Beşiktaş'ta alternatifler takım içinde bulunacak

Siyah-beyazlı yönetim, Teknik Direktör Şenol Güneş’e eldeki oyunculardan daha fazla faydalanması yönünde tavsiyede bulundu. Tecrübeli çalıştırıcının ilerleyen dönemde ihtiyaç halinde Milosevic ve Franco’nun yanı sıra Necip ve Tosic’e stoperde görev vereceği, Cenk Gönen ayrılınca kadroda tutulan Veysel’i de 3. kaleci olarak kullanacağı belirlendi.

Yayınlanma: 01.09.2015 - 11:28
Abone Ol google-news

 

Kaleci, stoper ve ön libero transferi için birçok oyuncuyla temas kuran ancak hedeflerine ulaşamayan Beşiktaş çareyi kendi içinden bulacak.

Siyah-beyazlı yöneticilerin, mevcut kadrodaki Serdar Kurtuluş, Necip Uysal, Dusko Tosic, Alexander Milosevic, Pedro Franco ve genç kaleci Veysel Sapan gibi oyunculardan yararlanılması için teknik heyete tavsiyede bulunduğu ortaya çıktı.

Her sene en fazla 5 futbolcu transfer etmeyi prensip haline getiren yönetim, ligin ilk yarısındaki performansa göre gerekirse bir ya da iki oyuncu takviyesi yapacak.

İlerleyen dönemde eldeki futbolculardan daha fazla yararlanacak olan Teknik Direktör Şenol Güneş öncelikle ligin ilk üç haftasındaki maç kadrolarına sadık kalmaya çalışacak. Güneş, sakatlıklar ve kart cezaları durumunda Necip ve Tosic’i stoperde, Serdar Kurtuluş’u ön liberoda, genç eldiven Veysel’e de kalede şans verecek.

Necip sezon boyunca Slaven Bilic dönemindeki gibi Şenol Güneş’in jokerlerinden biri olacak. Genç oyuncu hem orta sahada hem de stoper pozisyonunda görev yapacak. Esas bölgesi sol bek olan Tosic de ihtiyaç halinde sol stoperde görevlendirilecek.

‘Geleceğin Rüştü’sü’

Şenol Güneş, İsveç Milli Takımı’nın stoperleri arasında yer alan Milosevic ile Kolombiya Milli Takımı’na düzenli olarak çağrılan Pedro Franco’ya da daha fazla görev verecek. Rhodolfo ve Ersan’ın forma giyemediği dönemlerde bu oyuncular sahaya çıkacak.

“Geleceğin Rüştü Reçber’i” olarak nitelendirilen Veysel Sapan, Cenk Gönen’in ayrılmasından sonra hiçbir yere gönderilmedi. Beşiktaş’ta üçüncü kaleciliğe yükselen Veysel, Tolga ve Günay’ın yokluğunda kaleyi teslim alacak.

Şenol Güneş, Andreas Beck’in takıma katılmasından sonra yedeğe düşen Serdar Kurtuluş’u hazırlık maçlarında ön liberoda denedi. Necip de Bilic zamanında birçok kez stoperde görev yapmıştı.

27 maç

Serdar Kurtuluş geçen sezon sağ bekte 27 lig maçında görev yaptı. Tecrübeli futbolcu, bu sezon ise Şenol Güneş yönetiminde 3 maçta da sahaya çıkamadı.

3 maç

Beşiktaş’ın altyapısından yetişen Necip Uysal, bu sezon 3 lig maçında da süre aldı. 24 yaşındaki orta saha sonradan oyuna girdiği maçlarda 78 dakika sahada kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler