Cizre’ye futbol sürgünü

Şırnak ekibi olaylardan dolayı kendi şehrinde maç ve antrenman yapamıyor.

Yayınlanma: 07.09.2015 - 23:27
Abone Ol google-news

                  
3. Lig 1. Grup’ta yer alan Cizrespor, Cizre’deki olaylardan ötürü 1.5 aydır kentinde maç ve antrenman yapamıyor. Çatışmalı süreç, Cizrespor’u da olumsuz etkiledi. Ligde üç maçta sadece 1 puan toplayan Cizrespor, geçen hafta sonu Erzurum deplasmanından beraberlik çıkararak yarın Türkiye Kupası’nda Batman Petrolspor’a konuk olmak için Batman’ın yolunu tuttu. Otobüsle Batman’a gelen Cizrespor kafilesinde morallerin bozuk olduğu gözlendi. Cizre’deki olaylardan dolayı Cizrespor, evinde maç ve idman yapamıyor. Yaklaşık iki ay önce Nevşehir’de lige start veren Cizrespor, olayların bir an önce bitip evinde idman ve maçlarını yapmanın özlemi içinde.

‘Savaş bizi de etkiledi’

Takımın Cizre’den uzak kaldığını ve ilçeye olaylardan ötürü giremediğini belirten Cizrespor Teknik Direktörü Yahya Ünal, çatışmalı sürecin bitmesini dört gözle beklediklerini dile getirerek, “3. Lige yeni çıktık. 45 güne yakın bir süredir dışarıdayız. Kendi ilçemizde antrenman yapıp maçlarımızı oynamak istiyoruz. Sıkıntılı süreçten dolayı Cizre’ye ayak basamadık. Çarşamba günü Batman Petrolle maçımız var. Bundan sonraki süreç daha belli değil, başka bir yere mi yerleşeceğiz belli değil. Takım motive olamıyor. Birliktelik olmuyor. Savaş bizi de etkiledi” dedi.

‘Transferler için fazla para ödedik’

Transfer döneminde Batı illerine oranla yüzde 40 fazla para ödemek zorunda kaldıklarını belirten Ünal, “Transfer döneminde görüştüğümüz futbolculara öncelikle Cizre’ye geleceklerini dile getirdik. Hepsi gönül rızasıyla geldi. Batı’da oynayan bir futbolcu ile Cizre arasında yüzde 40 fiyat farkı oluyor. Cizre’yi kabul ettiğinde ücret fazla oluyor” diye konuştu.



‘Şehrimizde oynayalım’

Sportif Direktör Ufuk Şepik ise “Bu dönemdeki sıkıntıları herkes biliyor. Sporun dostluk, barış ve kardeşlik ayağındayız. Şehrimizde top oynamak istiyoruz. Güvenliği devlet büyüklerinin önlem alacağına inanıyoruz. Gelen takımları dostça karşılayıp Cizre’de oynamak istiyoruz” ifadelerini kullandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler