Güneş genç yıldızı gözden çıkardı, transfer açıkladı

Beşiktaş'ın İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcüsü Metin Albayrak, teknik direktör Şenol Güneş, Beşiktaş Medya Direktörü Bülent Ülgen ile Beşiktaş'ı takip eden basın mensupları yemekte bir araya geldi.

Yayınlanma: 15.10.2015 - 16:36
Abone Ol google-news

 

Beşiktaş'ın İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcüsü Metin Albayrak, teknik direktör Şenol Güneş, Beşiktaş Medya Direktörü Bülent Ülgen ile Beşiktaş'ı takip eden basın mensupları yemekte bir araya geldi.

Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri’nde takımı takip eden muhabirlerle sohbet eden teknik direktör Şenol Güneş gündeme ilişkin soruları da cevaplandırdı.

İlk önce A Milli Futbol Takımı’nın, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İzlanda'yı yenip Fransa'daki finallere direkt katılmasıyla ilgili konuşan Şenol Güneş, "Milli Takım’ın başarısı hem futbol, hem de ülke için çok iyi oldu. Hepsini yürekten kutluyorum." dedi.

Selçuk İnan'ın 89. dakikada attığı golle birlikte her şeyin değiştiğini belirten Şenol Güneş, "O faul olmasaydı ve serbest atışı kullanmasaydık belki de maç 0 – 0 bitecekti. O gol sadece onun yani Selçuk’un kaderini değil, ülkenin futbol anlamında kaderini etkiledi." diye konuştu.

"BANA YAPILDI FATİH TERİM’E YAPILMASIN"

Gazetecilerin, Fatih Terim’e turnuva boyunca belli eleştiriler yapıldığı iddiasının sorulmasına Güneş, "Ben aşırı tepkiden rahatsız olurum. Biz işimizi yapıyoruz. Ben de katkı yaptım Milli Takım’a inkar edemem ama asıl işi önce futbolcular yapıyor. Biz sadece onlara yön gösteriyoruz. Milli Takım’da hocalık yapmak da çok önemli. Futbolcuların performansı ile ilgili eleştiriler olabilir ama özel kulüplerinde iyi çalıştırılmıyorlarsa ya da kendisinde form düşüklüğü varsa milli takım antrenörü ne yapsın. Bu tür eleştiriler bana yapıldı, Fatih hocaya yapılmasın." diye konuştu.

"MİLLİ TAKIM’DA DEVŞİRME OYUNCUYA KARŞIYIM"

Tecrübeli teknik adam, milli takımlarda devşirme oyuncuya karşı olduğunu işin içine para girdiği için onların ülkeyi temsil ettiğine inanmadığını söyledi. Güneş, şöyle devam etti:

"Milli Takım’da devşirme oyuncuya karşıyım. Madem futbol endüstriyel oldu. Sadece para konuşuluyor. Bazen devşirme oyuncular bile gündeme geliyor. Ben buna karşıyım. O zaman kulüp oyuncularının bile milli olmaması lazım. Ayrı bir sistem kurulup oradan oyuncu alınması lazım. Futbolcuya o kadar para verip alıyoruz. Sonra mesela oyuncu örneğin Afrika’ya gidiyor bazen sakatlık oluyor bunun için ya para ödenmesi ya da başka bir formül olabilir diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi sadece para konuşulacaksa böyle, yoksa bizim ülkemizde olacak diye bir şey demiyorum."

"GÖKHAN TÖRE’YE BEN DE OLSAM KIRMIZI KART GÖSTERİRDİM"

İzlanda maçının 77. dakikasında bir pozisyon sırasında rakibine sert giren ve maçın hakemi tarafından kırmızı kartla oyundan ihraç edilen Beşiktaş'ın başarılı oyuncusu Gökhan Töre ile konuşup konuşmadığı sorulan Şenol Güneş, "Gökhan ile konuştum. Gökhan oyun içinde boğuşmaya giren bir oyuncu değil. O pozisyon yaşandı. Kötü bir görüntüydü. Ben de hakem olsam kırmızı kart gösterirdim. Neticesinde Milli Takım kazandı. Gökhan ile bu konu hakkında tekrar tekrar konuşmayı doğru bulmuyorum." dedi.

Şenol Güneş ayrıca, Gökhan Töre’nin Hakan Çalhanoğlu ile geçmişte yaşadığı olayların da artık geride kaldığını ve bu tür olaylarda futbol anlamında suçlu kimse cezalarını çektiğini söyledi.

"ÇOK ZOR 6 MAÇIMIZ VAR"

Şenol Güneş, ligde ve Avrupa'da zorlu bir viraja girdiklerini belirtti. Önlerinde zorluk derecesi yüksek 6 maçın olduğunu söyleyen Güneş, "Oyuncularımız döndü. Yarından itibaren tam olarak çalışacağız. Bizim için 4 lig, 2 de UEFA Avrupa Ligi maçlarımız var ve bunlar çok önemli. Her maçı kazanmak istiyoruz. İlk önce Çaykur Rizespor ile karşılaşacağız. Zor bir maç olacak. Saha durumu daha belli değil. Başakşehir olma ihtimali var. Aslında ben Olimpiyat Stadı’nda istiyorum. Çünkü Avrupa Ligi’ni orada oynuyoruz. Alışmamız için iyi olur. Fakat Başakşehir’i futbolcular çok istiyor. Ben de saygı duyuyorum ama bir şey yaşarsanız hesabını sorarım da diyorum. (gülüyor)." dedi.

"KALECİ TRANSFERİ YAPACAĞIZ"

Devre arası transfer döneminde öncelikli olarak bir kaleci transferi düşündüklerini söyleyen teknik direktör Şenol Güneş, "Devre arasında bir kaleci alabiliriz. Bakıyoruz. Cenk Gönen’in gidişi bizi etkiledi. Zaten 3 kaleci olmak zorunda o yüzden bir kaleci düşünüyoruz bu Tolga’dan memnun değiliz anlamına gelmiyor. Bakıp göreceğiz. Bir de stoper ve orta sahaya bir oyuncu bakıyoruz. Veli ve Tolgay dönemezse eğer o bölgeye Atiba’nın yanına bir oyuncu bakabiliriz. Necip şu an performans anlamında iyi görünüyor." diye konuştu.

"PEDRO BİZİM OYUNCUMUZ GİBİ DEĞİL"

Şenol Güneş, Pedro Franco'dan memnun olmadığını da ''Mustafa Pektemek'i düşünmüyor değilim.Düşünmesem idman çıkarmam.Zamanı gelince O'da oynayacak.Oynamayan oyuncular iyi çalışıyor.Miloseviç çok iyiye gidiyor ama Pedro sanki bizim oyuncumuz değil gibi duruyor.Pozisyon alması kafa topları iyi ma geri dönüşleri,çabuk oyuncular karşısındaki durumları istediğimiz gibi değil. Stopere bir oyuncu baktığımzı gerçektir'' sözleriyle dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler