Dersimspor Munzur’a hasret

Önce stada inşaat rötarı, sonra terör... Dersimspor oldu Göçebespor.

Yayınlanma: 04.10.2015 - 21:32
Abone Ol google-news

Dersimspor, 23 yıllık hasreti bitirip Bölgesel Amatör Küme’den profesyonel lige adım attığında bölge insanının yüzünde güller açmıştı.

Öyle ya, Dersimspor sayesinde Tunceli; binlerce futbol tutkununu konuk edecek, ekonomi canlanacak, yıldızı parlayan futbolcu adayları belki günün birinde üç büyüklerde top koşturacaktı.

‘Halk ayaklanmak üzere’

Aradan 6 ay geçti ve Dersimlinin bu hayali suya düştü. “Önce halı saha ve derme çatma 2 tribünden oluşan stadı yenileyeceğiz” diyen Gençlik Spor İl Müdürlüğü, inşaatı geciktirdi de geciktirdi. Akabinde yıllar sonra hortlayan terör olayları bölgenin dinamizmini tüketti ve milli futbolcu Ali Eren Beşerler yönetimindeki Dersimspor, ‘göçebe’ hayatı yaşamaya başladı. Kimi zaman Elazığ, bazen Ercincan, şimdilerde de Diyarbakır’da iç saha maçlarını oynayan Dersimspor, yine de lige dört elle sarılmış durumda. Öyle ki İstanbul’da Beylerbeyispor’la oynadıkları maç, neredeyse bir Süper Lig maçı kadar seyirci çekmiş. Gelenlerin çoğu da Dersimliydi...

Maç sonrası takımın önde gelenleriyle konuşuyoruz...

“İnat ediyoruz” diyor Dersimspor’un genç başkanı Hıdır Nergizhan. Olayın bellerini büktüğünü söylüyor ve ekliyor:

“Bakın şu güzelliğe. İstanbul’daki hemşerilerimiz atkılarını, formalarını alıp maça gelmiş. Sanatçı Aynur Haşhaş, Mehmet Ekici var. Hatta Fransa’dan grup Exotic bile gelmiş. Ama Dersimli, Dersimspor’a hasret. 1500 kişilik tribünü olan halı zeminli stadımızı her maç doldurduk geçen yıl. Kadın, çocuk tiyatroya, sinemaya gidemiyor, maça geliyordu. Küfür, ırkçılık yoktu stadımızda, Sonra Gençlik Spor Müdürlüğü, ‘stadı düzeltelim. 1.5 - 2 ayda teslim ederiz’ diye mayısta kazmayı vurdu. 6 ay geçti, hâlâ inşaat bitmedi. Kulağımıza gelenlere inanmak istemiyoruz. Bizi zorla kentin dışında tutmak istiyorlarmış. Halk ayaklanmak üzere. Yakında inşaat firmasının önünde eylem yaparlarsa kimse şaşırmasın. Bir Dersimsporumuz var, onu da elimizden almaya çalışıyorlar. Bir de ekonomik yönü var. Kendi sahamızda oynasak sadece 500 lira katkı payı vereceğiz, belki bilet satıp o parayı çıkaracağız. Ama şimdi kira, masraf, otel, yol parası; her maç 20 bin lira veriyoruz. Etimiz ne budumuz ne? Kaldı ki artık güvenlik endişesiyle Ercincan’da bile oynatmıyorlar.”

FEDERASYON EL ATSIN

Teknik direktör Ali Eren Beşerler de şikâyetçi göçebe hayatından: Gittiğimiz her yerde seyirci arkamızda ama mesele o değil. Biz Dersim’in takımıyız ve oradaki insanlara borcumuz var. Üstelik dışarıda oynamak olumsuz etkiliyor takımı. Çocuklar 2 gün evde kalıyor, sonra yeniden yollara. Federasyon bu işe el atmalı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler