Trabzonspor'da fatura kesildi

Süper Lig'de sezonun ikinci yarısına 4-2’lik Bursaspor mağlubiyetiyle başlayan Trabzonspor’da, farklı yenilginin faturası maçın hakemi Serkan Çınar, futbolcular ve bordo mavili yönetime kesildi.

Yayınlanma: 18.01.2016 - 16:45
Abone Ol google-news

Süper Lig'de sezonun ikinci yarısına 4-2’lik Bursaspor mağlubiyetiyle başlayan Trabzonspor’da, farklı yenilginin faturası maçın hakemi Serkan Çınar, futbolcular ve bordo mavili yönetime kesildi. Çanır’ın verdiği kararlarla müsabakanın sonucuna direkt etki ettiğini savunan bordo mavili taraftarlar, yönetimi ise sezonun ilk yarısında yaşanan kötü tablo ve ayrılan birçok futbolcuya rağmen takıma takviye yapmadığı için eleştirdi. Yerel Gazeteler de ‘Bu takım transfer diye bağırıyor’ haberleriyle çıktı.

Büyük umutlarla başladığı sezonun ilk yarısında zirve yarışında erken havlu atan Trabzonspor, ikinci yarıya da çok kötü bir başlangıç yaptı. Bordo mavililer, 2-0 öne geçtiği Bursaspor deplasmanında sahadan 4-2 mağlubiyetle ayrıldı. Trabzon ekibinde şok yenilginin faturası müsabakanın hakemi Serkan Çınar, futbolcular ve Başkan Muharrem Usta’ya kesildi. Çınar’ın Bursaspor lehine verdiği penaltının hatalı olduğunu savunan taraftarlar, verdiği ve vermediği diğer kararlarla da Çınar’ın maçın sonucuna etki ettiğini savunuyor.

Çok sayıda eksik nedeniyle sahaya sürdüğü 11’de dizilişi nedeniyle eleştirilen Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu taraftarın hedefinde olan bir diğer isim. Tecrübeli hoca, Bursaspor’un ilk maçını oynadığı yeni stadının açılışına ‘kurban’ edildiklerini iddia etti. Bordo-mavili taraftarların hedefindeki bir diğer isim ise Başkan Muharrem Usta’ydı. Taraftarlar, Usta idaresindeki yönetimin sezonun ilk yarısındaki başarısızlığa, Jose Bosingwa, Kevin Constant, Carl Medjani, Dame N’Doye, Serdar Gürler, Fatih Atik ve genç kaleci Uğurcan Çakır gibi isimlerin ayrılmasına rağmen kadro şişkinliği ve mali kriz gerekçe gösterilerek takıma takviye yapılmamasını eleştirdi. İhtiyaç duyulan mevkileri gerekli takviyelerin hala yapılmamasının Bursa’daki farklı yenilgisinin sebepleri arasında gösterildi. Bir aydan uzun bir süre geçmesine rağmen hoca arayışlarında bir neticeye varılamaması da yönetime yöneltilen eleştiriler arasında. Hoca konusunun sürekli gündemde olmasının teknik patron Tekelioğlu ve futbolcuları da etkilediği ileri sürülüyor.

YEREL BASIN DA HAKEM VE USTA’YA TEPKİLİ

Trabzon’daki yeril basın da Bursaspor maçıyla ilgili haberlerinde hakem Serkan Çınar, futbolcular ve Başkan Muharrem Usta'ya sert eleştiriler yöneltti. Karadeniz Gazetesi, "Söylesene Usta, ne düşünüyorsun bu hususta" manşetini kullandı. Gazete, Usta'ya yüklenirken, "Hep ekonomik tablodan dem vurdunuz, sahanın içini unuttunuz. Feda, feda diye tutturdunuz. İhtiyaç duyulan mevkiler gerekli takviyeyi yapmayarak Bursa hezimetine çanak tuttunuz" ifadeleriyle tepki gösterdi. Gazete, Tekelioğlu’nun ‘Bizi kurban seçtiler’ sözleriyle de hakem Serkan Çınar’ı eleştirdi.

Taka Gazetesi de maç haberini ‘Bu takım transfer diye bağırıyor’ sürmanşetiyle gördü. Gazete haberinde, ‘Bu takım transfer diye bağırıyor. Ligin ilk yarısında dökülen Trabzonspor, ikinci yarıda aynı tas aynı hamam girdi. Hakem yine penaltı uydurdu’ ifadeleriyle hem yönetimi, hem Serkan Çınar’ı eleştirdi.

Sonnokta Gazetesi’nin hedefinde ise hakem ve futbolcular vardı. Maç haberinde, ‘Önce hakem sonra savunma faciası’ başlığını kullana gazete, 'Trabzonspor ikinci yarıya da hakem isyanıyla girdi. Verilen haksız penaltı, çıkan hatalı kararlar Fırtına’nın Bursa’da işine tuz kattı' ifadelerini kullandı.

USTA: GEREKENLER YAPILACAK

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ise Bursaspor yenilgisinin ardından twitter hesabından yaptığı açıklamada, gerekenin yapılacağını söyledi. Usta, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı: “Buralara bir günde gelinmediği gibi, bir anda da buradan çıkılmıyor. Doğru adımlar için bazen şartların olgunlaşması gerekebiliyor. Bunlar yaşanan süreçlerin bir sonucu. Bir de aysbergin görünmeyen yüzü var ki, asıl önemli olan orası. Emin olun ki gerekenler yapılacak.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler