TFF 141-142'yi hortlattı

Beşiktaş’ın önemli ismi divan kurulu üyesi hukukçu Ali Rıza Dizdar, Amed Sportif’li Deniz Naki’ye verilen 12 maçlık cezayı, yürürlükten kaldırılan 141 ve 142 sayılı düşünce özgürlüğünün kısıtlandığı yasaya benzetti. Dizdar, “Ne yazık ki hür ve özgür düşünceye ceza verilmiştir” dedi.

Yayınlanma: 06.02.2016 - 05:05
Abone Ol google-news

Beşiktaş camiasının önemli ismi Divan kurulu üyesi hukukçu Ali Rıza Dizdar, Amed Sportif’in yıldız oyuncusu Deniz Naki’ye verilen 12 maçlık cezayı, yürürlükten kaldırılan 141 ve 142 sayılı düşünce özgürlüğünün kısıtlandığı yasayı hortlattığını söyledi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Amedsporlu futbolcunun sözlerini farklı bir noktaya taşıyarak cezaya hükmettiğini savunan Dizdar, “Federasyon disiplin kurulu ne yazık ki hür ve özgür düşünceye ceza vermiştir” dedi.

Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu çArşı’nın, Gezi davasındaki savunmasını da üstlenen Dizdar, Cumhuriyet’e şu açıklamayı yaptı: “Disiplin Kurulu, son derece yanlış, düşünce özgürlüğüne aykırı bir şekilde 12 maçlık cezaya hükmetmiştir. Bu cezanın arttırılma nedeni, TFF’nin, Naki’nin sözlerini kendine yapılan bir eylem olarak görmesinden başka bir şey değildir. Oysa, Deniz Naki, maçtan sonra bir düşünceyi aktardı. Kaldı ki bu siyasi bir düşünce değil, kendi düşüncesi, ki siyasi düşüncesini de özgürce paylaşabilir. Eskiler anımsar; 765 sayılı yasada 141 ve 142. maddeler vardı, bu düşünce özgürlüğüne set çeken bir maddeydi. Nazım Hikmetler, Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Aziz Nesin, tüm aydınlar, bilim adamları düşünce özgürlüğü suçu yüzünden yargılandı; ceza aldı. . Eski faşist Toscana ceza kanunundan aldığımız bu 141 ve 142’yi attık biliyordum. Avrupa insan hakları mahkemeleri olsun, diğer yasalar olsun ifadenin özgün olduğunu söyler, insanlar özgür ifadeleri yüzünden cezalandırılamaz der. TFF disiplin kurulu, ortaçağ zihniyeti ile 141-142’yi hortlatarak ceza vermiştir. Bu Türkiye’nin ayıbıdır. Umarım Tahkim, bu ayıplı cezadan vazgeçer.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler