Tahkim'den 'dört büyükler'e ret

Futbol Disiplin Talimatı'nda yapılan değişikliğe ilişkin Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un da itirazları kabul edilmedi.

Yayınlanma: 30.01.2014 - 17:18
Abone Ol google-news

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin, Futbol Disiplin Talimatı'nın 52/1. maddesindeki değişikliğe ilişkin itirazlarını kabul etmedi.

Kurul toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, kulüplerin başvurularıyla ilgili verilen kararda özetle şöyle denildi:

"Başvuruya konu Futbol Disiplin Talimatı'nın 52/1. maddesindeki değişikliğe dair kurulumuzca 28.01.2014 tarih, 2014/12 E., 2014/16 K. sayı ile karar verilmiş olduğundan, iş bu başvuru hakkında karar verilmesine yer olmadığına oybirliği ile karar verildi."

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 21 Ocak 2014'te aldığı kararla, Futbol Disiplin Talimatı'nın çirkin ve kötü tezahüratla ilgili 52. maddesinin 1. fıkrasında değişikliğe gitmiş, çirkin ve kötü tezahüratın devamlılığında uygulanan 120 saniye kuralı kaldırılarak, hüküm "Stadyumlarda topluluk halinde söz veya hareketlerle ya da benzeri araçlar ile aşağılayıcı, tahrik veya taciz edici nitelikte tezahüratta bulunulması, devamlılık kıstası uygulanmaksızın yasaktır" şekline getirilmişti.

Fenerbahçe Kulübü'nün konuyla ilgili itirazı ise 28 Ocak Salı günkü toplantıda reddedilmişti.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler