680 dakika sonra bir ilk...

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 9. hafasında, derbi maçta Galatasaray'la 1-1 berabere kalarak sahasında üst üste ikinci beraberliğini aldı.

Yayınlanma: 25.10.2015 - 22:34
Abone Ol google-news

 

Ülker Stadı'ndaki derbiye taraftarının coşkulu desteğiyle hızlı başlayan Fenerbahçe, aradığı golü 37. dakikada Diego Ribas'ın ayağından buldu ve soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıda yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen sarı-lacivertli takım, rakibine fazla pozisyon vermediği derbide 83. dakikada Olcan Adın'ın kafa golüne engel olamadı ve maç 1-1'e geldi. Bu dakikadan sonra iki takımın da çabaları yeterli olmadı ve derbi karşılıklı gollerle 1-1 berabere sona erdi.

Ligin 7. haftasında Kadıköy'de konuk ettiği Akhisar Belediyespor karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılan Fenerbahçe, taraftarı önünde yine kazanamadı. Sarı-lacivertliler her iki maçta da öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı.

Rakibine Kadıköy'de 1999 yılından beri kaybetmeyen Fenerbahçe, bu serisini devam ettirirken uzun süre önde götürdüğü maçta 3 puan alamamanın üzüntüsünü yaşadı.

Bu beraberlikle puanını 18'e yükselten Fenerbahçe, Galatasaray'ın averajla arkasında kalarak haftayı 3. sırada tamamladı.

Diego derbide golle tanıştı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Diego, bu sezon ilk golünü derbide attı.

Karşılaşmanın 37. dakikasında takımını öne geçiren Diego, sarı-lacivertli formayla bu sezon 13. resmi maçında golle tanıştı. Brezilyalı oyuncu sarı-lacivertlilere transfer olduğu geçen sezon ise 30 resmi maçta 5 gol kaydetmişti.

Diego, en son geçen sezonun 33. haftasında Medipol Başakşehir filelerini havalandırmıştı.

Attığı golden sonra büyük sevinç yaşayan Diego, sevinç gösterilerini abarttığı gerekçesiyle hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Kadıköy'de 11 maçtır kaybetmiyor

Fenerbahçe, Galatasaray'ı yenememesine rağmen Kadıköy'deki namağlup serisini devam ettirdi.

Kadıköy'de oynadığı son 11 lig maçında kaybetmeyen sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalarda 8 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Fenerbahçe, sahasında son yenilgisini geçen sezonun 21. haftasında Akhisar Belediyespor (2-1) karşısında almıştı.

Ba'lı Fenerbahçe, 680 dakika sonra gol yedi

Fenerbahçe, bu sezon Senegalli oyuncusu Abdoulaye Ba'nın sahada kaldığı sürede ilk defa gol yedi.

Sarı-lacivertliler, derbiye kadar Senegalli savunma oyuncusunun oyunda kaldığı süre zarfında kalesini gole kapatmıştı. Olcan'ın golüyle Fenerbahçe, Ba'nın sahada kaldığı 680 dakika sonra kalesinde golü gördü.

Mehmet Topal ve De Souza sınıra geldi

Fenerbahçe'nin iki ön liberosu Mehmet Topal ve Josef de Souza, Galatasaray karşısında gördükleri sarı kartla ceza sınırına geldi.

Mehmet Topal 40., De Souza ise 53. dakikada hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Bu iki oyuncu ligde bir sarı kart daha görmesi durumunda cezalı olacaklar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler