UEFA, TFF'den kararı istedi!

UEFA, 'şike davası' olarak bilinen davaya ait karar metnini istedi.

Yayınlanma: 31.01.2014 - 09:45
Abone Ol google-news

TFF'den, kararın orijinali ve tercümesi istendi. Bu gelişme “Ceza artar mı” endişesini beraberinde getirdi.

Fanatik'in haberine göre, UEFA dün sürpriz bir taleple Türkiye Futbol Federasyonu’nun kapısını çaldı. UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino imzasıyla gönderilen mektupta, TFF’den Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin şike davasıyla ilgili onama kararı talep edildi. Kararın orijinal metninin yanı sıra İngilizce ve Fransızca tercümeleri istendi. TFF’nin gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra Yargıtay kararı ve tercümesini UEFA genel merkezine göndermesi bekleniyor.

UEFA’nın bu talebi, Fenerbahçe cephesinde “Ceza artar mı” endişesine neden oldu. Daha önce UEFA disiplin kurulu Fenerbahçe’yi Avrupa Kupaları’ndan 2+1 yıl, Beşiktaş’ı 1 yıl men etmişti. İki kulüp de UEFA Tahkim Kurulu’na başvurmuştu. Tahkim Fenerbahçe’nin cezasını 2 yıla indirmiş, Beşiktaş’ın 1 yıllık cezasını ise aynen onamıştı.

Şahıslara ceza çıkmamıştı

UEFA şahıslarla ilgili cezaları ise açıklamamış ve Türkiye’deki yargı sürecinin sona ermesini beklemeye başlamıştı. UEFA’nın, Yargıtay kararlarını inceledikten sonra TFF’den yeni yaptırımlarda bulunmasını isteyip istemeyeceği merak ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler