Terim‘den İsveç maçı öncesi çarpıcı açıklama

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İsveç ile Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak özel maç öncesinde açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik direktör, Akhisar Belediye forması ile yıldızlaşan Oumar Niasse'ye yeşil ışık yaktı ve ilerleyen dönemlerde milli takıma çağırabileceğini söyledi.

Yayınlanma: 04.03.2014 - 19:43
Abone Ol google-news

İşte Fatih Terim'den yarın oynanacak İsveç maçı öncesi önemli açıklamalar

"Herkes kırmızı formasını giyip stada gelsin. Güzel bir gün geçirelim. Takımdan Ömer ve Tolga'yı çıkarmak zorunda kaldık. Kendi maçlarında getirdikleri sakatlıklardan dolayı. Mehmet Topal'da bir sıkıntı var, riske edeceğimizi sanmıyorum. Antrenmanımızı yapıp istirahate çekileceğiz. Yarın maç saatini bekleyeceğiz."

'DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR'

"Ben takımları analiz edebilirim. Ama bir futbol takımı olarak futbolu temel prensiplerini uygulayamazsanız her takım size problem yaratabilir. Her takım bu seviyelerde her şeyi yapabilecek kapasitededir. İzlanda'yı 5. torbadan çektik. 1996'da biz 5. torbadan katıldık. İzlanda'da çok şey değişti, gelişti. Çek Cumhuriyeti de aynı şekilde. Bütün maçlarda dikkatli olmalıyız. Maç seçmeden, ayırt etmeden her maçın ciddiyetini taşıyarak sahada yer almalıyız. Felsefi ve oyun anlayışı açısından sıkıntımız olacağını sanmıyorum."

'ÜZÜLMEMEK İÇİN...'

"Sonradan üzülmemek için her maçta iyi çalışıp iyi sonuçlar almalıyız. Bir iki puan daha atabilsek, bir iki gol daha atabilsek derken Dünya Kupası:'nı kaçırdık. Bunlara dikkat etmeliyiz. Her takım bize çelme takabilir. Oynamazsanız her takım size çelme takabilir"

YABANCI SINIRI İLE İLGİLİ...

"Her uygulamanın pozitif ve negatif tarafları vardır. Yabancı sınırlaması da budur. Ama esas sorun şudur. Yabancı sınırlaması konusundaki duruşum çok açıktır. Ancak ben şunu çok önemsiyorum. Rekbabetten vazgeçersek en büyük tehlike bu olur. Yabancı yerli rekabeti de var. Bu bize kalite getiriyor. Bundan vazgeçmemeliyiz. Ben milli takımların sorumlusu olarak herhangi bir yaptırımın bizim tarafımızdan şikayet konusu olmayacağını ifade ediyorum. Türk futbolunun hayrına neyse yönetimimiz bu kararı verecektir."

'LİGDEKİ FUTBOLUN ÜSTÜNE ÇIKMALIYIZ'

"Artık iyi futbol, kötü futbol, hücum veya herkesin eğleneceği futbolun dışında gibi insanlar. Sonuç ne olursa olsun, hangi dönem olursa olsun ligde oynanan oyunun bir ölçü olmadığı gerçek. Milli takımın bu seviyelerde daha fazlasına ihtiyacı var. Daha fazla mücadele, dikkat, konsantre, koşu ve istek gerekiyor. Bizim oyuncularımız da ligdeki futbolun üstüne çıkmazsa, biz altta kalırız."

'KASIMPAŞA TESİSLERİNİ BİZE HER ZAMAN AÇTI'

"Kasımpaşa Kulübü bize açıkçası bütün tesislerini hep açtı. Hem de en yeni şekliyle. Sadece sahasını değil, tüm tesislerini açtı. Son yapılan hareketin şekli, şartı üzerinde çok konuşulabilir. Ama bunu da yapan Kasımpaşa'ydı. Esasında çok şey söylenebilir ama söylenmesi gereken sözler daha sakin başka platformlarda konuşulmalı. Birbirimizi daha anlayan bir tavır, üslup bekliyorum herkesden açıkçası. Ben de neden verilmediği üzerine konuşmak doğru bir şey değil. Uzar bu konu. Ben de tam tersine uzamasını istemeyen bir tavır takınmak istiyorum. Zaman zaman böyle şeyler olur."

'HER LİGDEN OYUNCU ALACAĞIZ'

"İsveç gibi önemli bir takımın hazırlık maçı da olsa gereken mesajı veriyoruz. Hatırlarsanız bazı milli takımlarda 14, 15 tane futbolcu vardı. İnşallah o günleri bekliyorum, arıyorum. O günler için de uğraşıyoruz. Tüm ligler dahil, amatör arkadaşları çok önemsiyorum. Buradan çıkmalı. Çıkmaması söz konusu değil. Çıkmak zorunda. 80 milyonluk ülkeden çıkmazsa, hepimizde yanlışlık var demektir. Buradan yukarı çıkarken ki eğitim konusunda çok iyi olduğumuzu düşünmüyorum. Gençlerin eğitimi konusunda biraz daha dikkatli olacağımız kesin. Eğitimci arkadaşların donanımlarını arttıracağız."

"Türkiye'nin her tarafına dağılmış durumdayız. Sayılarımız artacak. Birçok yönlü arkadaşımız var. Oyuncu havuzumuz büyüyecek ve herkes gelebilecek. Antalya'daki son test veya seçme maçları oynanıyor. Devre arası oldu. İki takım BAL ligi dediler. Döndüm onları izledim. Hocasına teşekkür ettim, bizim oynanan maçtan daha zevkliydi. Her şeyin en iyisi var. Biz gençlerimizden çıkarıyoruz bunu. 30 yaşındaki, 28 yaşındaki insanlar Türkiye'nin en önemli yerlerinde. Bu sevdadan vazgeçmem mümkün değil. Yine bulacağız, layık olanlar burada olacaklar. Bize kaynak olanlar kulüplerimize de çok önemli hizmetler yapacaklar. Yabancı dengelemesini de öyle yaparlar zaten."
"Kadroyu yarın açıklayacağım. Şimdi vermeyeyim de yarın veririm."

"MİLLİ TAKIM FORMASI GİYMEK İSTİYORUM DİYEN HERKES..."

Akhisarlı Omar, dünyadaki her Omar Ömer'dir. Bir insan "Ben Türkiye'yi seviyorum, milli takım formasını giymek istiyorum" derse benim için sakıncası yok. Bu benim şahsi görüşüm. Küçük bir bölüm itiraz edebilir. Aurelio ile oynadık. Bizim çocuklarımız kadar bağrını açtı aslan gibi bize hizmet etti. Rakiplerimizde böyle bir şey söz konusu değil. 3'er 5'er orjini başka ülkeye ait olan oyuncularla oynuyorlar. Tabii onlarda bu konular konuşulmuyor bile. "Ben Türküm" diyen herkes benim için geçerlidir. Atatürk'ün çok güzel bir lafı var "ne mutlu türküm" diyene. Boşuna dememiştir herhalde bunu. Bunu ciddi düşünmeliyiz. Hollanda ile biz oynarken mağlup olduğumuzda kimse bu noktayı kritik etmiyor. Hepsi veya bir kısmı orjin olarak Cezayir, Fas, Afrika'dan oyuncuları var. Almanya'da iki çocuğumuz var bizim. İsveç'te var. Eğer bu ülke ve bu ülke insanı hiçbir Türk oyuncusuna "ya kardeşim sen niye Almanya'da oynuyorsun?" demiyorsa bir başkası da burada oynadığı zaman "Sen niye burada oynuyorsun?" dememli. Bunu bir düşünmek lazım. Kimse ben ve arkadaşlarıma da "kardeşim siz bulamadınız, ikna edemediniz" demesinler. Mesut Özil dahil 15-16 yaşında genç takım antrenörlerimizin hepsi bulmuştur. Siz sorun bakalım hepsine, babalarına da, amcalarına da. Ben ve arkadaşlarım 1990 yılından itibaren yetenekli olup da teklif edilmeyen, oynatılma garantisi verilmeyen bir tane oyuncu var mı? Gönderdikleri bütün fakslar bizdedir. Ama saygı duyuyoruz nereyi seçmişse. Kolay bir şey değil orada yaşamak. Ama hizmet edenlerin ve uğraşanların hakkını yememek lazım. Özel mektuplara hiç girmiyorum. Tolunay Kafkas ve bende var özel mektuptan. Kendini Türk hisseden yabancılara hayır diyoruz, ama mantıklı mı davranıyoruz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler