Tolgay'dan haber var: "Gomez iyi ama..."

Yeni sezon öncesi Almanya kampında sakatlanan ve sol diz çapraz bağlarında kopma tespit edilen Tolgay Arslan, yeniden sahalara dönmek için gün sayıyor.

Yayınlanma: 02.11.2015 - 04:20
Abone Ol google-news

Yeni sezon öncesi Almanya kampında sakatlanan ve sol diz çapraz bağlarında kopma tespit edilen Tolgay Arslan, yeniden sahalara dönmek için gün sayıyor.

Sıkı bir şekilde tedavisine Almanya’da devam eden Tolgay, Ocak ayında Siyah-Beyazlı formayı giymek için adeta yemin etmiş durumda. İşte FANATİK farkıyla başarılı futbolcunun, son durumu, ailesi ve Beşiktaş hakkındaki düşünceleri;

“Sakatlık sürecinde vücudumu çok iyi geliştirme şansı buldum. Daha güçlü ve daha hızlı olmak için bunun katkısı büyük. Yediklerime dikkat ediyorum. Şu ana kadar fazlam olan 2 kilo verdim. Antrenmanlarım gayet iyi geçiyor. Bomba gibi sahalara dönmek istiyorum. Fitness hocam Alman Moritz Klatten. Hamburg’da oynadığımdan beri kendisini tanıyorum. Son 3 yılda hızlanmak ve güçlenmek adına daha fazla beraberiz. Kendisi ABD’de eğitim gördü. Bana göre işinde 1 numara.”

‘Düz koşulara başladım’

“Geçen sezonun devre arasında Beşiktaş’a geldiğimde elimdeki sakatlık sebebiyle bandajla oynuyordum. Sezonun son 5-6 maçını bandajsız olarak oynadım. Gayet de iyiydim. Ancak bu kez daha iyi olmak istiyorum. İkinci yarıda takıma dönüp, şampiyonluklar yaşamayı hedefliyorum. Benim bu forma altındaki ilk hedefim, kupalar kazanmak. Düz Koşulara başladım. Dizim şimdi çok daha iyi. 1-2 hafta sonra tempolu koşulara başlayacağım. 3-4 hafta sonra da topla bireysel çalışmalar yapacağım. Burada da Hamburg’da beraber çalıştığım hocamla özel bir program uygulayacağız.”

 

‘Bana tatil yok...’

“Kendisi çok disiplinli ve iyi antrenman yaptıran biridir. Beni çok yoracağını biliyorum. Yaklaşık 1 ay da onunla olacağız. O ne zaman, ‘Hazırsın’ derse, muhtemelen o zaman takıma katılacağım. Ocak ayındaki devre arasında arkadaşlarım biraz dinlenme fırsatı bulacak. Ancak bana tatil yok. Ben de bu sürede daha çok çalışıp, onlarla aramdaki farkı kapatmayı planlıyorum. Hazırlık maçlarıyla yavaş yavaş süre alıp, sonra forma savaşına gireceğim. Bazıları beni unutmuş olabilir. Onlara da kendimi yeniden hatırlatmak için sabırsızlanıyorum.”

'Güneş’in takıma katkısı büyük'

“Teknik direktörümüz Şenol Güneş’in takıma olan katkısı büyük. Şanssız bir sakatlık yaşadığım için onunla fazla vakit geçirme fırsatı bulamadım. Takımı çok iyi çalıştırıyor ve iyi analiz ediyor. Herkese forma şansı vermeye çalışıyor. Görev yaptığı kulüplerdeki oyunculara katkısı büyük. Bana da, daha iyi bir futbolcu olma yolunda yardımcı olacağını biliyorum. Aramız çok iyi. 2-3 haftada bir telefonla arıyor ve durumum hakkında bilgi alıyor. Çok büyük bir teknik adam, ona büyük saygı duyuyorum.”

‘Beck’i hep beğeniyordum’

“Andreas Beck, Almanya’da oynadığım dönemde de en beğendiğim oyunculardan biriydi. Çok iyi bir futbolcu. Takım için her zaman elinden geleni yapan bir isim. Mutlaka daha iyi olacaktır. O da, Mario Gomez gibi takıma uyum sağlama konusunda hiç sıkıntı yaşamadı.”

'En büyük fark...'

Sakatlık sürecimin başında futboldan uzak kaldığım için Beşiktaş dahil hiçbir takımın maçını izlemiyordum. Daha önce de söylediğim gibi, sahada olmamak bana büyük bir acı veriyordu. Bu yüzden mümkün olduğu kadar televizyondan ve futboldan uzak kalmaya çalıştım. Şimdi ise daha iyi durumdayım. Beşiktaş’ın son dönemdeki maçlarını izledim. Takım olarak gerçekten çok iyi oynuyoruz. Veli Kavlak ve benim de takıma yüzde 100 hazır olarak dönmemizle birlikte, daha da güçleneceğimize inanıyorum.”

‘Sonuna kadar sürdürmeliyiz’

“Şu an için geçen sezonla ilgili bir karşılaştırma yapmam zor. Geçen sezon da ilk yarıda takımımız iyiydi. Ancak son haftalarda düşüşe geçmiş ve zirveden uzaklaşmıştık. Önemli olan iyi futbolu ve sonuçları sonuna kadar sürdürmek. Ancak şu anki takım, geçen sezona göre hücumda daha hızlı. İnşallah bu kez sonunu getiririz.”

‘Gomez iyi ama Ba’yı da unutmam’

“Mario Gomez elbette çok iyi bir futbolcu. Zaten Almanya’dan kendisini yakından tanıyorum. Kısa sürede takıma alıştı. Önemli maçlarda kritik goller atarak, maçları kazanmamızı sağladı. Ama Demba Ba da bizim için çok önemliydi. İkisinin arasında şu an için katkı anlamında pek fark olduğunu sanmıyorum. İkisi de yıldız oyuncular.”

‘Bu adam işinde 1 numara’

Tolgay Arslan’ın ağırlık çalışmalarında kendisine, yaklaşık 3 yıldır beraber çalıştığı Alman fitness hocası Moritz Klatten eşlik ediyor. Tecrübeli futbolcu, Hamburg’dan beri tanıdığı Klatten için “Kendisi ABD’de fitness eğitimi aldı. Çok ünlü bir isim ve işinde de 1 numara” ifadesini kullandı.

İşte günlük çalışma programı

- Sabah erken kalkıp, sağlam bir kahvaltı yaparak güne başlıyorum.
- İlk olarak tempolu olmadan düz koşu yapıyorum. 3 dakika koşup, 1 dakika durarak bunu 45 dakika boyunca tekrarlıyorum. Ardından sahada yana doğru koşular gerçekleştiriyorum.
- Öğlen ise sakatlığımla ilgili tedavime devam ediyorum.
- Tedavi bittikten sonra vücut çalışıyorum. Ağırlık kaldırıyorum. Hem bacaklarımı hem de kollarımı güçlendiriyorum. Yaklaşık 3 aydır düzenli olarak bunları yapıyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler