Rıdvan Dilmen'den G.Saray yorumu: Şampiyonluk zor

Ntvspor'da %100 Futbol programında konuşan Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 2-1 yendiği maçı değerlendirdi.

Yayınlanma: 14.12.2015 - 23:22
Abone Ol google-news

Ntvspor'da %100 Futbol programında konuşan Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 2-1 yendiği maçı değerlendirdi.

İşte Rıdvan Dilmen'in yorumu...

Galatasaray'lı dostlarımız için dost acı söyler; maça çıkarken hiç puan durumuna bakmasa birisi, Galatasaray 3 puanda önde kontrollü oynuyor. Ya da 2-0'lık maçın rövanşında gibi. Maçın özeti buydu. İlk yarıda Muslera 4 tane pozisyon çıkarıyor. G.Saray toplamda sıfır gol pozisyonu. Sezon başındaki görüntüsünden uzak ama rakibinden daha etkili oynayıp 5 tane de gol pozisyonuna giren bir takımdan bahsediyoruz.

Muslera'nın yememesi lazım

G.Saray tek ihtiyacı olan mucize golü buldu. Günay topa çıkıp vursa, taca gitse aferin deriz. Galatasaray'a birden piyango vurdu. Fakat hemen cevap geldi. Muslera'nın yememesi lazım. Kaleci hatası. G.Saray 5-10 dakika 1-0 önde gidebilse, Beşiktaş tedirgin oldu. 88'e kadar hiç tehdit almadılar. Hak ettiği bir galibiyet aldı.

Reaksiyon sıfır, coşku yok

Beşiktaş'ın önde oynayan oyuncuları ritmini kaybetti. Beşiktaş'ın bu maçı kazandığı zaman lider bitirme ihtimali vardı zaten. Asıl olan Galatasaray. Bir baskı kuruyorlardı Hamza Hoca zamanında. Şimdi onu yapamıyorlar. G.Saraylı bütün arkadaşlarım takımın bu durumundan çok rahatsızdır. Oyuncuları izlerken reaksiyon sıfır, coşku hiç yok.

Şampiyonluk zor

Galatasaray'ın bu saatten sonra şampiyonluk yarışının içinde olması zor görünüyor. İki tane forse etmiş takım varken ve ışık vermiyorsanız yakalama şansınız zor olur. Dolu dolu oynarsınız kaybedersiniz ama bir ışık verirsiniz. Gün gün geriye gidiyorlar. Galatasaray taraftarı 1-0 kazansa skora sevinecek. 1-1 bitse üzülmeyecek. 2-1'e de üzülmeyecek. Taraftar takımın Galatasaray'ı temsil etmediğini düşünüyor.

Ligi forse etmeye çalışıyor

Takımın stoperden dönen ön liberosu en iyi. Durumun vahimliği. Chedjou'yu oynatarak Astana maçında bana beraberlik yetiyor dedi Denizli. Bugün de defansif oynuyorum dedi. G.Saraylılar mutlu ve umutlu değiller. Beşiktaş iki hafta sonra kaleci transferi %100 yapacak. Tolgay ve Veli gelecek. Avrupa maçı da yok. Ligi forse etmeye çalışıyor.

Geriye gidiş var

Galatasaray, Akhisar maçına 10 bin kişi gitmez. Oyundan mutsuzlar. Mustafa Hocaya mesajım olsun; Hamza Hoca zamanında bu takım baskı kuruyordu, reaksiyon gösteriyordu. Mutlaka bunların hepsini görüyordur. Belki 10 tane sorun görüyordur ama tren kaçmak üzere. Bütün oyuncular için söylüyorum, hiçbir toparlanma değil geriye gidiş var.

Hak eden kazandı

Bütün Türkiye, Beşiktaş'ı favori gösteriyordu. Bugün Atiba ilk yarıda hiç yoktu. İkinci yarı açıldı. Selçuk hiçbir şey yapmadı. Podolski'yi hiç görmedik. Beşiktaş takımında sol bek gol pozisyonuna girdi. Son bölümde Beck ceza alanına girdi. Oğuzhan altıpasta halı saha pası verdi. Hak eden, daha iyi durumda olan takım kazandı.

İsmail Podolski'yi bitirdi

Beşiktaş'ın Avrupa'dan elenmesi, kadro derinliği de artınca şampiyonluk yarışında iki takım kalacak gibi. Bence Mustafa Denizli kaybetmemeye gitmişti. İhtiyacı olan takım Galatasaray'ken sanki yenemezsem şampiyonluğu kaybedeceğim diyen bir Beşiktaş'la oynadılar. İsmail'in kondisyonu müthiş. Rakibi de rahatsız ediyor. Podolski'yi bitirdi ama savunarak değil, hücum yaparak.

Yay may dönüp vuruyor

Ersan'ı üst düzey stoper olarak görmem ama oynamayınca takımın dengesi bozuldu derim. Ersan'la Rhodolfo'nun bir anlaşması var. Tosic'le zorlandılar. Ersan'ın değerini biz oynamadığı zamanlarda anladık. Gomez diye bir oyuncudan bahsediyoruz. Altıpas yay may dönüp vuruyor. Bu adam santrfor diyorsun. Ayrıca çok formda falan da değil. Ama işi bitiriyor.

Quaresma kendini geliştirdi

Olcay fena oynamadı bugün. Gökhan da kilosuna dikkat etsin. Biraz kalın gördüm. Daha iyi performans bekliyorum. Takıma oyuncular adapte olur. Oyuncuya takım adapte olmaz. Gol oldu ilk, oyundan çıkan Quaresma koştu. Surat asan bir oyuncuydu. Quaresma kendini geliştirdi, takıma uydu.

Anlam veremedim

Muslera yılın kurtarışlarından bir tanesini yaptı ama ilk golü çok kötü yedi. 6-7 tane çok önemli top çıkardı. Muslera iyi top oynadı bir tane kötü gol yedi. Aynı şeyleri Günay için söyleyemeyiz çünkü top gelmedi. Bir tane Olcan'ın şutunu çıkardı. Tarık-Yasin değişikliğine çok anlam veremedim. Olcan'ın pozisyonunu değiştirdi. Burak'ın sakatlığı da B planını bozdu. Çift santrfora dönemedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler