Pereira'nın Ajax planı... 4 madde üstünde duruyor

Fenerbahçe’de Ajax maçı öncesi Pereira, planını oyunculara ezberletti.

Yayınlanma: 03.11.2015 - 17:42
Abone Ol google-news

Rakip topu, ceza sahalarına hızlı getireceğini anlatan Portekizli, beraberlik istemediğini vurgulayıp oyuncularına şu talimatları verdi:

1- Sakın eksik yakalanmayın

Pereira’nın en önemli isteği savunmada eksik yakalanılmaması. Ajax’ın savunma arkasına toplar atacağını ve hızlı oynayacağını belirten Portekizli, orta alan ve forvet oyuncularının savunmaya yardım etmesini istedi.

2- Prese orta sahada başlayın

Pereira, Ajax’ın kendi yarı sahasında topla oynamasına izin verilmesini istedi. Rakip orta alana geldiğinde ise şok pres yapılacak ve atakları boğulacak. Orta alanda agresif olunmasını isteyen Pereira, “Rakibe rahat yok” dedi.

3- Kazanılan her top Diego’ya

Pereira, orta alanda kazanılan her topun oyalanmadan Diego’ya aktarılmasını, ondan da final pasları yapmasını istedi. Portekizli, Alper, Volkan Şen, Van Persie ve Nani’nin Diego’nun pas atacağı şekilde koşular yapmasını istedi.

4- Ofsayt taktiğine dikkat

Ajax’ın ofsayt taktiği konusunda uyaran Pereira, buna karşı özel işaret dili kullanılmasını isteyen ve zamanlaması iyi paslar atılması gerektiğini belirten Pereira kazanılan topların daha iyi kullanılacağını düşünüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler