Pereira-Nani karşı karşıya

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, tüm topların kendisinde toplanmasını isteyen Portekizli yıldız Luis Nani'ye karşı çıktı.

Yayınlanma: 11.11.2015 - 12:44
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’de Robin van Persie’nin ardından son dönemlerde Luis Nani’nin performansı da tartışma konusu oldu.

Sezon başından bu yana takımın vazgeçilmez ismi konumundaki Portekizli yıldız, bireysel oyunu nedeniyle tepki görmeye başlamıştı. Bu soruna bir türlü çözüm bulamayan Teknik Direktör Pereira da futbolcusunu mecburen kulübeye çekmek zorunda kaldı.

Portekizli hoca ile Nani’nin konuyu masaya yatırdıkları ve çözüm yolu bulmaya çalıştıkları öğrenildi. Nani, takımın lideri olmak istediğini ve topların kendisinde toplanıp, atakları yönlendirmeyi beklediğini ifade etse de Vitor Pereira buna karşı çıktı.

Portekizli çalıştırıcı takımın liderliğini üstlenecek kişinin iki yönlü olması gerektiğini kaydetti, sadece hücum oynayarak ya da sadece savunma yaparak bunun mümkün olamayacağını belirtti.

Bu yüzden takımın merkezindeki Diego’nun bu role daha yatkın olduğunun ısrarla altını çizdi. Pereira’nın sezon başında düşünmediği Brezilyalı futbolcu, müthiş değişim ve gelişim yaşadı. “Klasik 10 Numara” pozisyonundan sıyrılıp, savunmaya yardıma gelen Diego, önce takımda yer buldu, şimdi de oyun liderliğini üstlendi. Artık Diego hem atak başlatıyor. Hem de rakibin atağında ilk savunma yapan isim oluyor.

Brezilyalı futbolcudaki bu değişimin ve iki yönlü oyunun benzerini Nani’de de görmek isteyen Pereira, beklentileri karşılanmayınca Portekizli futbolcuya vazgeçilmez olmadığını gösterdi. Nani’ye savunma yapmadığı ve bireysel oynadığı sürece takımda yer alamayacağının mesajını net şekilde verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler