"Galatasaray Türkiye'nin Barcelona'sı"

Sezon başında Barcelona'ya transfer olan Arda Turan, Fransızların ünlü spor yayın organı Sofoot'un konuğu oldu.

Yayınlanma: 26.11.2015 - 16:34
Abone Ol google-news

Milli futbolcu Arda Turan, eski kulübü Galatasaray'ı yeni kulübü Barcelona'ya benzeterek, "Galatasaray, Türkiye'nin dışından ülkenin Barcelona'sı gibi görülüyor. Beşiktaş ise Atletico Madrid'i hatırlatıyor" dedi.

So Foot dergisine konuşan Arda Turan, Türkiye'deki futbol ortamına ilişkin soruları yanıtladı. Milli futbolcu Türkiye'de futbola ilginin fazla olduğunu belirterek, "Orada baskı çok daha fazlaydı. Taraftarlar 'Şunları şöyle yapmalısın, şu problemi şöyle çözmelisin' diye telkinde bulunuyorlardı. Türkiye'de insanlar futbol için buradakinden daha çok deli oluyorlar" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki büyük kulüpleri değerlendiren Arda Turan, eski takımına ilişkin, "Galatasaray, Türkiye'nin dışından ülkenin Barcelona'sı gibi görülüyor. Beşiktaş ise Atletico Madrid'i hatırlatıyor. Galatasaray'ın Beşiktaş'tan daha çok parası var, Barcelona'yla Atletico arasındaki fark gibi" şeklinde görüşlerini aktardı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e ilişkin de açıklamalarda bulunan Arda Turan, milli takım teknik direktörünün Türk futboluna yaptığı katkılardan bahsetti. Milli oyuncu, röportajında Terim'e ilişkin şunları kaydetti:

"İlk kontrat teklifini 13 yaşındayken Fatih Terim'den almıştım. İyi bir oyuncu olabileceğimi düşünüyordu ve kendime değer verildiğini hissetmiştim. Fatih Terim bize kimseden korkmamayı öğretti. Türkiye ondan kazanmayı öğrendi. Türk futbolu ondan önce iyiydi ancak daha fazlası değildi."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler