F.Bahçe 1-0'a abone... Bu kez imza Fernandao'dan

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe, sahasında Torku Konyaspor'u ağırladı.

Yayınlanma: 08.11.2015 - 18:51
Abone Ol google-news

Hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax deplasmanından 0-0'lık beraberlikle dönen Sarı Lacivertliler, ilk yarısını etkisiz geçirdiği maçın ikinci yarısındaki baskılı oyunuyla sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti, 77. dakikada Fernandao getirdi.

Ligde oynadığı son 4 maçın 3'ünü 1-0 kazanan Fenerbahçe, bu sonucun ardından puanını 24'e yükseltti. Torku Konyaspor ise 16 puanda kaldı.

Stat: Ülker

Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Fevzi Demirhan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef (Dk. 46 Volkan Şen), Diego, Van Persie (Dk. 46 Nani), Alper Potuk (Dk. 66 Ozan Tufan), Fernandao

Torku Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Ömer Ali Şahiner, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Uğur İnceman (Dk. 73 Sissoko), Traore (Dk. 83 Halil İbrahim Sönmez), Holmen, Meha, Ömer Şişmanoğlu (Dk. 73 Bajic)

Gol: Dk. 77 Fernandao (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 44 Mehmet Uslu (Torku Konyaspor), Dk. 72 Alves, Dk. 85 Fernandao (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe ile Torku Konyaspor 29'uncu randevusuna Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde çıktı. Saat 17.00'de başlayan mücadelede Ali Palabıyık düdük çaldı. Palabıyık'ın yardımcılıklarını Mehmet Cem Satman ve Fevzi Demirhan üstleniyor.

Daha önce ligdeki 14 maçta İstanbul'da oynanan tüm maçları kazanan Fenerbahçe, 46 gol atarken 11 gol yedi.

FENERBAHÇE'DE 3 TRİBÜN DERBİ MAÇTAKİ TARAFTARLARA KAPALI

Spor Toto Süper Lig'in 11'inci haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan maçta yaşanan olaylar sonucunda sarı-lacivertli takımın 3 tribünü derbi maçta yer alan taraftarlara kapandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun Migros, Okul Açık ve Fenerium Tribünleri'ni kapsayan engellemesi Torku Konyaspor mücadelesine denk geldi ve sarı-lacivertli takıma gönül veren bir çok kombineli seyirci müsabakada bilet değişimine gitti. Kombine sahipleri yerine devir yaptıkları kişiler tribüne girdi.

TORKU KONYASPOR'DA TEK EKSİK

Spor Toto Süper Lig'in 11'inci haftasında Fenerbahçe ile karşılaşan Torku Konyaspor'da tek eksik oyuncu var. Yeşil-beyazlı ekipte sakatlıkları devam eden Kaya Tarakçı görev alamayan isim oldu.

YASAKLI 5 GAZETECİDEN 1'İ TORKU KONYASPOR MAÇINA ALINMADI

Fenervbahçe'nin Ajax ile oynadığı mücadeleye alınmayan 5 gazeteciden 1'i Torku Konyaspor maçına da alınmadı.Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) dün yaptığı ziyaret sonrası Ajax maçına alınmayan Star Gazetesi muhabiri Aygün Özipek, Hürriyet Gazetesi muhabiri Ahmet Ercanlar, Sabah Gazetesi muhabiri Volkan Demir, Fotomaç Gazetesi muhabiri Emre Bol, Habertürk Gazetesi Muhabiri Ahmet Selim Kul'un yasağının kalktığı duyurulmuştu. Ancak sarı-lacivertli takımın Torku Konyaspor ile oynadığı mücadeleye Hürriyet Gazetesi muhabiri Ahmet Ercanlar TSYD üyesi olmadığı gerekçesiyle alınmadı, diğer isimler ise görev yerlerine geçebildi.

NANİ YEDEK KALDI

Fenerbahçe teknik direktörü Pereira, Luis Nani'yi yedek soyundurdu. Bu sezon ilk defa yedek soyunan Nani, Osmanlıspor ile oynanan mücadelede ise kadroya alınmamıştı. Hafta içi oynanan Ajax maçında ilk 11'de başlayan Nani, Torku Konyaspor maçında yedek soyunarak forma şansı bekleyecek.

FENERBAHÇE'DE ÇİFTE FORVET

Portekizli çalıştırıcı, öğrencilerini 4 maç sonra çift forvet ile sahaya sürdü. Van Persie - Fernandao en son 8'inci hafta oynanan Kayserispor maçında ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Sonrasında oynanan Ajax, Galatasaray ve Osmanlıspor mücadelelerinde Pereira birini tercih etmişti. Brezilyalı forvet Fernandao ise 4 maç sonra ilk 11'de kendine yer bulabildi.

SARI-LACİVERTLİ TAKIMDA 4 EKSİK

Sarı-lacivertli ekip, Torku Konyspor mücadelesine 4 eksikle çıktı. Ameliyat olan Caner Erkin ile sakatlıkları devam eden Fabiano Ribeiro, Abdoulaye Ba ve Lazar Markovic bu maçta yer alamayan isimler oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler