Galatasaray'dan Burak Yılmaz açıklaması

Galatasaray, resmi sitesinden Çaykur Rizespor mücadelesinde tribünden atılan cisimle yaralanan Burak Yılmaz için açıklama yayınladı.

Yayınlanma: 03.03.2014 - 20:19
Abone Ol google-news

"Galatasaray Futbol Takımı, deplasmanda beraberlikle sonuçlanan son lig maçından sonra da, şampiyonluk mücadelesine aynı inançla devam ediyor. Dünyanın zorluk derecesi en yüksek ligi olan Premier Lig lideri Chelsea'ye boyun eğmeyen Galatasaray, Türkiye Süper Ligi’nin de  en büyük favorisidir.

Ancak Pazar akşamki mücadelede, Galatasaray camiasını asıl üzen, ne verilmeyen penaltısı, ne de kaçan galibiyettir.

Türk futbolunun son on yılda yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Burak Yılmaz'ın uğradığı saldırı, Galatasaray camiasının, üzüntü ve tepkisine yol açmıştır. Burak'ın yüzündeki yara, aslında Türk futbol dünyasının vicdanında kanayan bir yara olmalıdır.

Pazar akşamı, Burak kardeşimize yapılan saldırı, aslında bir sonuçtur. Tribünde, futbolcumuzun belki de gözünü bile kaybetmesine yol açacak o cismi atanlardan önce, son iki yıldır, çeşitli platformlarda, Burak Yılmaz'a karşı, ön yargılı, mesnetsiz ve maksatlı biçimde tribünleri tahrik edenler, bu olayın asıl sorumlularıdır.

Eleştiri sınırlarını aşan bu tür tahriklerin, hangi vahim sonuçlara yol açabileceğini artık herkes anlamış olmalıdır.

Galatasaray camiası, genç ve başarılı futbolcumuzun sonuna kadar yanındadır.
Burak Yılmaz'ın yüzündeki o yara, başkalarının utancı, Galatasaray taraftarının vicdanıdır.

Cumartesi akşamı, şampiyonluk yolunda bir engelin daha aşılacağı lig maçında, tribünleri dolduracak binlerce taraftarımız, Burak Yılmaz'ı bir kez daha bağrına basacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Galatasaray Spor Kulübü"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler