Zekeriya Öz'den Fenerbahçe'ye suç duyurusu

Fenerbahçe'nin, 11 Şubat tarihinde gazetelere verdiği ilandan şikayetçi olan Zekeriya Öz ile Fenerbahçe bir kez daha karşı karşıya geldi.

Yayınlanma: 04.03.2014 - 10:55
Abone Ol google-news

Hatırlanacağı gibi ilanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Avrupa Birliği’nden Sorumlu Devlet Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası farklı yerler ve tarihlerde yargı konusunda yaptığı açıklamalar ile Başkan Aziz Yıldırım’ın 14 Şubat 2012’deki sözleri alt alta sıralanmıştı. Bu ifadelerin ardından ilanda soruşturmayı başlatan isim olan Öz’ün görev yerinin değiştirildiği ve soruşturmada görevli emniyet mensuplarının da görevden alındığı belirtilmiş ve “Adil Yargılanma” talep edilmişti.

Skorer'in haberine göre, savcı Öz’ün bu ilana tepki gösterdiği ve konuyu yargıya taşımaya karar verdiği bildirildi. Öz, ilanda kendisine yönelik yer alan ifadelerin kamu görevlisine hakaret, hedef gösterme, adil yargılamaya etki etme gibi sebepler olduğunu belirtip Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyeleri için savcılığa başvurduğu kaydedildi.

Savcılık da bunun üzerine tüm Fenerbahçeli yöneticileri bu konu ile ilgili olarak ifade vermek için Çağlayan Adliyesi’ne çağırdı.

Sarı-lacivertli yöneticilerin bugünden itibaren Çağlayan Adliyesi’ne şüpheli sıfatıyla ifade vereceği ifade edildi. Savcı, Fenerbahçeli yöneticilerin ifadelerini aldıktan sonra ya takipsizlik kararı verecek, ya da konuyu mahkemeye taşıyacak. Eğer dava açılması durumunda yöneticilere hapis cezasının gelme ihtimali bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler