklaması şöyle:

"Sevgili Renkdaşlarım, Dostlarım. Dün akşam maç çıkışı; olmaması gereken, ama beklenen bir şekilde sebepsiz ve keyfi bir biçimde polis gözetimine alındım.6222 sayılı yasanın kimi maddelerinin uygulanması bahane edilerek stat çıkışında gözetim altına alınmakta olduğunu gördüğüm taraftarlarımızın neden alındığını sormak için yanlarına gittiğim emniyet görevlilerince Avukat olduğumu belirtmeme rağmen bir polis aracına bindirildim. Üst araması yapılmak istendi ve telefonlarıma el koyulmaya çalışıldı ancak bunlara izin vermedim. 2 saate yakın süre araçta tutuldum. Daha sonra bir polis karakoluna dönüştürülmüş olan stadımızın Migros tribünü altındaki bir bölümde bir nevi “stat karakolunda” tutuldum. Israrlarıma rağmen hürriyetimin neden ve kim tarafından bağlandığı açıklanmadı ve ifadem dahi alınmadan serbest bırakıldım. Bu “stat karakolunda” gözetim altına alınan 7 taraftarımıza da matbu yazılarla 1 yıl spor alanlarına girmeme cezaları tebliğ edildi.6222 sayılı yasa üzerinden Fenerbahçe spor kulübünün ele geçirilmesi planının uygulayamayan çevreler şimdi 3 yıla yakın süre yaptıkları şanlı direniş ile bu planı boşa çıkaran Fenerbahçe taraftarını hedeflerine almış görünüyorlar.Yaratacakları korku ikliminin bir anlam ifade etmediği, sevdasına yönelik haksızlıklara bir sivil toplum tepkisi veren taraftarımızın yolundan geri dönmeyeceği, aksine daha da hırslanarak tarihinden gelen değerlere sarılacağı bilinmelidir.Daha bir gün evvel bütün taraftar gruplarımızla, takımımızın ceza sınırında olması sebebiyle her türlü olumsuz davranıştan kaçınılması ve sadece takımımızın desteklenmesi için bir araya gelmiş, bu doğrultuda bir bildiri kaleme almış ve ortak olarak yayınlamışken, yani bu karşılaşmanın mutedil bir biçimde gerçekleşmesi için çaba harcamış ve bunda da başarılı olmuşken, hatta bu nedenle bir kısım çevrelerce taraftarı pasifize etmekle suçlanmışken, bir gün sonra teşekkür etmek yerine gözaltına alınmam ülkemizin içinde bulunduğu şartları göz önüne sermektedir.Önemle dikkat çekmek isterim ki taraftarlarımıza verilen 1 yıllık seyirden men cezaları benim hukuka aykırı bir işleme tabi tutulmamdan daha vahimdir. Buna ek stadımızın altı şimdilik “karakol” haline getirilmiştir. Sessiz kalmamız halinde, bundan sonraki aşama ise Mabedimizin bir cezaevine dönüştürülmesi olacaktır.  Bu durum hiç bir spor ilkesiyle bağdaşmamaktadır. Biz Fenerbahçeliler olarak taraftarlarımızın cezalarının da, stadımızdaki durumun da yakinen takipçisi olacağız.Bu açıklama vesilesi ile dün bizzat gelerek, bir an olsun telefonlarımızı susturmayarak, mesajlarla ve sosyal medya üzerinden desteklerini esirgemeyen yöneticiler, hukukçular, dernek üyelerimiz ve tribün grup temsilcilerine, yurtiçi ve yurtdışı Fenerbahçe Dernekleri başkan ve üyelerine, desteğini esirgemeyen kendileriyle gurur duyduğum Fenerbahçeli dostlarıma, meslek ilkeleri ile konuya yönelen basın mensuplarına ve ülkemizin duyarlı insanlarına teşekkür ederim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler