Kadıköy'de yıldızların sözü geçer

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Bursaspor'u konuk eden Fenerbahçe, sahadan dünya yıldızlarının golleriyle 2-1 galip ayrıldı.

Yayınlanma: 20.09.2015 - 18:18
Abone Ol google-news

 

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Bursaspor'u konuk eden Fenerbahçe, sahadan dünya yıldızlarının golleriyle 2-1 galip ayrıldı.

Hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde Molde'ye karşı şok bir mağlubiyet alan sarı lacivertliler, Bursaspor karşısında bu yenilgiyi telafi etmeyi başardı.

Maça çok hızlı başlayan Fenerbahçe, 20. dakikada Nani'nin golü ile 1-0 öne geçti. Markovic'in pasını çok iyi değerlendiren Portekizli yıldız, kaleci Mert'in solundan topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Golden sonra Meireles, Nani ve Markovic ile pozisyonlar bulmaya devam eden Fenerbahçe, farkı artıracak golü bulamadı ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

Fenerbahçe-Bursaspor maçının tüm istatistikleri için tıklayın

İkinci yarıda Bursaspor oyunu dengeledi. Sercan Yıldırım ve Aydın Karabulut'un oyuna girmesiyle hücumları hızlandırmayı planlayan yeşil beyazlılar bunda başarılı oldu ve beraberliği yakaladı. 63. dakikada Dzsudzsak ceza sahası içindeki Necid'i gördü. Çek forvet topa gelişine vurarak ağlarla buluşturdu ve skoru 1-1'e getirdi. Bu golden sonra Robin van Persie'yi oyuna alarak hücum gücünü artıran Fenerbahçe, bu hamlenin meyvesini Hollandalı yıldızın golüyle buldu. Sol kanattan gelen Hasan Ali, Sercan Yıldırım'ı şık bir şekilde geçti ve ceza sahasındaki Van Persie'yi gördü. Hollandalı yıldız, düzgün bir vuruşla topu köşeden ağlara gönderdi ve Fenerbahçe 2-1 öne geçti. Bu golden sonra Fernandao ve Van Persie ile pozisyonlara girmeye çalışan Fenerbahçe bunda başarılı olamadı. Bursaspor, maçın son anlarında Faty ve Necid ile girdiği tehlikeli pozisyonları golle sonuçlandıramayınca Fenerbahçe sahadan 2-1 galibiyetle ayrılmayı başardı.

Bu sonuçla namağlup unvanını koruyan Fenerbahçe, puanını 13'e yükseltti. Bursaspor ise 3 puanda kaldı.

Stat: Ülker

Hakemler: Barış Şimşek, Mustafa Emre Eyisoy, Mehmet Cem Hanoğlu

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Alves, Kadlec, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 84 Caner Erkin), Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 88 Uygar Mert Zeybek), Meireles, Markovic (Dk. 77 Van Persie), Nani, Fernandao

Bursaspor: Mert Günok, Advincula, Serdar Aziz, Dany, Aziz Behiç (Dk. 84 De Sutter), Faty, Hosogai (Dk. 57 Sercan Yıldırım), Dzsudzsak, Emre Taşdemir (Dk. 70 Aydın Karabulut), Josue, Necid

Goller: Dk. 20 Nani, Dk. 80 Van Persie (Fenerbahçe), Dk 63 Necid (Bursaspor)

Sarı kartlar: Dk. 27 Hosogai, Dk. 65 Dzsudzsak, Dk. 70 Dany, Dk. 72 Josue, Dk. 90+1 De Sutter (Bursaspor), Dk. 59 Markovic (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasındaki Bursaspor maçında, takımını 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

UEFA Avrupa Ligi'nde hafta içi Norveç'in Molde takımına kendi sahasında sürpriz bir sonuçla 3-1 kaybeden sarı-lacivertlilerde teknik direktör Pereira, Bursaspor karşısında değişik bir ilk 11'le takımını sahaya çıkardı.

Molde maçında ilk 11'de yer alan Fabiano Ribeiro, Robin van Persie, Volkan Şen ve Caner Erkin, Bursaspor karşılaşmasına yedek kulübesinde başladı. Portekizli teknik adam bu oyuncuların yerine Volkan Demirel, Jose Fernandao, Lazar Markovic ve Hasan Ali Kaldırım'a şans tanıdı.

Kalede Volkan Demirel'i oynatan Pereira, savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Bruno Alves, Michal Kadlec, Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Savunmanın önünde Mehmet Topal, Ozan Tufan, Raul Meireles şans bulurken kanatlarda Lazar Markovic ile Luis Nani görev aldı. Pereira, hücum hattında ise Fernandao'yu tek forvet olarak oynattı.

Yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Caner Erkin, Gökhan Gönül, Uygar Mert Zeybek, Alper Potuk, Volkan Şen, Robin van Persie forma şansı bekledi.

Van Persie kulübeye

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie, Bursaspor karşısında ilk 11'de forma şansı bulamadı.

Molde maçında etkisiz bir oyun ortaya koyan Van Persie, Bursaspor maçında formasını Jose Fernandao'ya kaptırdı. Sarı-lacivertli formayla ligde ve Avrupa'da birer golü bulunan Van Persie, maçın ilerleyen dakikalarında forma şansı bekleyecek.

Pereira'nın savunmanın solunda ise Caner Erkin yerine savunma özelliği daha fazla olan Hasan Ali Kaldırım'ı tercih etmesi dikkati çekti.

Sarı-lacivertlilerin Liverpool'dan bir sezonluğuna kiraladığı Sırp futbolcu Markovic ise ilk kez kendisine 11'de şans buldu. Geçen hafta Kasımpaşa maçında oyuna sonradan giren Markovic, Molde maçında ise cezası nedeniyle oynayamamıştı. Markovic, ayrıca ilk kez Kadıköy'de maça çıktı.

Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel ise bir maç aranın ardından formayı Fabiano'dan aldı.

Kjaer'in ağrıları arttı

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer, sakatlıktan kurtularak hafta içi takımla çalışmalara başlamasına rağmen ağrılarının artması nedeniyle Bursaspor maçının kadrosundan çıkartıldı.

Bursaspor maçında sahada olması beklenen Kjaer, son anda ağrılarının artması nedeniyle formayı Michal Kadlec'e verdi.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Diego Ribas, Abdoulaye Ba ve Josef de Souza, Bursaspor maçında da forma giyemedi.

Eski Bursasporlular sahada

Geçen sezon Bursaspor'da gösterdikleri başarılı performansla Fenerbahçe'ye transfer olan Şener Özbayraklı, Ozan Tufan ve Jose Fernandao eski takımlarına karşı mücadele etti.

Bu üç oyuncu karşılaşmaya ilk 11'de başlarken Bursaspor'dan diğer transfer Volkan Şen, yedek kulübesinde oturdu.

Takımlarını desteklemeye gelen az sayıdaki Bursasporlu taraftar ise bu 4 oyuncuya maçtan önce tepki gösterdi.

Bursaspor Stoch'u oynatamadı

Bursaspor, Fenerbahçe'den kiraladığı Slovak futbolcu Miroslav Stoch'u oynatamadı.

Sezon başında Fenerbahçe'de forma giyen ancak transferin son günlerinde Bursaspor'a kiralanan Slovak futbolcu, iki takımın anlaşması gereği bu maçta sahaya çıkamadı.

Taraftarın ilgisi

Sarı-lacivertli taraftarlar takımlarının bu sezon oynadığı diğer iç saha maçlarında olduğu gibi yine yalnız bırakmadı.

Maçtan önce takımına destek olan taraftarlar oyuncuları tek tek tribüne çağırarak moral verdi. Karşılaşmaya 40 bine yakın sarı-lacivertli taraftar takip etti.

Bursasporlu taraftarlar ise kendilerine ayrılan bölümde takımlarına destek oldu. Maçı bine yakın Bursasporlu taraftar izledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler