Bir stat beş gün dört maç

Spora ve tesisleşmeye her yıl milyonlarca lira harcanan Türkiye'de Manisa 19 Mayıs Stadı, 5 gün içinde 4. karşılaşmaya evsahipliği yapacak.

Yayınlanma: 08.02.2016 - 13:27
Abone Ol google-news

Türkiye'de özellikle İzmir takımlarının son bir kaç senedir sıkıntısını çektiği stat sorunu ayyuka çıktı. Akhisar Belediyespor, Manisaspor ve İzmir temsilcisi Göztepe'nin de kullandığı Manisa 19 Mayıs Stadı, Çarşamba günü kupada Akhisar -Galatasaray maçına ev sahipliği yapacak ve statta 5 günde 4. maç oynanmış olacak.

ÜÇ GÜNDE ÜÇ MAÇ
19 Mayıs Stadı'nda son 5 günde 4. maç olacak. 6 Şubat Cumartesi Manisaspor-Tarsus İdmanyurdu karşılaşmasının oynandığı statta, Pazar günü Akhisar ile Trabzonspor mücadele etti. PTT 1. Lig'de bugün oynanacak olan Göztepe-Şanlıurfa maçı da bu statta oynanacak.
Üst üste üç gün üç maça ev sahipliği yaptıktan sonra yarın nefes alacak olan 19 Mayıs Stadı'nda 10 Şubat Çarşamba günü de Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Akhisar-Galatasaray karşılaşması yapılacak.

MİLYONLUK YILDIZLAR 'PATATES TARLASI'NDA!
15 milyon Euro'luk Fernando Muslera, 13.5 milyon Euro'luk Wesley Sneijder, 3.6 milyon Euro'luk Rodallega ve her birinin değeri milyonlarla ifade edilen, ekmek paralarını futboldan kazanan diğer oyuncular bazılarının 'patates tarlası' diye tanımladığı bu zeminde oynayacak.

Üstelik Akhisar Belediyespor-Galatasaray maçı 5 gün içinde Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak 4. karşılaşma olacak. Zaten kötü durumda olan zeminin çarşamba günkü karşılaşmada ne hale geleceği artık siz tahmin edin...

Şimdi soruyoruz; 5 günde 4 maç oynatılan Manisa 19 Mayıs Stadı'nda bugün ya da çarşamba günü yapılacak karşılaşmalarda herhangi bir futbolcu zemin yüzünden sakatlanırsa bunun faturasını kim ödeyecek?

"23 ŞEHİR, 25 SÜPER STADYUM"

Hükümetin, "23 şehir 25 süper stadyum" projeleri kapsamında yapılan Afyon Arena'da ise neredeyse kullanılmıyor. Üst düzey liglerde takımı olmayan Afyon ekiplerinden Sandıklıspor, İlçe Stadı'nı kullanırken Arena'yı sadece Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Afjet Afyonspor kullanıyor. Ortalama 13 milyon TL'ye mal olan stadın ortalama seyirci sayısı 639.

İZMİR'İN SUÇU NE?
Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘25 yeni stat yapılıyor’ diyerek toplam maliyeti 3 milyar TL’yi bulan futbol sahaları inşaatı devam ediyor. Ancak Türkiye’nin 3. büyük şehri İzmir’in takımları; Göztepe, Karşıyaka, Altay ve Altınordu maçlarını oynayabilecekleri bir stadı yok.

Göztepe ve Karşıyaka'ya vaadedilen statların yapı bitmeden Alsancak Stadı'nın yıkılması İzmir takımlarını futbola elverişsiz Atatürk Stadı'na mahkum etti.

Sezon başıdan Göztepe, stat bulmakta zorlanırken lige Bursa Atatürk Stadını kullanarak başlamıştı. Karşıyaka, ise İzmir Atatürk Stadı'nında mahkum, Altınordu ve Bucaspor ise Buca Arena'yı ortak kullanıyor. Altay ise Menemen Şehir Stadı'na gidiyor.

MANİSA 19 MAYIS STADI'NDA 5 GÜNDE 4 MAÇ!


6 Şubat Cumartesi: 
Manisaspor-Tarsus İdmanyurdu (Spor Toto 2. Lig)
7 Şubat Pazar: 
Akhisar Belediyespor-Trabzonspor (Spor Toto Süper Lig)
8 Şubat Pazartesi:
Göztepe-Şanlıurfaspor (PTT 1. Lig)
10 Şubat Çarşamba: 
Akhisar Belediyespor-Galatasaray (Ziraat Türkiye Kupası)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler