Berkay Paris yolcusu

Berkay'a yaşadıklarını unutturmak istediklerini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, "Bu kardeşimizi önümüzdeki yıl Fransa'da oynanacak olan Avrupa Şampiyonası'na göndereceğiz" dedi

Yayınlanma: 22.10.2015 - 04:51
Abone Ol google-news

 

F.Bahçe forması giydiği için tepki gören 5 yaşındaki Berkay EURO 2016'ya gidiyor

Berkay'a yaşadıklarını unutturmak istediklerini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, "Bu kardeşimizi önümüzdeki yıl Fransa'da oynanacak olan Avrupa Şampiyonası'na göndereceğiz" dedi

Kayseri'de geçen pazar oynanan Kayserispor- F.Bahçe maçına üzerinde sarı-lacivertli formayla gittiği için tribünden atılmak istenen 5 yaşındaki Ahmet Berkay Çoban'a destek çığ gibi büyüyor. Büyük yankı bulan tribün terörü sonrası F.Bahçe Kulübü minik futbolseveri, bu hafta sonu oynanacak G.Saray derbisine davet ederken, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Berkay'ı 2016 Avrupa Şampiyonası için Fransa'ya götüreceklerini açıkladı.

İNSANLIĞA SIĞMAYACAK HAREKET

Berkay'ın tribünde ağlatılmasının çok üzücü olduğunu belirten Kılıç, "Berkay'ı ağlatanlar insanlığa sığmayacak bir hareket yaptı. İnşallah bu kardeşimizi Fransa'da oynanacak Avrupa Şampiyonası'na göndermeyi düşünüyoruz. TFF ile görüşüp en azından bir maçı misafir olarak izlemesi için oraya gönderme niyetimiz var" şeklinde konuştu.

ÖZÜR DİLESE DE KURTULAMADI

Kayserisporlu amigo Recai Kahraman tribünde ağlattığı Berkay Çoban ve ailesinden özür diledi. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, baba Ramazan, anne Hikmet ve çocukları Ahmet Berkay Çoban ile amigo Recai Kahraman'ı valilikte bir araya getirdi. Berkay'ı kucağına alarak kendisini affetmesini isteyen amigo, gönlünü almak için 'Öpeyim mi?' diye sorunca, küçük Berkay 'Öp bakalım' diyerek cevap verdi. Amigo Recai, Berkay'a "Bana tokat at da barışalım" deyince, Berkay, Recai'ye tokat attı. "Olay istem dışı oldu" diyen amigonun ifadesini alan Emniyet Müdürlüğü ise hakkındaki adli soruşturma tamamlanıncaya kadar amigoyu spor müsabakalarından men edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon