Kartal 90'da güldü

Spor Toto Süper Lig’in 24. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Eskişehirspor’u 1-0 mağlup etti.

Yayınlanma: 09.03.2014 - 18:42
Abone Ol google-news

BEŞİKTAŞ  1 – 0 ESKİŞEHİRSPOR

 Goller: Ersan Gülüm DK 89

Maç sonu

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Muhittin Gürses, Nihat Mızrak

Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Franco, Ersan Adem Gülüm, Motta, Gökhan Töre, Jones, Veli Kavlak, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup, Ömer Şişmanoğlu

Eskişehirspor: Boffin, Kamil Ahmet Çörekçi, Akaminko, Sezgin Coşkun, Tarık Çamdal, Kamara, Lawal, Aytaç Kara, Erkan Zengin, Jorquera, Bienvenu

Sarı kartlar: Dk. 4 Lawal (Eskişehirspor), Dk. 18 Franco, Dk. 23 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR / FOTO GALERİ

Maçın önemli dakikaları

14. dakikada Erkan Zengin'in ceza sahası önünde çektiği sert şutta, top kaleci Tolga'dan döndü. Dönen topu, Ersan Adem Gülüm taca gönderdi.

17. dakikada Oğuzhan Özyakup'un sağ kanattan ceza sahasına içine yaptığı ortada, Jones topa gelişine vurdu. Ancak savunmaya çarpan meşin yuvarlak, kornere çıktı.

Aynı dakika içinde Gökhan Töre'nin sağ taraftan kullandığı korner atışında, Eskişehirspor savunması topu uzaklaştıramadı. Topu önünde bulan Ömer Şişmanoğlu'nun yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak kaleye paralel giderek taca çıktı.

32. dakikada Oğuzhan Özyakup'un ara pasında topla buluşan Gökhan Töre, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Gökhan'ın yakın mesafeden yaptığı vuruşta, top kaleci Boffin'de kaldı.

41. dakikada Motta'nın ceza sahası sol çarprazdan yaptığı sert vuruşta, kaleci Boffin topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 berabere sona erdi.

65. dakikada Veli Kavlak'ın pasında ceza sahası önünde topla buluşan Holosko, sert vurdu ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti.

87. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Töre, sağ taraftan ceza sahası içine, yerden sert ortaladı, Mustafa Pektemek'in dokunamadığı top, auta çıktı.

89. dakikada Gökhan Töre'nin ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta, Eskişehirspor savunmasının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Ersan Adem Gülüm, yerden düzgün bir vuruşla, topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Beşiktaş, 89. dakikada Ersan'ın attığı tek golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Beşiktaş-Eskişehirspor maçından notlar

Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Eskişehirspor ile yaptığı maçta teknik direktör Slaven Bilic, kadroda zorunlu değişikliğe gitti.

Hırvat çalıştırıcı, sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle, geçen haftaya göre farklı bir 11'i sahaya sürdü. Beşiktaş'ta sakatlığı bulunan Hugo Almeida, cezalı Necip Uysal ve Atiba Hutchinson, kadroda yer almadı. Medical Park Antalyaspor karşısında 90 dakika oynayan Filip Holosko ise yedek soyundu.

Geçen hafta ilk kez siyah-beyazlı formayı giyen Jermaine Jones, Eskişehirspor maçında da ilk 11'de sahaya çıktı.

Sakatlıkları bulunan Manuel Fernandes, Tomas Sivok ve Dany Nounkeu, kadroda yer almadı.

Almeida'nın yerine Ömer Şişmanoğlu

Beşiktaş'ta, Medical Park Antalyaspor karşısında sakatlanan Hugo Almeida'nın yerine Eskişehirspor karşısında forvette Ömer Şişmanoğlu oynadı.

Sezon başında takıma dahil olan ve Eskişehirspor ile Gaziantepspor karşısında gol sevinci yaşayan Ömer, bu sezon ligde ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı.

Oğuzhan ilk 11'de

Siyah-beyazlı takımda geçen hafta yedek soyunan ve sonradan oyuna giren Oğuzhan Özyakup, Eskişehirspor karşısında ilk 11'de forma giydi.

Sakatlığı nedeniyle geçen haftalarda takımdan uzak kalan ve tek antrenmanla kadroya girebilen genç oyuncu, cezalı Atiba Hutchinson'un yokluğunda, orta sahada görev aldı.

Gökhan Töre döndü, Holosko yedek soyundu

"Kara kartallar"da sakatlığı geçen Gökhan Töre de bir haftalık aranın ardından, takımdaki yerini alabildi.

Sakatlığı nedeniyle Medical Park Antalyaspor maçında takımını yalnız bırakan siyah-beyazlı oyuncu, orta sahanın sağında tekrar görev alırken, bulduğu şansı iyi değerlendiremeyen Filip Holosko, yedek soyundu.

Mustafa Pektemek, 3 hafta sonra kadroya girdi

Teknik direktör Slaven Bilic'in fazla şans vermediği Mustafa Pektemek, 3 haftanın ardından kadroya girdi.

Ligde son olarak Gaziantepspor maçında 18 kişilik kadroda yer bulan siyah-beyazlı oyuncu, Bursaspor, Galatasaray ve Medical Park Antalyaspor karşılaşmalarında Bilic tarafından tercih edilmedi.

Julien Escude, ikinci yarıda ilk kez kadroda

Beşiktaş'ın Fransız oyuncusu Julien Escude de ligin ikinci yarısında, ilk kez 18 kişilik kadroya girebildi.

Sezon başında forma şansı bulan ancak daha sonra gözden düşen Fransız oyuncu, eksik oyuncuların yokluğunda, yedekler arasında kendisine yer bulabildi.

Escude, Holosko ve Mustafa'nın yanı sıra Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Kerim Frei Koyunlu ve Uğur Boral da yedek soyundu.

Soğuk ve yağışlı hava etkiledi

Soğuk ve yağışlı havada oynanan karşılaşmaya, taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Mücadeleyi yaklaşık 10 bin taraftar izledi. Az sayıdaki Eskişehirspor taraftarı da kale arkasından takımlarına destek verdi.

Rüzgarın bazı reklam panolarını da uçurduğu gözlendi.

İki kulüp yöneticileri, yemekte bir araya geldi

Karşılaşma öncesi, iki kulüp yöneticileri, dostluk yemeğinde bir araya geldi.

Ataköy'de bir restoranda düzenlenen etkinliğe, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, İkinci Başkan ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Nur Çebi, Asbaşkan ve Futbol Transfer Komitesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Atalay, yöneticiler Ahmet Ürkmezgil, Yalçın Kaya Yılmaz, Erdal Torunoğulları ve Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yemeğin sonunda, Fikret Orman'ın sahada dostça bir mücadele yaşanması temennisinde bulunduğu ve Mesut Hoşcan'a üzerinde isminin yazılı olduğu Beşiktaş forması ve bir kartal heykeli hediye ettiği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler