Beşiktaş yeni stadında taşa çarptı

Beşiktaş İnşaat Genel Müdürü İhsan Coşkun, Şeref Tribü’nün olduğu bölgede massif bir kaya çıktığı ve bunun da kazık çakmaya engel olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 06.03.2014 - 17:59
Abone Ol google-news

Beşiktaş VODAFONE Arena Stadı’nda taşa çarptı!

Coşkun durumu aşmak için alternatifler aramayı sürdürdüklerini söyledi. Coşkun stat inşaatındaki son duruma dair şu açıklamayı yaptı: “Son 1 hafta içerisinde yapılan işler; 10.70 kotuna çıktık. 10.70 kotunun tüm kolon ve perde betonları döküldü. Problemli olan bir takım bölgeler var, onları da çözmeye uğraşıyoruz. Ayın 10’unda 14.70 kotundaki loca katına çıkmış olacağız. Bundan sonraki haftada bir kat daha yapılacak ve Nisan ayının sonunda da D Blok'un tamamını bitirmeyi planladık.

A BLOK'TAKİ ÇALIŞMALAR

Bu tek başına bir blokla yürüyen bir proje değil. D Blok yapılırken Eski Açık şimdiki adıyla A Blok'ta ve yeni açık tribün tarafındaki C Blok'ta inşaat devam edecektir. A Blok'ta Anıtlar Kurulu’nda tasdiğe verilen restorasyon projeleri onaylanmış olup A Blok temel ve üst yapı imalatlarına başlanmıştır. O bölgede Anıtlar Kurulu’na göre 10 metre yaklaşmama şartımız vardı. O şart kalktığı içinde o bölgenin harfiyatını da yapıyoruz. O bölgeninde harfiyarını bir kaç gün içerisinde bitirip A Blok’un da temel ve temel üstü imalatlarına başlayacağız.

C VE B BLOK ÇALIŞMALARI

Arkadaki C Blok'un da bugün demir kesimine başlandı. Yarın o bölümde de temel demirlerinin montajına başlanacak ve orada da hızla inşaata devam edeceğiz. En büyük sorunumuz B Blok, yani eski Şeref Tribü'nün bulunduğu bölgedir. Masif kaya olan bu bölgede çalışmalarımıza devam edilmektedir.

ÇALIŞAN SAYISI ARTIRILIYOR

Çalışanların sayısı şu anda 160-170 civarındayken önümüzdeki haftadan itibaren C Blok'ta 200 kişi daha ilave edeceğiz. A Blok'ta da en az 60 -70 kişi gelecek. Yaklaşık 400-450 kişi şantiyede çalışır vaziyette olacak. Çalışmalarımız genellikle 2 vardiya olmak üzere 24 saat üzerinden gerçekleştirilmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler