YARSAV açıkladı, Yargıtay yalanladı

Futbolda Şike Davası'nda Yargıtay 5. Ceza Dairesinin kararıyla ilgili gelen itiraz dilekçelerini incelemeyi sürdürdüğü, "yeniden inceleme kararı alma" gibi bir usul bulunmadığı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bildirildi. YARSAV'dan yapılan açıklamada, Yargıtay'ın 'yeniden yargılama kararı' aldığı bildirilmişti.

Yayınlanma: 04.03.2014 - 11:01
Abone Ol google-news

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 17 Ocak'ta Aziz Yıldırım ve Olgun Peker hakkında örgüt suçundan verilen hapis cezaları ile Aziz Yıldırım'a birden fazla maçta şike yapma, teşvik primi ve rüşvet verme suçlarından verilen hapis cezalarını onamıştı. Daire kararı, incelenmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına göndermişti.

Başsavcılık, Daire kararıyla ilgili gelen itiraz dilekçelerini incelemesini sürdürüyor. Gelen itiraz dilekçelerinin sayısının fazla olması nedeniyle tüm dilekçeleri toplamak isteyen Başsavcılık, itirazlar tamamlandığında veya sayısı azaldığında dosyayla ilgili çalışmasını tamamlamayı planlıyor.

YARSAV: YARGITAY YENİDEN İNCELEME KARARI ALDI

Yeniden yargılama kararı ile ilgili haberi, YARSAV Twitter'daki hesabından duyurmuştu.

YARSAV'dan yapılan açıklama şöyle:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe/şike dosyasını yeniden incelemeye aldı. Yasa gereği dosyanın infaz için İstanbul’a gönderilmesi gerekirken, sanıklarca yapılan inceleme istemi dikkate alındı. Bu inceleme sonucunda Ceza Genel Kuruluna yapılacak itiraz üzerine Yargıtay 5.Ceza Dairesinin kararı değişebilir. Başsavcılığın bu incelemeyi tamamlaması için yasal bir süre sınırı bulunmamaktadır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler