Dursun Özbek'ten eleştiri itirafı: "Haklı..."

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kendilerine yönelik yapılan eleştirileri normal karşıladıklarını söyledi.

Yayınlanma: 04.10.2015 - 15:03
Abone Ol google-news

 

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kendilerine yönelik yapılan eleştirileri normal karşıladıklarını söyledi.

Türk Telekom Arena'da Wesley Sneijder için düzenlenen imza töreninde yönetilen soruları yanıtlayan Dursun Özbek, son dönemde yönetimlerine yapılan eleştirileri değerlendirdi.

Eleştirilerin nedeniyle ilgili yöneltilen soruya başkan Özbek, "Bu durum, Galatasaray sevgisinden kaynaklanıyor. Kulübümüz, etik değerleri itibariyle son derece şeffaf. Böyle olunca, eleştiri dozunun yükselmesi de olağan. Biz bu eleştirilerden herhangi bir endişe duymuyoruz. Çoğu haklı eleştiriler. Yakından takip edildiğimizin göstergesi. Bu da iyi bir şey. Eleştirilerden şikayetçi değiliz. Bize faydası olacakları dikkate alıyoruz. Taraftarın ilgisinin ve sevgisinin de göstergesi" yanıtını verdi.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun görevden alınacağı ve kendisinden rapor istendiği şekline basına yansıyan haberlere değinen Özbek, "Hamza Hamzaoğlu takımımızın hocası ve birlikte son derece başarılı bir dönem geçirdik, sözleşme yeniledik. Galatasaray gibi dünyaca tanınan bir kulüp ve sistem düşünün ki içinde hiçbir tartışma, güncel değerlendirme olmasın. Bu mümkün değil. Hem Hamza Hamzaoğlu'yla hem de yönetimle ilgili eleştirileri biz dikkate alıyoruz. Çalışmalarımızı da böyle sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Hamza Hamzaoğlu bizim hocamız. Galatasaray gibi bir kurumda hizmet veren profesyoneller, yönetimce takip edilir" değerlendirmesinde bulunan sarı-kırmızılı kulübün başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İyi şeyler veya kötü şeyler yapılabilir. Önemli olan, kenetlenmeyi sağlayabilmek. Galatasaray ailesi buna muktedirdir. Benim başkanlığım dönemimde yapmak istediğim, beraber hareket edilmesi ve kenetlenmedir. Tüm camiaya sesleniyorum, böyle kenetlenmelere en çok bizim gibi şeffaf camiaların ihtiyacı vardır. Birliğini ve beraberliğini kanıtlamış en büyük kulüplerden birisi olan Galatasaray'daki durumu bu şekilde değerlendirmek gerekir."

"Hakemlerimizin en iyisini vermeye çalıştıklarına eminim"

Dursun Özbek, Spor Toto Süper Lig'de hakem hatalarının son dönemde artış gösterdiğinin hatırlatılıp, son oynana Medipol Başakşehir maçında da Galatasaray lehine benzer bir durumun yaşandığının belirtilmesi üzerine, "Hakemlerimizin en iyisini vermeye çalıştıklarına eminim" dedi.

Futbol organizasyonunun içinde takımlar, taraftarlar ve hakemlerin bulunduğunu söyleyen Özbek, "Elbette dünyada hakem hataları olduğu gibi, burada da olması mümkün. Zaman zaman lehimize, zaman zaman aleyhimize olur. Bunu futbolun normal yapısı içinde değerlendirmek gerekli. Aleyhimize olduğunda üzüleceğiz, lehimize olduğundan ise rakibimizi de düşünerek buna mutluluk göstermeyeceğiz. Bu yapının başarılı olması için birbirimizi tenkit ederek değil ama yapılan hatalardan ders alarak devam etmekte fayda var" şeklinde görüş belirtti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler