Beşiktaş kabustan uyandı!

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasının açılış maçında Beşiktaş, Kayseri Erciyesspor'i 3-2 mağlup etti.

Yayınlanma: 31.01.2014 - 20:32
Abone Ol google-news

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 43. dakikada Manuel Fernandes, 53. dakikada Gökhan Töre ve 57. dakikada Oğuzhan Özyakup atarken, Kayseri Erciyesspor'un golleri ise 68. dakikada Kader Mangane ve 89. dakikada Björn Vleminckx'ten geldi.

Beşiktaş bu galibiyetle ligde puanını 33'e yükseltirken, Kayseri Erciyesspor ise haftayı 12 puanla kapattı.

Bilic: Skor ne olursa olsun Beşiktaş'ın sadece ismi maç kazandırmalı

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kayseri Erciyesspor'u 3-2 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmada 70 dakika üstün oynadıklarını, sonra rehavet ve profesyonel anlayıştan uzaklaşma nedeniyle birden durduklarını ifade etti.

Basın toplantısında ilk olarak yeni transfer Jermaine Jones ile ilgili soru sorulması üzerine Bilic, "Bugün bir maç oynadık. Çok ilginç ve önemli maç oldu. Oyunu oynayan oyunculara saygı duyalım. Bütün bunlardan sonra transfer ve diğer meselelerle ilgili konuşmaktan memnuniyet duyarım" ifadesini kullandı.

Maçta 70 dakika üstün oynadıklarını vurgulayan teknik direktör Bilic, "Sonra aniden durduk. Durmamızın nedeni rehavet ve profesyonel anlayıştan uzaklaşmamız oldu. Fiziksel performansla ilgisi yok. 3-0'dan sonra koparmamız gerekiyordu. Ama bunu başaramadık. Daha önce de benzer durumlar yaşanmış. Bunu genetik bir arıza olarak görüyorum. Kesinlikle değiştirmemiz gerekiyor. Skor ne olursa olsun Beşiktaş'ın sadece ismi maç kazandırmalı. Büyük bir ismimiz var. Oyun 3-0 durumdayken rakibin fişini çekecek deneyimde oyuncularımız var" diye konuştu.

Bilic, Kasımpaşa'nın stadı yerine Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynama nedeniyle ilgili bir soruya da, "Kasımpaşa ile kulübümüz arasında ilişkiler şu ara iyi değil. Malum maç nedeniyle sorunlar yaşanıyor. Bugün zemin iyiydi. Soğuk havada oynadık. Kasımpaşa'nın stadında oynasaydık daha kalabalık bir taraftar grubu olabilirdi" yanıtını verdi.

Kerim Frei ve Ömer Şişmanoğlu'nun süre almaması Slaven Bilic, Kerim Frei ve Ömer Şişmanoğlu'nun süre almaması konusunda da şunları söyledi:

"Bugün ofansif oyuncularla ilgili bazı seçeneklerimiz vardı. Ömer iyi çalışıyor ama küçük bir rahatsızlığı vardı. Ama rahatsızlığı sebep değil, tamamen hücum opsiyonlarıyla ilgili karardı. Ömer, Kerim, Mustafa ve Almeida iyi çalışmalılar. Fırsat geldiğinde değerlendirmeleri gerekir."

Hırvat teknik adam, yeni transfer Jermaine Jones'la ilgili de şunları söyledi:"İyi oyuncu aldık. Bedelsiz aldık. Kulübün yaptığı iş saygıdeğer iş. Jones hamlesini yapmak bizi onurlandırdı. Salıya kadar başka hamleler de yaparız. Yapamazsak da mevcut kadroya inanıyoruz. Bu akşam ortaya koyduğumuz 70 dakikalık performansı tekrar edebilirsek her takımı yenebiliriz."

Beşiktaş'ın savunma oyuncusu Ersan Adem Gülüm, ilk yarıda iyi oynadıklarını vurgulayarak, "Sahada istediğimiz baskıyı kurduk ve 1-0 öne geçtik. İkinci yarıda 2 gol bulduk. Sonra her zamanki kabusu yaşadık. Son 20 dakikadan ders çıkarmalıyız. İlk 70 dakika çok iyi mücadele ettik. Sonuçta 3 puan aldık mutluyuz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler