Koç mu, Özdemir mi ?

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım listesine bu iki isimden birini almak için çaba gösteriyor.

Yayınlanma: 30.10.2013 - 18:47
Abone Ol google-news

Kongrede ‘gövde gösterisi’ yapmak isteyen Aziz Yıldırım’ın, Ali Koç’u ikna çalışmaları şu güne kadar bütün plan ve programlarını altüst etmiş durumda. Daha önce yönetime kesinlikle girmeyeceğini açıklayan Ali Koç’un biraz olsun yumuşadığı, bugün veya en geç yarın Yıldırım’a kesin yanıtını ileteceği aldığımız duyumlar arasında. Yıldırım, eğer Koç’tan olumsuz haber alırsa rotayı Nihat Özdemir’e çevirecek. Ali Koç gibi yeni yönetimde yer almaya pek sıcak bakmayan Özdemir’in çok yakın arkadaşı olan Aziz Yıldırım’a “Hayır” diyemeyeceği, son anda listeye girebileceği ileri sürülüyor. Yıldırım’ın 3 Temmuz sürecinde kader birliği yaptığı Koç veya Özdemir’den birinin başkanvekili olmasını çok istediği, Yargıtay kararından sonra başkanlığının tehlikeye girmesi halinde kulübü bu iki isimden birine emanet etmeyi planladığı belirtiliyor. Başkan Yıldırım’ın uzun yıllar birlikte çalıştığı Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı’ya da teklif götürdüğü, bu iki tecrübeli yöneticinin yeni yönetimde olma ihtimallerinin yüksek olduğu bir başka söylenti.

İSMİ SAKLI AZERİ MİLYARDER


Kulübe ekonomik girdi sağlayacak isimleri kadrosuna katmaya çalışan Aziz Yıldırım’ın son olarak Mübariz Mansimov’un yakın dostu ve Fenerbahçeli bir Azeri milyarderi yönetim kuruluna almak için mesai harcadığı konuşuluyor.
İsmi sır gibi saklanan kişinin Ahmed Ahmedov ya da Aras Agalarov olduğu iddia ediliyor.

GÜVENLİK ENDİŞESİ


Hafta sonu yapılacak olan tarihi kongrede rekor katılımın olması bekleniyor. Ancak katılımın yanı sıra Mehmet Ali Aydınlar ve Aziz Yıldırım arasındaki gerginliğin genel kurula ve üyelere yansıması da büyük endişe veriyor. Bu yüzden kongre salonunun güvenliği ve sağlıklı şekilde seçimlerin yapılması için 200 civarında özel güvenlik ile kulüp personeli hazır bulunacak. Polis’in görev yapıp yapmayacağı ise yarın kesinleşecek. Bilindiği gibi seçim gündeminde başkan adaylarının konuşması yer almıyor. Ancak tüzük buna engel değil. Bu yüzden kongre üyelerine hitap etmek isteyen Aydınlar, noter kanalıyla gündeme adayların konuşmasının eklenmesi ile ilgili talepte bulunacak.

Artık engel yok

Fenerbahçe’de 2-3 Kasım tarihlerinde yapılacak olan kongre öncesi flaş bir gelişme yaşandı. Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu’nun adaylık için önünde engel kalmadı. İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, Recep Özcan’ın yaptığı başvuruyu reddetti ve üç ismin genel kurula katılmasının yolunu açtı. Üç isim hakkında mahkeme, kararı ise Genel Kurul üyelerine bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler