F.Bahçe'de sözleşme tedirginliği... Beşiktaş ve G.Saray pusuda

Sarı-Lacivertliler'de takımın en önemli futbolcuları arasında yer alan Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'ın sözleşmeleri sezon sonunda bitiyor.

Yayınlanma: 13.11.2015 - 12:26
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’de gündem kötü futbol, yıldızların istikrarsız performansı, transfer çalışmaları. Ancak Sarı-Lacivertliler’in gündemine kısa sürede çok farklı bir konu daha girecek gibi görünüyor: Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan yıldızlar... Meireles, Alves, Kadlec gibi isimlerle yolların ayrılması bekleniyor.

Başkan aceleci davranmıyor

Durumları en çok merak edilen futbolcular ise, yıllardır takımın vazgeçilmezleri arasında yer alan Caner Erkin, Mehmet Topal ve Gökhan Gönül. Aziz Yıldırım, geçtiğimiz sezonlarda ‘sözleşme yenileme’ görüşmelerini genelde yaz dönemine bırakıyordu. İki sezon önce Caner Erkin’in kontratı yine sona ermiş, tarafların anlaşmaya varması temmuz ayını bulmuştu.

Yıldırım geçtiğimiz sezon da mukavelesi sona eren futbolcular konusunda, “Sezon ortasında görüşme yapmak, oyuncuların kafasını karıştırır” diyerek kararı lig bitimine bırakmıştı. Üstelik bu kez farklı bir durum daha var. Yeniden yargılama sonunda beraat eden Aziz Yıldırım, “Kongre kararı alarak mayıs ayında görevi bırakacağım” açıklaması yapmıştı. Bu nedenle başkanın, kontrat yenileme konusunu kendisinden sonra gelecek yeni yönetime bırakma ihtimali oldukça yüksek.

Avrupa’ya gitme fırsatı

Bu sezonu farklı bir başka özellik ise haziran ayında Fransa’da başlayacak olan EURO 2016... Ay-Yıldızlılar bu turnuvaya doğrudan katılacak. Birçok futbolcu, şampiyonada kendisini gösterip Avrupa’ya transfer olma şansı elde edecek.

Bu nedenle diğer birçok oyuncu gibi Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal’ın da yeni sözleşme görüşmelerini EURO 2016 sonrasına bırakmak istedikleri iddia ediliyor. Sarı-Lacivertli taraftarlar ise çok sevdikleri bu üç futbolcuyla da bir an önce yeni kontrat imzalanmasını istiyor.

Gönül’den duygusal ayrılık sinyali

Tecrübeli oyuncu sezon başında sakatlık yaşamış, iyileştikten sonra da uzun süre yedek beklemişti. Gökhan Gönül, forma giydiği ilk maç olan 1-0’lık Ajax galibiyeti sonrası, “Taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. Beni çok iyi karşıladılar. Bugün buradayım, yarın belki başka bir yerde olabilirim ama onları unutmayacağım” sözleriyle ayrılık sinyali vermişti. Oynadığı 5 maçta Fenerbahçe’nin sadece 1 gol yemesi, Gökhan’ın takım için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterirken, taraftar, son Konya maçında bir tek onu alkışladı.

Galatasaray ve Beşiktaş pusuda!

2012 yılında Valencia’dan transfer edilen Mehmet Topal’ın peşine birçok kez Avrupa takımları takılmıştı. Son olarak sezon başında İspanyol Sevilla ve İngiliz Everton kulüpleri Topal için girişimlerde bulunmuştu. Ocak ayı için Everton’ın bir kez daha teklif yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Ayrıca bu kez Sarı-Lacivertliler’in ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş da pusuda bekliyor. Mehmet Topal, 1 Ocak’tan itibaren sezon sonu için istediği kulüple görüşmelere başlayabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler