Büyük iddia: "Mümkün değil, F.Bahçe G.Saray'ı yenemez"

Usta yorumcu Mehmet Demirkol, Spor Toto Süper Lig'de oynanan maçları değerlendirdi.

Yayınlanma: 19.10.2015 - 12:16
Abone Ol google-news

 

Usta yorumcu Mehmet Demirkol, Spor Toto Süper Lig'de oynanan maçları değerlendirdi.

Demirkol, Fenerbahçe'nin oyununu eleştirerek böyle bir oyunla Galatasaray maçını kazanamayacağını ifade etti.

İşte Mehmet Demirkol'un değerlendirmeleri:

Dünya çapında tanınan iyi kariyerleri olan futbolcular halen oynamak istiyorlar. Lige damga vurmak istiyorlar. Bunu böyle görmek güzel. Şenol hoca ve Pereira'nın yaşadığı problemler için de diyebiliriz. Milli takımlar arası sonrası Beşiktaş'ın en iyi karşılaşabileceği rakip olarak düşünüyordum Rize için ama Rizeli futbolcular ağır kaldılar.

Gökhan çok etkileyiciydi. Bu sene başından beri farklı bir görüntü çizdi. Gökhan altyaş gruplarında tek başına maç kazanıyordu. Ama büyüyünce fizikler gelişince fizik gücüne bağlı olarak çok sıkıntı yaşadı. Şenol hoca belli bir özgürlük de tanıyordur Gökhan'a. Gökhan Töre çok yetenekli bir oyuncu ancak oyun içinde bir planı yok. Çok top eziyor ve de kaybediyor. Beşiktaş'ın milli oyuncularının sergiledikleri performans çok önemli. Gökhan yine eski plansız günlerine döndü.

Hakemler kötü bu ayrı bir konu ama futbolcuların düdük çalmadan oyunu bırakması anlaşılamaz bir şey. Oyun oynanırken neden duruyorsun. Herkes duruyor. Devam edeceksin.

Bir zemin standartını oluşturmamız lazım ki UEFA standartlarına göre oluşması lazım. Devre arasında çimleri suluyorlar. Bu kulüplere göre değişiyor. Diyorlar ki bunlar iyi pas yapıyor. Ondan devre arasında sulama yapılıyor.

Yabancı sınırlamaları kalktı yeni düzenlemeler oldu ama bir tane güzel futbol oynayan Anadolu takımı yok. Türkiye'nin en gözde kulüplerinden Gençlerbirliği, Galatasaray'a karşı 8 yabancı ile sahaya çıkıyor. Bu yabancı kuralı sen altyapıya daha önem ver diye çıkarıldı. Geçen sezon Bursaspor maçı olduğunda mutlaka izlemek istiyordum. Çünkü sahada futbol oynanıyordu.

İki olağanüstü performans var Beşiktaş'ta. Bir tanesi Atiba. Arkada 94 pasta 93 isabetle oynamış. İki de Mario Gomez. Ben hayatımda bu kadar çok oyunun içinde kalan bir forvet görmedim. Olağanüstü. Bu adamdan Gökhan'ın Quaresma'nın yararlanması lazım. Mario Gomez adamlara servis yapıyor.

Şenol hoca akıcı bir oyunun peşinde. Ondan beklenenin çok dışında bir oyun değil bu. Ama daha iyisini de bekliyoruz.

Hakikaten çok sıkıldım seyrederken. Bu kadar sıkıcı bir maç. Fenerbahçe hala gelmiyor. 4 haftadır gol atamayan takımdan az kalsın gol yiyordu. Fenerbahçe'de 8 kişi savunmada dizilmiş. Çok ciddi anlamda bir lig analizi problemi var Pereira'nın. Akhisar maçını şöyle değerlendiriyor. Benim savunmamda bir problem var diyor. Büyük takımlar iyi hücum yapamadıkları için kaybederler. Hücum yapacaksın ki rakip gelemesin. Karşında Markovic, Van Persie, Nani, Fernandao varsa rakip çıkamaz ki zaten. İki sebebi var. Birinci hoca istemiyor. İkincisi 6 stoper mantığıyla oynayan oyuncusu var. İlk yarıda bunlar koptu. İkinci yarıda öndeki 4'lüyü geri çekti.

Şener ve Hasan Ali'den de stoper mantığı bekliyorsan gidemezsin. Ama zaten gitmek istemiyor. Lig analizi yanlış Pereira'nın.

Fenerbahçe'nin oynadığı oyun için hocaya gerek yok. Fenerbahçe'nin oynadığı oyunu ancak hoca istediği için oynar. Hoca olsun ama bir şey söylemesin Fenerbahçe daha olumlu bir oyun oynar. Hoca bu oyunu istiyor. Yoksa o 8 oyuncu oraya kendi kendine dizilmez. Böyle bir savunma ben hiçbir yerde görmedim.

Volkan'ın oradaki isyanı asıl futbola. Çıldırdı çünkü. Rakip gelmek istemiyor ona rağmen Fenerbahçe 2 pas yapamıyor. Volkan sana küfredildiği için milli takımı terk ettin. Halen küfür ediyorsun. Zararı sana. Milli takıma gidemiyorsun işte. Milli takım Avrupa Şampiyonası'nda sen gidemiyorsun.

Nani, Fenerbahçe için çok önemli bir futbolcu. Ama oyun buysa kimin olduğunun hiçbir önemi yok. Hocanın istediği ve ortaya konulan şey. Mümkün değil Galatasaray maçını kazanamaz. Gerçi o maçta taraftarın da etkisiyle farklı bir atmosfer olacak. Gitmek istemedi resmen Kayseri kalesine.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler