Galatasaray'da kayıp gece... Hem Burak hem Selçuk

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasındaki derbi müsabakasında Beşiktaş'a 2-1 yenilen Galatasaray, kötü gidişini sürdürdü.

Yayınlanma: 15.12.2015 - 00:30
Abone Ol google-news

Beşiktaş karşısında oldukça tutuk bir oyun ortaya koyan sarı-kırmızılı ekip, 54. dakikada rakip kaleci Günay Güvenç'in hatasında golü bularak öne geçerken, ardından 56. dakikada Gomez, 74. dakikada da Gökhan Töre'nin gollerini engelleyemeyerek mağlup oldu.

Bu sonuçla ligde 26 puanda kalan Galatasaray, 35 puanlı lider Beşiktaş'ın 9 puan gerisine düştü.

Son 5 maçta 10 puan kaybetti

Galatasaray, ligde yaptığı son 5 maçta 10 puan yitirerek, zirve yarışında büyük yara aldı.

Sarı-kırmızılı ekip, ligdeki son 5 maçının yalnızca 1'ini kazanabilirken, ikişer maçta rakiplerine mağlup oldu ve berabere kaldı.

Ligin 11. haftasında Çaykur Rizespor'a karşı alınan 4-3'lük yenilginin ardından, Antalyaspor'la 3-3, Kasımpaşa'yla da 2-2 berabere kalan Galatasaray, Bursaspor'u 3-0 yenerek nefes alsa da, Beşiktaş mağlubiyetiyle bir kez daha sıkıntılı bir sürece girdi.

Galatasaray ayrıca, son 4 deplasman maçında da 3 puanla tanışamadı. Son deplasman galibiyetini 7. haftada Medipol Başakşehir'i 2-0 yenerek elde eden Galatasaray, ardından rakip sahada oynadığı Fenerbahçe (1-1), Çaykur Rizespor (3-4), Kasımpaşa (2-2) ve Beşiktaş (1-2) karşılaşmalarından galibiyet çıkaramadı.

Sneijder, fırsatçılığını kullandı

Beşiktaş karşısında Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren golü atan Wesley Sneijder, kaleci Günay Güvenç'in hatasında fırsatçılığını kullandı.

Maçın 54. dakikasında gelişen pozisyonda, kalesini terk ederek yaklaşık 30 metre açılan genç kaleci, savunma oyuncusu Andreas Beck'e rağmen vurmak istediği topu ıskalayınca, meşin yuvarlak Sneijder'in önünde kaldı. Yıldız oyuncu, rakibin bu hatasını iyi değerlendirerek, müsait durumda yerden düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

Burak Yılmaz ilk yarıda sakatlandı

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz, ilk yarıda sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Müsabakanın 35. dakikasında sol baldırını tutarak kendisini yere bırakan Burak, yapılan ilk kontrolünün ardından saha kenarına alındı.

Burak'ın yerine 37. dakikada Umut Bulut oyuna dahil oldu.

Selçuk İnan cezalı duruma düştü

Sarı-kırmızılı oyuncu Selçuk İnan, Beşiktaş karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Maçın 67. dakikasında sarı kart gören ve bu sezon gördüğü sarı kart sayısı 4'e ulaşan Selçuk, ligin 16. haftasındaki Akhisar Belediyespor karşılaşmasında oynama şansını kaçırdı.

Ayakta kalan tek isim Muslera

Beşiktaş derbisinde mağlup olan Galatasaray'ın ayakta kalan tek ismi, kaleci Muslera oldu.

Siyah-beyazlı takımın yakaladığı çok sayıda gol fırsatında kalesini kapatmayı başaran Uruguaylı file bekçisi, yediği gollere karşın Galatasaray'ın en başarılı ismi olarak dikkati çekti.

Denizli yönetiminde ilk yenilgi

Sarı-kırmızılılar, Beşiktaş yenilgisiyle teknik direktör Mustafa Denizli yönetimindeki ilk mağlubiyetini yaşadı.

Denizli idaresindeki 4. resmi müsabakasına çıkan Galatasaray, bu maçlarda 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Tecrübeli teknik adamla ilk karşılaşmasını ligde Kasımpaşa'ya karşı yapan ve 2-2 berabere kalan Galatasaray, ardından Bursaspor'u 3-0 yenip, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Astana maçını ise 1-1 eşitlikle tamamlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler