Fenerbahçe'den tarihi zafer

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu üçüncü maçında Hollanda'nın Ajax takımını 89. dakikada bulduğu golle yenerek ilk galibiyetini aldı.

Yayınlanma: 23.10.2015 - 00:55
Abone Ol google-news

 

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan maça Fenerbahçe hızlı başlayıp istediği pozisyonları üretmesine rağmen ilk yarıda aradığı golü bulamadı ve takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

İkinci yarıda rakibine pozisyon vermeyen ancak temposu düşen Fenerbahçe, aradığı golü 89. dakikada Jose Fernandao'nun kafasıyla buldu. Karşılaşmada başka gol olmadı ve ilk iki maçta sadece bir puan alabilen Fenerbahçe, gruptaki ilk galibiyetini elde etti.

Bu galibiyetle üçüncü maçlar sonunda puanını 4'e yükselten Fenerbahçe, 2. sıraya yerleşti. İlk iki maçında sahadan beraberlikle ayrılan Ajax ise ilk yenilgisini aldı ve 2 puanda kaldı.

Fernandao sonradan girip yine attı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti Fernandao, Celtic maçında olduğu gibi bu maçta da sonradan oyuna girerek golünü attı.

Maçın 72. dakikasına Robin van Persie'nin yerine oyuna dahil olan Fernandao, 89. dakikada korner atışı sonrasında yaptığı kafa vuruşuyla takımına galibiyeti getiren golü kaydetti.

Brezilyalı forvet, Celtic maçında da takımı 2-0 gerideyken 39. dakikada oyuna girip, attığı 2 golle takımına 1 puanı getirmişti.

Fernandao, Avrupa'da bu sezon gol sayısını ise 5'e çıkardı. Brezilyalı futbolcu toplamda ise sarı-lacivertli forma altında 8. golünü attı.

Ajax ilk kez kaybetti

Ajax, Türk takımları karşısında ilk yenilgisini Fenerbahçe karşısında aldı.

Bu maça kadar Türk ekipleriyle oynadığı 8 maçı da kazanan Hollanda ekibini yenen ilk Türk takımı Fenerbahçe oldu.

Öte yandan Fenerbahçe, 1968-1969 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda iki kez yenildiği rakibini bu sefer mağlup etmeyi başardı.

Ajax'ın Türk takımlarıyla oynadığı maçlar ve skorları şöyle:

Sezon Organizasyon Rakip Skor
1966-1967 Şampiyon Kulüpler Kupası Beşiktaş 2-0 / 2-1
1968-1969 Şampiyon Kulüpler Kupası Fenerbahçe 2-0 / 2-0
1986-1987 Kupa Galipleri Kupası Bursaspor 2-0 / 5-0
1993-1994 Kupa Galipleri Kupası Beşiktaş 2-1 / 4-0
2015-2016 UEFA Avrupa Ligi Fenerbahçe 0-1

Not: Sonuçlarda ilk takım olarak Ajax alınmıştır.

Hollanda takımlarına karşı 5. galibiyet

"Sarı Kanaryalar", Hollanda takımlarına karşı ise 5. galibiyetini elde etti.

Fenerbahçe, daha önce PSV'yi 3 kez, Twente'yi ise bir defa mağlup etmeyi başarmıştı. Hollanda takımlarına karşı 17. maçını oynayan Fenerbahçe daha önce 9 yenilgi ve 3 beraberlik almıştı.

Pereira büyük sevinç yaşadı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 89. dakikada gelen gol sonrası büyük sevinç yaşadı.

Golden önce atılan korner sırasında iki elini birleştirerek dua eden Pereira, gol sonrası coşkulu sevinç gösterisinde bulundu. Yedek kulübesindeki futbolculara sarılan Portekizli teknik adam, daha sonra bir kez havaya sıçrayarak sevincini gösterdi.

Pereira, maçtan sonra oyuncularıyla tek tek tribünleri de dolaşarak taraftarlara el salladı. Futbolcular da maçtan sonra sevinçlerini taraftarlarla yaşadı. Taraftarlar ise uzun süre tribünleri boşaltmayarak galibiyeti kutladı.

Ozan Tufan'a tepki

Fenerbahçeli taraftarlar, genç futbolcu Ozan Tufan'a tepki gösterdi.

Karşılaşmanın 72. dakikasında Diego Ribas'ın yerine giren milli futbolcu, fazla top kaybı yapıp, etkisiz şutlar atınca taraftarın tepkisini çekti. Sarı-lacivertli taraftarlar Ozan'ın kısa bir süre ıslıklayarak protesto etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler