Hurma'dan sitem

Hurma, "Futbol oynamaktan çok sanki o kontratları tercih ediyorlar" diyerek gitmemekte ısrar eden oyuncuları eleştirdi.

Yayınlanma: 27.08.2015 - 15:18
Abone Ol google-news
11 isimle yollar ayrıldı
 
Trabzonspor'da Teknik Direktör Şota Arveladze'nin göreve gelmesinin ardından Mustafa Akbaş, Ferhat Yazgan, İshak Doğan, Ali Han Tunçer, Gökhan Karadeniz, Fatih Atik, Zeki Yavru, Serdar Gürler, Uğur Demirok, Soner Aydoğdu ve İbrahim Demir'e, kadroda düşünülmedikleri belirtilerek kendilerine kulüp bulmaları istendi. Bu isimlerden Mustafa Akbaş ve Zeki Yavru bedelsiz olarak Kayserispor'a, Ferhat Yazgan 1461 Trabzon'a kiralanırken, Gökhan Karadeniz ise 300 bin euro karşılığında Göztepe'ye satıldı.
 
7 isim antrenmanlara çıkmıyor
 
Kadroda düşünülmeyen diğer 7 isim ise takımdan ayrı olarak antrenman yapmaya başladı. Bu oyunculardan Uğur Demirok, kulüplerin anlaşmasına rağmen Osmanlıspor'a gitmeyi reddetti. Diğer isimlere ise şimdiye kadar talip çıkmaması, ya da yapılan tekliflerin Trabzonspor'da aldıkları ücretin çok altında olması transferleri neredeyse imkansız hale getirdi.
 
Trabzonspor'da iyi kazanıyorlar
 
Trabzonspor'un geçen sezon kadrosuna kattığı oyunculara yüksek yıllık ücret ödemesi transferlerin önündeki en büyük engel olarak görülüyor. Trabzonspor 2015-2016 sezonu için Uğur Demirok'a 2 milyon 580 bin lira, Serdar Gürler'e 1 milyon 710 bin lira, İshak Doğan'a 2 milyon 351 bin lira, Fatih Atik'e 1 milyon 140 bin lira, Soner Aydoğdu'ya 1 milyon 100 bin dolar garanti para ödeyecek.
 
Hurma sitem etti
 
Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, yeni transferler yaptıklarını, zaten kalabalık bir kadroya sahip olduklarını belirterek şunları söyledi:
 
"Buradaki oyuncuların hepsini önemli ve değerli oyuncular olarak görüyorum. Ama sonuçta biz ve teknik kadromuz bazı tercihler yapmak durumunda kaldık. Bu tercihlere herkesin saygı duyması ve gereğini yapmasını bekliyoruz. Son dönemlerde ülkemizde futbol biraz başkalaştı. Kontrat sahibi insanlar o kontratlarından daha iyisini bulamıyorlarsa, futbol oynamaktan çok sanki o kontratları tercih ediyorlar gibi bir durumla karşı karşıyayız. Bu sadece Trabzonspor için değil bütün kulüpler için geçerli olan bir durum. Umut ediyorum ki bizde böyle olmaz. Ama eğer olursa da Trabzonspor büyük bir kulüptür ve yaptığı kontratın arkasında mutlaka durur. Oyuncularımızın sportif olarak zarar görmemeleri için kendilerine tebligat göndererek aynı koşullarda 1461'de oynamalarını tavsiye ettik. Kulüp buldukları takdirde elimizden gelen kolaylığı göstereceğiz. İnsanız ve insanların olduğu yerde insanlık birinci sırada olmalı. Burada durup antrenman yapmak isterlerse biz yine kontratın arkasındayız."

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler