Eskiler mi? Yeniler mi?

Fenerbahçe camiası bu soruyu tartışmaya açtı. Sezon başında Başakşehir'e transfer olan Emre Belözoğlu aranan isimler arasında.

Yayınlanma: 27.10.2015 - 23:47
Abone Ol google-news



Portekizli teknik direktör Vitor Pereira Fenerbahçe’nin başına büyük umutlarla geldi, kısa sürede yine büyük sözler söyledi. Camia bu sözler karşısında heyecanlandı. Ne de olsa hem Porto’yu hem Olympiakos’u şampiyon yapmış birisi takımın başına geçmişti. Bu arada 15 kadar yabancı transfer yapıldı. Her biri yıldız. Aman aman... Bu takım tutulmaz. Nani, Persie, Kjaer, Ba, Fernandao geldi. Geldi de geldi. Peki sonrası? Güzel düşler, erkenden hüsrana dönüştü. Şampiyonlar Ligi erken bitti, UEFA Avrupa Ligi’nde şimdilik düşe kalka gidiliyor. Ligimizde çizgisi orta. Hep tekrarlıyoruz ama gerçek bu takım Beşiktaş maçı ve Galataray karşılaşmasındaki ilk yarı dışında kötü futbol oynadı. Bir sıkıntının olduğu kesin. İtalyan Sportif Direktör Terraneo artık ortalıklarla yok. Sanırım birileri “Sus” demiş olmalı. Başkan Aziz Yıldırım’ın “Avrupa’nın en iyi takımlarından biriyiz, iyi oynuyoruz” sözleri tamamıyla futbolcuları motive etmeyle alakalı. Çünkü o da biliyor ki takım kötü futbol oynuyor.

Kuyt 7 F.Bahçe 6 gol attı Bazen aramızda arkadaşlarla tartışıyoruz; Keşke geçen yılki takım bozulmasaydı da o takıma sadece 4-5 takviye yapılsaydı diye. Daha iyi olmaz mıydı? Bugün yeri geliyor Bekir İrtegün dahi aranıyor. Egemen, Emre Belözoğlu, Sow, Webo aranıyor. Dirk Kuyt, Feyenoord’da son 4 haftada tek başına 7 gol attı. Sarı - Lacivertliler bu bölümde 6 gol kaydetti. 35’lik delikanlı Fenerbahçe maçlarında sahada basmadık yer bırakmazdı. Var mı şimdi yıldızlar topluluğu içinde ikinci bir Kuyt? Eskiler aranıyor mu ne dersiniz?

İsmail Kartal, takviyesiz takımı ikinci yapmıştı. Kartal’ın Fenerbahçe’si 9 hafta sonunda da liderlik koltuğundaydı.

Beklentiler büyük ama Yapılanlar karşısında beklentiler büyük. Bunun elbette bir karşılığı olmalı. Eğer olmazsa birileri cezalandırılacak. Teknik direktör Pereira’nın işi hayli zor. Başarısızlıkta ilk gidecek isim. Galatasaray maçında tribünleri alkışlasa da beklediği karşılığı görememiş tepki almıştı.

Futbolcularla diyaloglarında sıkıntılar yaşıyor. İzlenimlerimde yanılmam. Kendisini pek dinleyen yok gibi. Bu da bir takım için iyiye işaret değil. Yönetimde yer alan isimlerin büyük bölümü Pereira’ya güvenlerini yitirmiş. Selim Kosif, Kayserispor maçından sonra Twitter hesabından “Deplasmanda bu kadar kötü oyuna 3 puan çok iyi fakat bu futbol ilerisi için umut vermiyor” diye yazmıştı. Bazıları eski teknik patronu Aykut Kocaman’ı yeniden takımın başında görmek istiyor.

Ancak Başkan Yıldırım’ın sıcak bakmayacağını düşünerek bu teklifi yönetim kurulunda dile getirmekdikleri ifade ediliyor. Diğer bir isim Ersun Yanal. O da zor. Kötü ayrılmıştı. Carlo Ancelotti olur mu? Aziz Yıldırım’ın kardeşi Ali Yıldırım bu ismi isteyenlerin en başında geliyor.

Yıldırım ilk yılında istemişti

2 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Ancelotti Real Madrid’de yıllık 7.5 milyon Avro para kazanıyordu. Bu teknik direktörü bildiğiniz gibi Aziz Yıldırım başkan olduğu ilk yılında İstanbul’a çağırmış ancak anlaşma sağlanamamıştı.

F.Bahçe PFDK’da

F.Bahçe derbide yaşanan saha olayları, çirkin ve kötü tezahürat ve talimatlara aykırı hareket nedeniyle PFDK’ya sevkedildi.

Özel Program

Sakatlıkları süren Caner ve Ba’ya özel bir antrenman programı uygulanırken Volkan Şen antrenmanda takımla çalıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler