Kasımpaşaspor'dan zehir zemberek açıklama

Kasımpaşa Kulübü, internet sitesinden sert bir açıklama yaptı.

Yayınlanma: 17.02.2014 - 17:13
Abone Ol google-news

Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Kasımpaşa Spor Kulübü olarak aslında yalnız spor dünyasını ilgilendiren iki konuyu daha fazla bilgi kirliliği oluşmadan bir basın bildirisi ile tüm kamuoyuna açıklama ihtiyacı duyduk. Olaylar karşısındaki duruşumuzu bildirinin sonuç kısmında paylaşacağız. Öncesinde güncel yaşanan olaylar hakkındaki görüşlerimizi aktarmak isteriz.

Hakemlerimizin dürüstlüğü konusundaki tavrımız çok nettir.

Hepsinin adaletine ve doğruluğuna inanıyoruz. Yetenekleri ve kalitelerinin en az sahada oynayan oyuncular kadar iyi ve onların yöneten yöneticilerden ise çok daha iyi olduğundan kuşkumuz yok.

Fakat ne yazık ki bu yeteneklerini sergilemeleri kendi iradelerine bırakılmıyor. Sahada verilen doğru veya yanlış fauller ve kartlar konusundaki tartışmalar bizim konumuz değildir. Hata vardır, hiçbir art niyet yoktur. Ama siz futbolu yönetenler olarak sahada bitmiş maçları masada yeniden oynatırsanız, hakemlik müessesini yöneten Merkez Hakem Kurulu'nu şamar oğlanına çevirirseniz , dünya futbol tarihinde görülmemiş garip kararlara imza atarsanız, hakemlerimiz hangi duygu ve ruh hali ile maçları yönetecekler? 15 aydır maçına veremediğiniz bir takımın müsabakasına bir hakemi, ki ülkenin istikbali en iyi olacak hakemlerinden biri olarak kabul edilmektedir, nasıl olur da 15 ay sonra doğru veya yanlış eski bir kararın hesabını kesercesine elli beş bin kişinin önüne atarsınız? Hakem maalesef tribünlerden gelecek tepkiden korktuğu için maç öncesinde ısınmaya çıkamamıştır; bununla ilgili bir yanlışlık yaptık diye düşünüyor musunuz? Yaptığı bariz hataların sizin yanlış atamanızın bir sonucu olduğu hiç aklınıza geldi mi?

Başkaları neye inanırsa inansın. Bizler sizin kamuoyunda düşünüldüğü gibi bazı şeyleri yönlendirmek için bunu yaptığınıza inanmak istemiyoruz. Bu durumun tamamen yeteneksiz ve kötü bir yönetim anlayışının ürünü olduğu düşüncesindeyiz.

O yüzden, bütün varlık ve kurullarınızla futbol dünyasından çıkarak bu ülkeye daha fazla kötülük yapmayın lütfen!

Birkaç söz de Fenerbahçeli dostlarımıza;

Yöneticilerimize ve futbolcularımıza tribünde, sahada ve koridorlarda yapılan hakaretler, saldırılar ve küfürler sizleri hiç rahatsız etmiyor mu? Ülkenin en büyük camiası ve ülke sporunu domine eden bir grup olarak oyuncularınızın sarf ettiği küfürleri kendinize ve insanlığa yakıştırabiliyor musunuz? Çocuklarımıza bırakacağımız fotoğraf bu mu olacak?

Açalım televizyonlarımızı bakalım. Bu hafta sonu oynanan maçlarda böylesine öfke kusarak rakibine küfürler savuran ya da meslektaşının futbol hayatını hiçe sayarak hunharca tekmeler atan futbolcular gördünüz mü? Yıllardır ülke de futbol seyircilerini şampiyonluklara odakladık. Futbol dünyası artık sadece Türkiye'den ibaret değil, cüce vizyonlarımızı daha ne kadar haykırmaya devam edeceğiz? Tribünlere ekilen nifak tohumları, seyircisiz maçlar, milyon dolarlarla aldığımız sonuçlar sizleri rahatsız etmiyor mu? Futbolu ikincisi sınıf olan bir ülkenin şampiyonluğu ile taraftarlarınızı daha ne kadar zaman doyuracaksınız? Avrupa’daki rakiplerimiz çok daha küçük bütçelerle çok daha büyük başarılar elde ederken bu durum sizleri mahcup etmiyor mu? Kasımpaşa Spor Kulübü ya da diğer kulüplerimiz mi sizlerin tek rakibi?

Futbol dünyamızın yayıncıları ve yorumcuları;

Dürüstlük hepimize lazım. 76 milyonun izlerken utandığı küfür görüntülerini istemeyerek de olsa yayınlarken yana dönüp 'Ne diyorsun Markus?' diye sormak mıdır adaletli ve tarafsız yayın?

Gülerek aldığın 'Ben Türkçe bilmiyorum, dudak da okuyamam'

cevabı bu yapılan terbiyesizliği kapatmış mıdır? 'Haydi başka konuya geçelim' diyecek kadar hafif mi algılıyorsunuz özel hayatınızda size yapılacak hakaret ve küfürleri?

Bugün Türk futbol kamuoyundan, taraftarından oyuncusuna, yöneticisinden hakemlerine, yayıncısından yorumcusuna kadar bir ricamız olacak. Futbolu hoş saatler geçirmek, daha güzel günler yaşamak, insanımıza ve ülkemize daha güzel değerler yaratmak için bir araç olarak görelim. Kasımpaşa Spor Kulübü olarak biz dürüstlüğün, saygının ve ülkenin futbol başarısının savunucusu olacağız. Hiç kimseyle bir kavgamız yoktur ve olmayacaktır. Onurlu duruşumuz devam edecektir. Amacımız yıllar sonra herkesin saygı göstereceği futbol dünyasının bir parçası olabilmektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler