30 saniyesi 5 milyon dolarlık reklam

Tarihin en kazançlı spor organizasyonu olarak gösterilen Super Bowl'a Türk Hava Yolları damga vurdu. 30 saniye reklam verme bedelinin 5 milyon dolar olduğu finale THY sponsor oldu ve iki reklam filmiyle dikkatleri üzerine çekti.

Yayınlanma: 08.02.2016 - 10:15
Abone Ol google-news

<video:477444>

 

Amerikan Futbol Ligi'nin (NFL) en büyük organizasyonu Super Bowl heyecanına Türk Hava Yolları damga vurdu. Tarihin en kazançlı spor organizasyonu olarak gösterilen ve 30 saniye reklam verme bedelinin 5 milyon dolar olduğu Super Bowl finalinde Türk Hava Yolları sponsor olduğu iki reklam filmiyle dikkatleri üzerine çekti.
"Batman v Superman" filminin yıldız oyuncusu Ben Affleckli reklam filmi, ilk kez ABD'deki Superbowl'da yayınlandı. "Batman'in şehri Gotham'a uçmaya hazır mısınız? Türk Hava Yolları yeni uçuş noktasını gururla sunar" sözleri ile yayınlanan reklam, Twitter'da trend topic listesinde birinci oldu.
ABD’li CBS televizyon kanalının maç öncesi yorum programı THY sponsorluğunda sunuldu. Maç öncesi ve sonrasında THY’nin reklamları CBS kanalında boy gösterdi. Sponsorluk için ne kadar ödendiği hakkında bir açıklama yapılmadı.

BİR GÜNDE 20 MİLYAR DOLAR
Carolina Panthers ile Denver Broncos arasındaki dev final yine önemli bir ekonomiye şahit oldu. Gıdadan beyaz eşyaya, teknolojiden ulaşıma kadar birçok sektörde canlanma sağlayan finalin, sadece perakende sektörüne etkisi 15 milyar dolar.
Diğer gelirlerle Super Bowl finalinin toplam ekonomisi 20 milyar dolar oldu.
Daha önceki yıllarda olduğu gibi Super Bowl için şirketler reklam için kıyasıya mücadele etti.
Şirketler, final maçı boyunca 30 saniyelik bir reklam için 5 milyon dolar ödedi. Toplam reklam gelirleri ise 360 milyon doları aştı. İşin perakende boyutunda ise en önemli satışı televizyon markaları yaptı. Yapılan araştırmalara göre maçı daha iyi görüntü kalitesi ile izlemek isteyen 7.5 milyon ABD’li yeni televizyon aldı.
Geçen yıl 5.5 milyon kişi iken artışta ABD ekonomisindeki toparlanmanın etkili olduğu vurgulanıyor. Ayrıca Super Bowl yiyecek ve içecek sektörü açısından da önemli. Technomic adlı araştırma şirketinin verilerine göre, ‘Super Bowl Pazarı’nda 14.5 milyon pizza, 1.3 milyar tavuk kanadı ve 1.2 milyar litre alkol tüketildi.
Mücadelenin ortalama bilet fiyatları 4 bin 821 bin dolarla ülke tarihinde bir spor müsabakası için ödenen en yüksek ortalama ücret olarak tarihe geçti.

İşte ABD'de hayatı durduran 50. Super Bowl'dan ilginizi çekecek rakamlar;

  • Super Bowl'u ABD'de 120 milyon kişi izlerken, dünya çapında 160 milyon kişi tarafından izlendi.
  • Super Bowl süresince ekranlara yansıyan TV reklamlarının 30 saniyesi için şirketler 5 milyon Dolar ödedi.
  • ABD'de yiyecek ve içecek sektöründeki tüketimin zirveye çıktı. Şükran Günü'nden sonra en yüksek rakamların görüldüğü Super Bowl gününde Amerikanlar yaklaşık 1.25 milyar tavuk kanadı tüketirken, 325 milyon galon bira tüketildi.
  • Brancos oyuncuları bu büyük zaferden dolayı kişi başı 97 bin Dolar ödül kazandı. Peyton Manning ise özel anlaşması sayesinde 2 milyon Dolar bonus kazandı.
  • İri cüsseleriyle dikkatleri çeken futbolcular arasında en ağır olanları 152 kilo ile Brancos guardı Louis Vasquez ve Panthers'ın tackle'ı Daryl Williams oldular.
  • Cam Newton, 2001'den beri normal sezon MVP'si olduktan sonra Super Bowl'da kaybeden 5. oyuncu oldu.
  • Santa Clara'daki Levi's Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi 71,088 kişi izledi.
  • Payton Manning iki farklı takım ile Super Bowl kazanan ilk quarterback oldu. Efsane oyuncu, 4. Super Bowl'unda 2. zaferini yaşadı.

Amerika'da şampiyon Denver

Amerika'dan Super Bowl geçti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler