Afrika Şampiyonu Demokratik Kongo

Her yıl düzenlenen Afrika Milletler Kupası, Mali'yi 3-0 mağlup eden Demokratik Kongo Milli Takımı'nın oldu.

Yayınlanma: 08.02.2016 - 10:32
Abone Ol google-news

Ruanda'nın evsahipliği yaptığı 'Afrika Milletler Kupası'nın bu seneki sahaibi belli oldu. Kigali'nin Amahoro Stadı'nda oynanan final müsabakasında Demokratik Kongo Milli Takımı, Mali'yi 29 ve 61. dakikalarda Mashack Elia ve 73. dakikada ise Jonathan Mpangi'nin attığı gollerle 3-0 yenerek şampiyon oldu.

Demokratik Kongolu futbolcu Mashack Elia, şampiyonanın gol kralı olurken aynı zamanda, turnuvanın en iyi oyuncusu ve final maçının da adamı seçildi.
Tarihinde ikinci kez Afrika'nın en iyisi olan mavi-kırmızı-sarılı leoparlar Demokratik Kongo halkına büyük sevinç yaşatırken, Malili futbol severleri ise üzdü.
Demokratik Kongo yarı finalde Gine'yi (Konakri) normal süresi 1-1 biten maçta penaltı atışları ile 5-4'lük üstünlükle geçmiş ve adını finale yazdırmıştı. Diğer finalist Mali ise komşusu Fildişi Sahilleri'ni 1-0 yenmiş ve adını finale yazdırarak finalde Demokratik Kongo'nun rakibi olmuştu.
Üçüncülük mücadelesinde ise Fildişi, Gine (Konakri) ile karşı karşıya geldi. 2-1 biten maçta Fildişi, Afrika üçüncülüğünü elde etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon