Önce ıslık sonra alkış

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında konuk ettiği Akhisar Belediyespor'u 3-2 yenerek, yaşadığı sıkıntılı dönem içinde adeta nefes aldı.

Yayınlanma: 20.12.2015 - 15:28
Abone Ol google-news

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında konuk ettiği Akhisar Belediyespor'u 3-2 yenerek, yaşadığı sıkıntılı dönem içinde adeta nefes aldı.

Karşılaşmanın ilk yarısında etkili olan sarı-kırmızılılar, 26. dakikada Umut Bulut ve 39. dakikada Lukas Podolski'nin golleriyle 2-0 öne geçerken, ikinci yarıda Akhisar Belediyespor rakibine stresli anlar yaşattı.

İkinci yarının hemen başında 49. dakikada Nguemo'nun golüyle farkı 1'e indiren konuk ekip, 56. dakikada Yasin Öztekin'in golünü engelleyemezken, 74. dakikada Rodallega skoru 3-2 yaparak son bölümün heyecanlı geçmesini sağladı. Müsabakanın son dakikalarında her iki takım da pozisyonlar bulurken, Galatasaray maçı 3-2 kazanmasını bildi.

Ligde bundan önceki 5 maçında 10 puan yitirerek zirvenin gerisinde kalan sarı-kırmızılılar, teknik direktör değişikliğinin yaşandığı ve taraftar tepkilerinin giderek arttığı bu dönemde alınan galibiyetle, rahatladı.

Sarı-kırmızılı takımda ligde, Lukas Podolski 8, Yasin Öztekin 4 ve Umut Bulut 3 gole ulaştı.

Üçüncü sıraya yükseldi

Galatasaray, Akhisar Belediyespor'u yenerek lig sıralamasında üçüncülüğün yeni sahibi oldu.

Haftaya 28 puanla üçüncü durumda giren Akhisar Belediyespor, aldığı mağlubiyetle yerini 29 puana ulaşan Galatasaray'a kaptırdı.

Sarı-kırmızılı takım, aynı puanlı Kasımpaşa'nın averajla üzerinde üçüncülüğe yerleşti.

Yasin gol sevincini taraftarla paylaştı

Sarı-kırmızılı takımı 56. dakikada 3-1 öne geçiren golü atan Yasin Öztekin, sevincini taraftarla paylaştı.

Golden sonra kale arkası tribüne koşan Yasin, taraftarla sarmaş dolaş oldu. Yasin, oyundan çıkarken de taraftardan alkış aldı.

Tarık Çamdal önce ıslıklandı sonra alkışlandı

Karşılaşmanın 65. dakikasında sahadaki yerini Jose Rodriguez'e bırakan Galatasaraylı futbolcu Tarık Çamdal'ı, bir grup taraftar ıslıkla protesto etti. Gösterilen tepkiye karşılık diğer taraftarlar da alkışlayarak oyuncuya destek verdi.

Öte yandan, Tarık'ın oyundan çıkmasının ardından ön liberoda Rodriguez onamaya başlarken, savunmanın sağına Semih Kaya geçti ve Chedjou ise stopere döndü.

Rodallega 11 gole ulaştı

Akhisar Belediyespor'un 2. golüne imza atan Hugo Rodallega, ligdeki 11. golünü kaydetti.

Rodallega, gol krallığı yarışında 13 golle önde bulunan Antalyasporlu Samuel Eto'o'nun ardından, Beşiktaşlı Mario Gomez'le ikinci sırada yer alıyor

Hasan Kabze tribüne çağrıldı

Galatasaraylı taraftarlar, Akhisar Belediyesporlu futbolcu Hasan Kabze'ye maç sonunda sevgi gösterilerinde bulundu.

Sarı-kırmızılılar, 2005-2007 yıllarında Galatasaray'da forma giyen Hasan Kabze'yi, maçın bitiminde tribüne çağırdı. Tecrübeli futbolcu da Odeabank Tribünü'ne giderek taraftarı selamladı.

Performansıyla ligin dikkat çeken ekiplerinden biri olan Akhisar Belediyespor, üst üste ikinci yenilgisini yaşadı. 15. haftada Kayserispor'a deplasmanda 3-2 yenilen yeşil-beyazlılar, Galatasaray deplasmanında da aynı skorla mağlubiyetten kurtulamadı. Akhisar Belediyespor, hafta içinde sarı-kırmızılı ekibe Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde de 2-1 yenilmişti.

Öte yandan, Galatasaray-Akhisar Belediyespor karşılaşmasını 19 bin 80 izleyicinin takip ettiği duyuruldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler