Dilmen'in büyük Gomez iddiası: "Çok rahat olur"

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol isimli programda Eskişehirspor-Beşiktaş maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Yayınlanma: 04.10.2015 - 19:40
Abone Ol google-news

 

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol isimli programda Eskişehirspor-Beşiktaş maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

İşte Dilmen'in açıklamaları...

Top son saniyede direğe çarpıp kaleye girseydi burada fıkra anlatırdık. 83. dakikada durum 2-0'ken rakip havlu atmış. Taraftar havlu atmış derken Beşiktaşlı oyuncular egoist davranarak son pasları yapmadılar. Fark yapıp rakibe de saygı duyarak maçı çok rahat bitirebilirlerdi ama olmadı.

"Antreman maçı gibiydi"

Değişiklikler de iyiydi. Antrenman maçı gibiydi zaten. İlk 15 dakika Beşiktaş iyi oynadı. Sonrası ortadaydı. Gomez'in güzel golüyle öne geçtiler. Beşiktaş takımı bundan daha rahat maç oynayamaz. Mersin'i 5-2 yendiler ama bu kadar rahat değillerdi. Yürüye yürüye gol pozisyonu buldular. Son saniyede top direkten döndü.

"6-7 olacak maç 2-2 bitiyordu"

Ne olduysa 2-0'dan sonra oldu. 6-7 olacak maç az kalsın 2-2 olacaktı. Aslında 2-0'ı da iyi oynadı Beşiktaş. Savunma da gayet yerindeydi. Rakibin de direnci kalmamış. Sonra Rhodolfo araya bir bıraktı Gekas 2-1'i attı. Ondan sonra Beşiktaşlı oyuncular biz ne yaptık demeye başladı. Eskişehirsporlular da belki olur dediler ve yüklendiler.

Beşiktaşlılar bu maçı çok konuşurlar. Şenol Güneş çok sinirlenmiştir. Beraberlikle dönmektense kötü oyuna rağmen kazanıp dönmek güzeldir. Bundan ders çıkarmak doğrudur. Gençlerbirliği maçında geriye düşüp beraberliği yakaladılar ve çok gol kaçırdılar. Bu maç 2-1 kazandıkları için daha rahat ders çıkarırlar.

Maçı izlemeyenler yanılmasın. 2-1 bitti diye başabaş sanan olur. 5 veya 6 olacak maçtı. Bu kadar kolay geçmez bu maçlar. Rakip de kötü durumda. Beşiktaş maçı zora düşürmek için bayağı uğraştı. Bir tek Tolga'nın ilk yarıda çıkardığı vardı. Savunma da iyi çıkıyordu. Tosic ve Beck iyi çıktı. Savunma işini çok iyi yaptı ama ilerideki oyuncular çok kaçırdılar.

"Hücumcular laçkalaştı"

Bazen bu maç yoğunluğunda oyuncu da skora göre laçkalaşabilir. Oyuncular buna müsait zaten. Maçın koptuğuna inanmışlardı. Eskişehirliler de inanmıştı ama 3-0'ı bulmalısınız. Rakibe de saygıdan dolayı kolay giden, neredeyse bir antrenmaç maçı temposunda geçen maçı zora sokarak kazandılar. Öndeki oyuncular iyi baskı yaptılar. En az 20 gole gidecek atak vardı. 1'sini attılar. 5 tane de net pozisyon kaçırdılar.

"Gomez çok rahat kral olur"

Gomez Türkiye Ligi'nin gol kralı olur. Hele hele penaltıları kullanırsa kesin kral olur. Allah sakatlık vermezse Mayıs sonunda Gomez olur. Çıkarken üzülüyordu. O da biliyor maçın kolaylığını 2 tane daha atardım demiştir. Gomez son dakikalarda olsa 2 tane daha atardı yani. Olcay ısınırken ben girsem iki tane atarım demiştir.

Şenol Hoca tecrübeli adam. Bu işin önlemini alacaktır. Bu kadar rahat maçı niye son dakikaya bıraktınız diye soracaktır. Değişiklikleri de iyi yaptı. Servisçi Oğuzhan'ı tuttu oyunda mesela. Cenk'e göreydi maç ve Cenk'i aldı ama atamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon