Milli Takım rakibi Avusturya

EURO 2016 finallerinde mücadele edecek Türkiye A Milli Futbol Takımı, turnuva öncesi finallerde yer alacak Avusturya ile karşı karşıya gelecek.

Yayınlanma: 08.02.2016 - 13:36
Abone Ol google-news

EURO 2016 finallerinde mücadele edecek Türkiye A Milli Futbol Takımı, finallerde yer alacak ülkelerden biri olan Avusturya ile 29 Mart Salı günü deplasmanda hazırlık maçı oynayacak. Avusturya'nın başkenti Viyana'da yer alan Ernst-Happel Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.30'da başlayacak.
A Milli Takım, müsabakanın oynanacağı Ernst-Happel Stadyumu'nda son olarak 15 Ağustos 2012'de Avusturya ile hazırlık maçında karşılaşmıştı. Ernst-Happel Stadyumu, aynı zamanda A Milli Takım'ın EURO 2008 Finalleri'nde Hırvatistan'ı çeyrek finalde penaltı atışları sonrası mağlup edip, yarı finale yükseldiği tarihi maçın oynandığı stadyum olma özelliğini de taşıyor.

SON MAÇI AVUSTURYA KAZANMIŞTI
Türkiye A Milli Futbol Takımı, 29 Mart'ta hazırlık maçında karşılaşacağı Avusturya ile bugüne kadar 5'i özel, 10'u resmi olmak üzere toplam 15 müsabaka oynadı. Bu karşılaşmaların, 6'sını Ay-yıldızlılar kazanırken, 1 maç berabere, 8 müsabaka da Avusturya lehine sonuçlandı. A Milli Takım, bu maçlarda 20 gol kaydederken, ağlarında ise 17 gol gördü.

Türkiye ile Avusturya son olarak 15 Ağustos 2012'de Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Ernst-Happel Stadyumu'nda hazırlık maçında karşılaşmış ve ev sahibi ekip maçtan 2-0'lık galibiyetle ayrılmıştı.
Öte yandan A Milli Takım, Avusturya ile 2002 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off'larında da karşılaşmış, ilk maçı deplasmanda 1-0, rövanşı ise kendi sahasında 5-0 kazanarak tarihinde ikinci kez Dünya Kupası Finalleri'ne yükselmeye hak kazanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler