Beraate yine erteleme

Savcı ‘kumpas’ dedi, gözler cuma günkü duruşmaya çevrildi.

Yayınlanma: 06.10.2015 - 06:30
Abone Ol google-news

Maç gecesi yorgunluğumuzu üzerimizden atmadan Çağlayan’daki şike duruşmasındayız. Salon değişikliği zaman alıyor. Kapının önünde kalabalık avukat, basın ve taraftar ordusu. Önce yoklama. Sonra savcı, mahkemeye verdiği mütalaasında ‘şike yapmak ve örgüt kurmak’la suçlanan sanıklar Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl’ın beraatlerini istiyor. Ardından bazı avukatlar savcı mütalaasına karşı beyanlarını veriyor. Bir kısmı kararı kabul ediyor, bir kısmı avukat mazeretlerini öne sürürerek dilekçeyle duruşmanın uzamasını istiyor.

Sosyal medyada ‘beraat’ haberleri tavan yaparken mahkeme başkanı duruşmayı 9 Ekim Cuma günü saat 16.00’ya ertelediğini açıklıyor.

TRABZON: SAVCI YANLIŞ YAPTI

Trabzonspor’u temsil eden avukat, savcı mütalaasından sonra, “Yeniden yargılama kararı yanlıştı. Savcı da beraat isteyerek yanlışa devam etmek istemektedir. Mahkemenin hukukun üstünlüğüne uyan bir karar vereceğine inanıyoruz. Bu mahkeme delillerin sahte olduğuna hükmetmedi. Deliller sarihtir, açıktır. Bu davanın ilk savcı ve hâkimleri nerede deniliyor sürekli. Savcı ve hâkimler bu soruşturmadan ötürü görevden alınmadı. Daha 2005’te ‘Şampiyonlukların sahada kazanılmadığını öğrendik’ diyen bir zihniyet bugün şike yoktur diyor” ifadelerini kullandı. Bucaspor’un avukatı, eski hükmün korunmasını isterken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun avukatı, “Mütalaayı aldık, gerekirse beyanda bulunuruz” dedi.

‘MÜTALAAYA KATILIYORUZ’

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın avukatı Köksal Bayraktar, duruşmada yaptığı kısa konuşmada şunları söylüyor; “Aziz Bey’in avukatı olarak müşterek beyanımızı sunuyoruz. Mütalaaya aynen katılıyoruz. Aziz Yıldırım’ın beraatini istiyoruz.”

‘DAVALARI AÇANLAR NEREDELER?’

İlhan Ekşioğlu’nun avukatı Ersan Şen, duruşmanın en uzun konuşanıydı. Şen, bugün Türkiye’nin sayılı avukatlarından. İşte Ersan Şen’in konuşmasından satır başları; “ Mütalaaya aynen katılıyorum. Bu dava, hukuka aykırılıkların tespiti açısından bir semboldür. Telefon dinlemelerinin hepsi hukuka aykırıdır. Ekşioğlu aleyhinde zerre somut bir delil yoktur. Suç örgütü kurmamış, yöneticiliğini yapmamıştır. Bu işler doğruysa bu davaları açanlar neredeler? UEFA deniliyor... İsviçre savcılığı Sepp Blatter ve Michel Platini hakkında rüşvet soruşturması açtı. Şimdi biz bu adamlara mı itibar edeceğiz?”

AYDINLAR SÖZ VERMİŞTİ

Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne göndermeme kararının altına imzasını atan eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın ne yapacağı merak konusu oldu. Aydınlar, 32. Gün isimli programda, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne gidememe kararı sonrası TFF hakkında açacağı olası davayı kazanması halinde 45 milyon Euro’luk tazminatı cebinden karşılayacağını belirtmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler