Özbek, "Galatasaray'ın tek kuruş borcu yok"

Eski başkanlarla bir araya gelen Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, toplantıda seçime dair bir şey konuşulmadığını belirterek Galatasaray'ın FFP kriterlerine uyduğunu söyledi.

Yayınlanma: 03.02.2016 - 22:41
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Sarı-Kırmızılı kulübün hayatta olan eski başkanlarıyla bir araya geldi.

Türk Telekom Arena'da organize edilen toplantıya Galatasaray Kulübü'nde başkanlık yapmış isimler Ali Tanrıyar, Selahattin Beyazıt, Alp Yalman, Faruk Süren, Mehmet Cansun, Adnan Polat, Ünal Aysal ve Duygun Yarsuvat davet edildi.
Toplantının ardından Başkan Dursun Özbek'ten önemli açıklamalar geldi.

Geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamayla Galatasaray Kulübü'nün UEFA tarafından cezalandırılabileceğini söyleyen Özbek, "Galatasaray'ın haklılığını tekrar savunacağız. Galatasaray'ın Finansal Fair Play(FFP) açısından bir sorunu yok. Bunu anlatacağız. Erken seçimle ilgili hiçbir konuşma yapmadık. Zaten hiçbir şekilde gündemimizde bu yoktu." diye konuştu.

"GALATASARAY'IN BORCU YOK!"

UEFA'nın FFP uygulamasını futbolda karapara, şike ve istenmeyen yönetim biçimlerini engellemek için başlattığını ifade eden Başkan Özbek, "Galatasaray'ın pozisyonunda bunların hiçbirisi yok. Dolayısıyla Galatasaray, FFP regülasyonuna ters bir şey yapmamıştır. Galatasaray'ın hiçbir sporcusuna borcu yok, vergi borcu da yok. Bunları anlatacağız. Galatasaray, FFP ruhunun temsil ettiği kavramlara karşı değildir. Biz bu konuda haklı olduğumuzu düşünüyoruz ve bu haklılığımızı savunacağız ama çıkacak kararı tahmin etmek kolay değil" dedi.

Adnan Polat ve Ünal Aysal'ın toplantıya katılmadığının hatırlatılması üzerine Özbek, "Başkanlarımızın hepsini davet ettik. Adnan Başkan ve Ünal Başkan yurt dışındaydı. Selahattin Başkan (Beyazıt) Adapazarı'ndaydı. Bir tur daha yapacağız. Gelmeyen başkanlarla da buluşacağız" diye konuşup şöyle devam etti: "Bu yönetime bütün camianın desteği tam. UEFA'ya karşı daha kuvvetli, temsil hakkı bulmuş olduk."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler