Antalyaspor'da yeni Eto'o krizi

Spor Toto Süper Lig'de 9 golle gol krallığı yarışında birinci sıradaki Kamerunlu yıldız Samuel Eto'o, saha içerisinde takımının oyununa sağladığı katkıyla eleştiri aldı.

Yayınlanma: 10.11.2015 - 11:46
Abone Ol google-news

Antalyaspor'un ligde attığı 16 golden 9'una adını yazdıran Samuel Eto'o, kırmızı-beyazlı takımın ligdeki tüm maçlarında ilk 11'de sahaya çıkan tek futbolcusu oldu. Antalyaspor formasıyla 11 maçta toplam 974 dakika oyunda kalan Eto'o, ligde gol krallığı yarışında haftayı birinci sırada tamamladı. 34 yaşındaki Eto'o, Antalyaspor'da takımının hem en golcüsü hem de en uzun süre forma giyen oyuncusu oldu.

İstatistiklerdeki başarısıyla adından söz ettiren Eto'o, FIFA etkinlikleri kapsamında ve bazı haftalarda takımın izinli olduğu günlerdeki yurtdışı seyahatleriyle dikkati çekti. Kamerunlu golcü, son haftalarda da sahada oyuna sağladığı katkının yetersiz olduğu eleştirisi aldı. Eto'o son olarak Kayserispor maçı sonrası futbolculara verilen 2 günlük izinde ailesiyle Paris'e gitti.
Antalyaspor Kulübü Asbaşkanı Hasan Ali Ceylan, Samuel Eto'o'ya yönelik eleştirileri yanıtladı. Eto'o'nun Antalyaspor için sportif transferden öte proje transferi niteliği taşıdığını vurgulayan Ceylan, Kamerunlu yıldızın dünyanın her yerinde ilgi gören bir futbolcu olduğunu vurguladı. Eto'o'nun çeşitli organizasyonlara davet edilmesinin Antalyaspor ile Antalya adına gurur verici olduğunu dile getiren Ceylan, yıldız futbolcunun Antalyaspor'a değer kazandıracağına inandıklarını söyledi.

Eto'o'nun, Antalyaspor'a sportif olarak da katkısının önemini vurgulayan Ceylan, "Kendisinin ligde attığı gollere bakıldığı zaman görevini yapmış gibi görünse de saha içinde sportif olarak takıma daha çok katkı yapması gerektiği son maçlarda görüldü. Antalyaspor'un gollerinin de büyük bölümünü Eto'o attı. Seyahatler golün dışındaki sportif katkıları olmasına engel oluyorsa bunun kararını teknik heyet verecektir. Bu seyahatlere izin verip vermeme konusundaki inisiyatifi de teknik heyet kullanmalı" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler