Sevilla'nın eski başkanı Del Nido hapse girecek

Del Nido, yolsuzluk gerekçesiyle çarptırıldığı 7 yıl hapis cezasından kurtulamadı.Eski başkanın, farklı suçlamalar nedeniyle 11 yıl daha hapsi isteniyor

Yayınlanma: 05.02.2014 - 14:34
Abone Ol google-news

İspanya'nın köklü kulüplerinden Sevilla'da 2002-2013 yılları arasında başkanlık yapan Jose Maria del Nido, yolsuzluk gerekçesiyle çarptırıldığı 7 yıllık hapis cezasından kurtulamadı.

Gerek Sevilla taraftarları, gerekse İspanya'da birçok kulübün girişimiyle toplanan imzalarla affı istenen Del Nido için mahkemeye yapılan başvuru da reddedildi. Malaga Mahkemesi, Yüksek Mahkemece onanan Del Nido'nun cezasının durdurulması yönündeki talebin, Ceza Yasası'nın 80. ve 81. maddeleri gereğince reddedildiğini açıkladı.

Mesleği avukatlık olan Del Nido ise karara bağlanan davanın iptal edilmesini ve yeni baştan görülmesi gerektiğini savunuyor.

Bu arada Del Nido hakkında Marbella Belediyesi'ndeki bazı işlerin sözleşmelerinde usulsüzlük yapıldığına ilişkin iddialarla bağlantılı başka suçlamalar da bulunuyor. Bu davanın da ilerleyen günlerde başlayacağı ve sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve haksız kazanç sağlama iddiasıyla Del Nido için 11 yıl hapis istendiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler