Aziz Yıldırım'dan çok sert açıklama!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor - Fenerbahçe maçının ardından sert açıklamalar yaptı.

Yayınlanma: 09.02.2014 - 18:34
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Sivasspor maçında yaşanan hakem hatayları ve yaşanan süreçle ilgili,  "Adil kararlar, adil hakem istiyoruz" dedi.  Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin son kale olduğunu ve mücadele etmeye devam ettiklerini söyledi.

Sivasspor maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım,  "Sivasspor bugün gayet güzel oynadı.Hem sporcuları hem yöneticileri tebrik ediyoruz. Bugün burada yine bazı yanlışlıklar oldu. Bunları dile getirmekte fayda görüyorum. Çünkü dünden beri Sivasporlu yöneticiler bizi iyi ağırladılar. Hakemin gölgesinde geçen bir maç oldu. Bu hakem için Şansal Büyüka, "Penaltı vermez" diyor. Bugünde 10. dakikada net penaltıyı hakem vermedi. Ben net penaltı gördüm. Arkadaşlara da sordum. Herkes öyle olduğun ifade etti. Yanlışlık varsa özür  dileriz. 21. dakikada Egemen adama hiç değmemiş, bizde öyle gördük ve kendisine teyit ettirdim. Kendisine de  içeride sordum. Herhangi bir söz söyledin mi? diye  sordum. ’Ben ne yaptım’ dışında bir şey söylemedim dedi. Bir takım zorluklardan geçiyoruz. Ülkenin en önemli kulübü Fenerbahçe’dir. Fenerbahçe’nin tarihi kurtuluş savaşında başlar. Böyle bir kulübü son 3 senedir yok etmek için her  türlü operasyon yapılıyor" dedi.

İŞTE O SERT AÇIKLAMA / VİDEO

Galatasaray’ı evinde de yeneriz diyen Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe son kaledir. Bugün de gördük, taraftar ile kulübün arasını açmaya  çalışıyorlar. Aynı hakem 2010 yılında Bursaspor’a kaybetttiğimizde, kuralların dışında top hareket ederken oyunu oynattı şampiyonluğu kaybettik. Bizim maçlara gelmiyordu. Mutluyduk, o da mutluydu. Her geldiği maçta aynı tavırları  sürdürüyor. Bu hakem yeteneksiz. Yeteneksiz bir hakem üzerinde devam etmek, çok  kötü şeyleri doğurabilir. Bu hakemin yapacağı bir hatayı daha affetmeyiz. Federasyona söylüyorum. Böyle yeteneksiz hakemleri temizleyin. Biz emek  veriyoruz. Mücadele ediyoruz. Bugün kötü oynadık olabilir, haftaya iyi oynarız, yeneriz. Galatasaray’ı Türk Telekom’da yeneriz, hiç merak etmesinler. İstatistiklere baksınlar" diye konuştu.

 Yıldırım, "Biz Türk sporunda gerekli olan demeçleri ortalığı germemek için vermemeye çalışıyoruz. Ama maalesef basında bizleri germeye çalışan açıklamaları görüyoruz. Herkes kendine çeki düzen versin. Aziz Yıldırım diyor ki şike yapmadım. Eğer bu hadiselere şike diyorlarsa Türkiye’de bunu yapmayan takım yoktur. Bizden başka  herkes yapmıştır, Fenerbahçe yapmamıştır. Bugün üzüldüm. Sivas’a geldim. Seyirci  bağırıyor, Aziz Yıldırım şike yapsana şike yapsana diye bağırıyor. Ben Sivas’ı satın mı aldım? Bunu derseniz Sivas sike yapmış olur? Bu kadar mı mantıksız insanlar olur. Tribünler bağırıyor, "şike yapsana şike yapsana." Utanın biraz, ayıp. Bana teşekkür etmeleri lazım. Şike yok dediğim için. Biz kimseyi satın almadık. Türkiye’de herkes bunları net duysun. Beşiktaş kulübüyle ilgili hafta içi konuşacağım. Şike ile ilgili suçlanıyorlar, camiaları hiçbir şey söylemiyor. Yargıtay kararına göre şike yapmıştır deniliyor" ifadelerini kullandı.

Yaşanan sürece de değinen Aziz Yıldırım Sivasspor maçında yaşanan hakem hatayları ve yaşanan süreçle ilgili,  "Adil kararlar, adil hakem istiyoruz" dedi.  Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin son kale olduğunu ve mücadele etmeye devam ettiklerini söyledi., "Trabzon. Bugün gittim balıkçıda oturdum. Üç balıkçıda çay içtim. Size Trabzon’dan 1 milyon dolarlık balık  aldınız mı? İrsaliyeniz var mı, her şey ortada. Bir hafta öncesinden buraya 22 tır balık gönderdiler? Medyada suçludur. 50 senenin faturasını bize kesmeye  çalıştınız. Her türlü kulüpler şu anda da yapıyorlar.  Her yerde teşvik var. Bizi  Vatan polisine alanlarla konuştum. Çok şey biliyorum, çok şey söyleyeceğim. Tapeleri lütfen iyi okuyun. Bunları geniş şekilde anlayın. Çıkartılmışları değil. İbrahim Akın’a para verdiğim söyleniyordu. Bu parayı Bülent İşçan, Ahmet Çelebi vasıtasıyla verdiğim  söyleniyordu. Fezlekede de böyle diyordu. Yargıtay diyor ki Fenerbahçe muhasabecisi Tamer Yelkovan parayı verdi. Allah aşkına böyle bir yargılama mı olur? Bu hukuka nasıl güveneceğiz?" dedi.

Sivasspor’u tebrik eden  Yıldırım, "Ben burada Sivasspor’u tebrik ediyorum. Sivaslıları tebrik ediyorum. Söylediğim  sözlerden bir pay çıkarsınlar. Aziz Yıldırım ve arkadaşları şike yapmadı.  Yaptıysak hepsini satın aldım, kendi kendilerine böyle bağırarak kendilerine  hakaret etmiş oluyorlar. Bugün hakem rezaletti. Dünkü Cüneyt Çakır’ın da çok kötü maç yönettiğini söylüyorlar. Bilmiyorum, seyretmedim, seyretmiyorum da. Avantajı durduruyor, kart vermiyor. Devam ettiriyor, bizim oyunumuzu kesiyor. Sivas’ın özellikle ikinci yarıdaki  avantajlarını hepsini kullandı. Meireles’in hareketine kırmızı verebilirdi, versin. Biz bunu istiyoruz. Adaletin yanındayız, versin ama haklar yenmesin. 3 tane kırmızı kart mı? atsınlar. Spor, üç yıldır spordan çıktı. Üç yıldır rezil olduk. Almanya’da Bochum dosyasının ucu Türkiye’ydi. Ne oldu ona? Bahis şikesi ile ilgili bize suçlama var. İyi okuyun, iyi değerlendirin. Bize verilen cezaların ne hale geldiğini görün, biraz ilgilenin" şeklinde konuştu.

Doğruların görülmesini istediğini söyleyen Aziz Yıldırım, "İki yıl önce Silivri’de memleket elden gidiyor dedim. Bugün görüyorsunuz ortalık kan gölü. Lütfen doğruları görün. Hakem hatalarını dile getirin. Biz tek şey istiyoruz. Bizi fazla zorlamasınlar. Bu  kulüp çekti çekeceğini. Adil idare, adil kararlar, adil hakem istiyoruz. TFF, bir günde küfür  talimatnamesini kaldırır mı? Siz yasakları artırdıkça tribünleri susturamazsınız. Yanlış şeyler anlatılıyor. Tam tersini yapmak, demokrasiyi açmak lazım. Tribünlerde de açmak lazım. Bağıracaklar. 50-100-200-300-500 kişi bağırır, karşı tarafta bir şey görmezlerse bu tepkilerinden vazgeçerler. Yasaklarsanız bu tepkiler daha çok büyür. Biz daha şeffaf, daha açık tribünler istiyoruz. Buradan çıkacak olayların sorumlusu olmak istemiyoruz. Müdahale edilmesin" diyerek sözlerini noktalandırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon