İngiltere'de tarihi gece... İstanbul'da ıslıklandı, Londra'da çıt çıkmadı

Wembley Stadı, Paris'teki terör saldırılarının ardından yapılan İngiltere-Fransa dostluk maçında, tarihi günlerinden birini yaşadı. Saygı duruşunda çıt çıkmadı.

Yayınlanma: 18.11.2015 - 10:24
Abone Ol google-news

<video:422635>

Terör saldırılarının ardından maçın iptal edilmesi yönündeki teklifi geri çeviren Fransa, 90 bin kişilik statta, İngiltere ile karşı karşıya geldi. 39. dakikada Alli'nin attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan ev sahibi ekip, 48. dakikada Rooney ile farkı ikiye çıkardı ve sahadan bu skorla galip ayrıldı.

Tarihinde 7 kez UEFA Şampiyonlar Ligi, bir kez de dünya kupası finaline ev sahipliği yapan Wembley Stadı, milli maçı izlemek için gelenleri, Fransa'ya destek için hazırlanmış görsel jestlerle karşıladı. Stadın üstündeki dev kemer Fransa bayrağının renkleri beyaz, kırmızı ve mavi ışıklarla aydınlatılırken, stadın dışındaki dev ekrana da Fransız Devrimi'nin sloganı "Liberte, egalite, fraternite (Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik)" ifadeleri yazıldı.



İki takım maçtan önce orta yuvarlakta bir araya gelerek, saldırılarda hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulundu.

On binler tek yürek oldu

İngiltere Kraliyet tahtının üçüncü sıradaki varisi ve İngiltere Futbol Federasyonu Oursal Başkanı Prens William ile İngiltere Başbakanı David Cameron'ın da protokol tribününden takip ettiği karşılaşma öncesi, tribünlerden Fransız halkına "birlikteyiz" mesajı gönderildi.

Tribünleri dolduran on binlerce taraftar, Fransa Milli Marşı'nı hep birlikte söyleyerek konuk takıma jest yaptı ve Fransız halkıyla dayanışma içinde olduklarını gösterdi. Fransa'nın milli maça çıkacağını açıklamasının ardından başlatılan kampanya ile Fransa Milli Marşı'nın sözleri sosyal medyada paylaşılırken, statta da skor tabelalarına milli marş sözleri yansıtıldı.



İngiltere'nin en büyük, Avrupa'nın ise ikinci büyük stadı olma özelliğini taşıyan Wembley etrafında yoğun güvenlik önlemleri alınması dikkati çekti. Toplam 71 bin 223 sporseverin tribünden takip ettiği karşılaşmada herhangi bir güvenlik zafiyeti yaşanmaması için askerler de görev yaptı.

Fransa tam kadro Londra'ya geldi

Paris saldırılarının ardından isteyen futbolculara İngiltere maçının kadrosundan çıkmalarına izin verilmesine karşın, Fransa Milli Takımı'nın Almanya karşısındaki 23 kişilik kadrosunda yer alan bütün futbolcular Londra'ya geldi.

Saldırılarda hayatını kaybeden 129 kişi arasında kuzeni yer alan 30 yaşındaki orta saha oyuncusu Lassana Diarra ve Bataclan Konser Salonu'ndan kardeşi sağ kurtulan 24 yaşındaki forvet Antoine Griezmann'ın yanı sıra Almanya maçında sahaya ilk on birde çıkan futbolculardan Evra, Giroud ve Pogba, İngiltere maçına yedek başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon