Terim EURO 2016'da istediği rakibi açıkladı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve kaptan Arda Turan, Katar ile oynanacak hazırlık maçı öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 12.11.2015 - 19:11
Abone Ol google-news

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve kaptan Arda Turan, Katar ile oynanacak hazırlık maçı öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Deneyimli hoca, EURO 2016'da açılış maçını Fransa ile oynamak istediğini söylerken, Arda ise 'sürprizlere hazır olun' şeklinde iddialı bir açıklamada bulundu.

Katar'ı öven Terim, "2030 Endüstriyel vizyon adı altında Katar bir spor hamlesi yapıyor. Bunun en büyük örneği de 2022 Dünya Kupası'nın ev sahipliğini yapacak olmaları. Bunun yanı sıra Avrupa'da kulüpler satın alıyorlar. PSG, Malaga gibi kulüpleri alıp geliştiriyorlar. Burada çok etkilendiğimiz spor projeleri var. Bunlardan çok etkilendik. Dünyada eşi olmayan bir spor yapısı gördük. Çok etkilendim. Dünyanın en önemli uzmanları da burada. Küçük yaştan okullarla birlikte bizim de başlattığımız uygulamayı ciddi şekilde yapıldığını gördük. Sadece futbol değil tüm sporların olduğu bir merkez. Futbol birinci planda. Etkilenmemek mümkün değil. Katar'ın bu hamlesini çok yerinde buluyorum. Burada 8 bin kişilik bir Türk olduğunu söylediler. Onların da çok rahat olduğuna inanıyorum." dedi.

"DÜNYA'NIN BÜYÜK OYUNCULARI BURAYA GELİYOR"

Katar ile ilgili bilgiler vermeye devam eden Türkiye Futbol Direktörü, "Çok uzun yıllardır dünyanın en büyük oyuncuları buraya gelir. Bazı ülkelerin süper kupa maçları burada oynanır. Xavi son olarak buraya geldi. Katar bir proje dahilinde ülkeyi geliştiriyor. İyi de gidiyorlar. Oldukça da misafirperverler. Performans artıracak her türlü makina ve insan yardımı burada bulunuyor. 10-15 kişilik grupla ziyaret ettik ve içeride de binlerce kişi vardı. Çok etkilendik. Bunların bir kısmı bizde var ama tamamını da yapacağız. Böyle dost bir ülkenin bunları yapması mutluluk verici." diye konuştu.

YENİLMEZLİK VURGUSU VE HAFİF İSYAN...

İki takımın da uzun süredir yenilmediğini söyleyen Fatih Terim, "Katar takımından bahsetmeye gerek yok. Gruplarında liderler. Uzun süredir evlerinde yenilmiyorlar. Biz de geçen sene bu dönem Brezilya'ya mağlup olduğumuz günden bu yana mağlup olmuyoruz. Ondan sonra da çok güzel iltifatlar yazılmıştı, hatırlayın. 58'den 18'e gelen Türkiye ile kendi sahasında yenilmemiş bir Katar'ın maçı dostane şekilde geçecektir. Burada müthiş bir tesisleşme ve eğitim paketi gördüm. Doğruya doğru gidiyorlar. 2022'yi en iyi şekilde yapacaklarına eminim. Şimdiden başarılar diliyorum." yorumunu yaptı.

"TÜRKİYE'NİN KAYBETMESİ SÜRPRİZ OLUR"

Maç ile ilgili öngörüleri sorulan Terim, "Milli Takımların ve uluslararası seviyenin en büyük özelliği değişik futbol takımlarıyla oynamasıdır. Ne Hollanda İngiltere'ye benzer. Ne Katar bir başka takıma benzer. Biz hatalarımızı görüp ona göre tedbirler alacağız. Bu çocuklar uçurumun kenarında 7 maç oynadılar. Bir kez mağlup olsalar eleneceklerdi. Böylesi bir oyuncu topluluğu bu maçlarla yenilmeden. Son dakikalarda yediğimiz golleri saymazsak hepsini kazanarak buralara geldiler. Ben bu takımın yapacakları hataları hoşgörmeye hazırım. Kaybetmeyi sevmediğim aşikar. Bunu da takıma aktaracağım ama rahat bir maç oynamalarını bekliyorum. Bir kaç oyuncuyu görmek istiyorum. Bir iki oyuncuyu başlatacağım. Kayıpsız geçersek daha da sevinirim. Yapacakları hataları toleranslı olarak göreceğim. Ufak tefek hatalar bekliyorum ama ciddiyetten uzaklaşmayacağız. Bu kadar kazanan bir takım Katar'a kaybederse sürpriz olur. Futbolda her şey olur ama şu andaki Türkiye'nin formunda kaybetmesi sürpriz olur." dedi.

"AÇILIŞ MAÇINI FRANSA İLE OYNAMAK İSTERİM"

EURO 2016'da açılış maçını oynamayı istediğini ve bu yüzden de Fransa ile eşleşme amacı olduğunu kaydeden teknik adam, "Herkesin gönlünden geçen bir grup vardır ama Avrupa Şampiyonası'na kadar gelmiş ülkeler arasında seçmek zordur. Bana göre her takım ciddi ve saygıdeğer. Torbamız belli 3 veya 4'teyiz. Ben bunu önemsemiyorum. Benim için en önemli şey bu turnuvalarda bulunmamızdır. Hem Dünya Kupası hem de Avrupa Şampiyonası. Öncelikle bu festivallerde bulunmalıyız. Dünya bizim adımızı söylemeli. Bunu başardık. Şimdi hedefimiz sonuna kadar orada kalmak. 35 gün ediyor bu. Zaten en az 17 gün kalacağız. Madem soruyorsunuz açılış maçını oynamak isteriz. Fransa'yla tüm dünyanın önünde oynamak isteriz. Bu bize büyük katkı sağlar. Böyle bir festivalin açılışında oynamak isterim. Ben böyle başlamak isterim. Bazı oyuncular 'Aman hocam ilk maçtan ev sahiib Fransa'yla oynamayalım' dese de benim düşüncem bu. Ben çok daha uzağa bakıyorum. Tabii ki grup için gönlümüzde yatan var. Evde kura çekiyoruz arada. Evde Merve yapıyor. Evde torbaları hazırladık. Yakında başkan ve yöneticilerle de çekeceğiz bir kura" şeklinde temennide bulundu.

"YUNUS ÇOK ŞEYLER BEKLEDİĞİMİZ OYUNCULARDAN"

Yunus Mallı ile ilgili konuşan Fatih Terim, "Yunus Mallı iyi şeyler beklediğimiz oyunculardan. Ülkesine kullandı şansını. İyi de oldu. Yaza kadar bir kaç maç oynayacağız. Çok vaktimiz yok. Mart'ta da bir iki maç oynayacağız. Sonrasında fazla bir tatih yok. Bu arada çok iyi bir performansla takımımızın içinde olur." dedi.

"ADALETTEN ŞAŞMAYACAĞIZ"

Herkesin kadroda yer alabileceğini vurgulayan antrenör, "Bir kaç sakat oyuncumuz var. Onun dışındaki oyuncularla çıkacağız. Fiziki eksiğimiz var buna yapacak bir şeyimiz yok. Katar'ın İskoçya v eSlovakya maçını izledim. Kendi grubundaki maçlarını seyrettim. Bir çok oyuncuyu biliyorum. Kime sorsam Ibrahim Kalfa diye birini biliyor. Ben genç bir oyuncu gördüm. Maçlarını izledim. İyi bir takım. Ciddi bir maç olacak. Kolay değil. Abdullah Meşal var. Tanıdığım isimler var. Türkiye Ligi'ndeki her oyuncu 2016'da olmaya hakkı var. Bunu yakında hissettireceğiz. Bunu son maçlardaki arzularından görüyorum. Muhakkak ki takımın bir çekirdeği var ama 20+3 olan takıma her oyuncunun girebilme adına hareket etmelerini rica ediyorum. Adaletten şaşmayacağımız kesin. Buradaki antrenmanlar bile çok tempolu geçiyor. Herkes oraya gitmek istiyor ama bundan doğalı olamaz. Her oyuncuyu değerlendireceğiz. Her oyuncu için Avrupa Şampiyonası açıktır. Keşke kontenjan çok olsa da götürsek. Adaletli olacağız. İkinci yarı daha da büyük bir yarışma oalcaktır. Her arkadaşımızın performansını zorlayacağını düşünüyorum. Alamadığımız her oyuncunun yarıştan kopmamasını istiyorum. Dünyadaki her Türk oyuncunun orada olmak için kendini göstermeye çalışması gerekmektedir." diyerek sözlerini noktaladı.

ARDA: "SÜRPRİZLERE HAZIR OLUN"

İlk olarak sözü alan Arda Turan, "Euro 2008'de kimse yarı final oynayacağımızı düşünmüyordu. Fransa'da başarı kazanacağız. Sürprizlere hazır olun. Başımızdaki insan (Fatih Terim) ele avuca sığmayacak bir ruha sahip. Biz de buna ayak uydurup elimizden geleni yapacağız. Arkadaşlarımızla beraber hem EURO 2016'da hem de ileride daha iyi başarılara da imza atacağız. Biz skorlardan çok duruşuyla başka bir takım olduğumuzu sahaya yansıtacağız. Ülkemizin genel bir futbol sorunu oalrak görülebilir tunuvalara katılamamak. Ama şu anda Avrupa Şampiyonası'ndayız ve burada başarılı olmaya çalışacağız. Sonrasındaki turnuvalara inşallah katılır ve bir devamlılık kazanırız" ifadelerini kullandı.

"PSİKOLOJİK OLARAK ZORDU"

Barcelona'da oynamamasına rağmen, Milli Takım'da oynaması ile ilgili bir soru yöneltilen Barcelona'lı yıldız, "Barcelona'ya transfer olduğum gün Fatih hocamla irtibat halindeydik. O daha ilkk günden Arda her şartta oynayacak demişti. Bu güven benim için çok önemliydi. Doğru bir karar verdiğimizi düşünüyorum ama zor bir dönemdi. Sahada olamamak zor. Kendimi psikolojik oalrak hazırlamaya çalıştım. Zor bir dönemdi ama elimden geleni yaptım ve şükürler olsun ki başarılı olduk. Fatih Terim'e ve medyaya da teşekkür ediyorum beni hep hazır tuttunuz"  cevabını verdi.

"EL CLASICO'DA OYNAYACAK OLMANIN HAYALİNİ KURUYORUM"

El Clasico'da oynayamayacak olması ile ilgili görüşleri de sorulan Arda, "El Clasico'da yer alamamak bir oyuncu için üzücü ama ben oynayamayacağım zamanların değil de oynayacağım zamanların hayalini kuruyorum. Umarım takımın El Clasico'dan galibiyetle ayrılır" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler